Sweet Potato Fries and Easter mood

04.04.2015 /
_MG_9583_MG_9592_MG_956m0 _MG_9553

Itse tehdyt bataattiranskiset ovat yksi suosikkiherkkuni. Eivätkä nämä nyt ihan epäterveellisiä ole: gluteenittomia sekä vitamiini- ja antioksidanttipitoisia, joten sopivat minulle hyvin! :) Lämmitä uuni noin 200 asteeseen, kuori ja pilko muutama iso bataatti suikaleiksi ja sekoita kulhossa mausteisiin. Itse käytin oliiviöljyä, kuivattua salviaa (suosittelen myös rosmariinia) sekä laadukasta suolaa. Kaadoin ”marinoidut” bataattilohkot pellille ja paistoin kunnes olivat saaneet väriä ja muuttuneet vähän rapeiksi. Nam!

Pidän nyt jonkun sortin ”pääsiäislomaa” blogista. Siskoni ja hänen miehensä tulivat meille eilen illalla ja olen innoissani, että saamme viettää pari kokonaista päivää yhdessä täällä Englannissa!! Hyvää pääsiäisen jatkoa myös teille kaikille!! :)

//Sweet potato fries are one of my favorites! Not the healthiest choice but it’s gluten-free, vitamin and atioxidant rich food. Perfect for weekends! You can find a good recipe here. I am going to keep a short easter holiday now. My sister and her boyfriend arrived yesterday night to visit us and I´m really gonna enjoy these couple of days in good company! :) Happy Easter to all of you! xx
vp

Leave a comment

9 kommenttia

 • Jennu

  Oih nam! Nämä terveelliset resepti vinkkisi ovat parhaita, kiitos! Mukavaa ja rentouttavaa pääsiäisen aikaa sinulle Vilma! :-)

 • Ihanaa pääsiäisen aikaa teille sitten vain :)

 • Marika

  Saatko bataattiranuista rapeita? Olen yrittänyt useita kertoja ja aina tulee vähän lerpahtaneita eikä rapeita. :( Eli vinkkejä kaipailen :D

  • Vilma Peltonen

   Paistatkohan niitä tarpeeksi kauan? Ja pyörittelet öljyssä ennen paistamista? :) Yleensä reunat on rapeita ja sisus pehmeä, mutta rapeus kyllä katoaa jos ranskiksia ei syö heti vaan ne laittaa vaikka jääkaapiin. :)

 • Amanda

  Oi, nää on niin herkkua! Mä oon aiemmin poiminut sulta arkikäyttöön quacamolen reseptin ja täytyy nyt sanoa, että se on bataattiranskalaisten lisukkeeksi ihan ässä. Biologiset sokeri+rasva+suola -cravingit täyttyy (bataatti, marinadi, avokado, mausteet…), mutta kombo on edelleen terveellinen ja makunsa puolesta entiselle mäkkiranu- ja sipsiaddiktille sopiva. Lisäks quacamolen lime/sitruuna tekee muuten raskaan annoksen freesimmäks. Sulta oppii niiin paljon tällasia ”huonoja” tapoja korvaavia parempia vaihtoehtoja. Nyt ranskalaisia voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikka monta kertaa viikossa… ;-) Kiitos Vilma inspiraatiosta!

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Amanda!!! Joo quacamole sopii kyllä tosi hyvin bataattiransiksten kanssa! Myös hummusta käytän ja joskus tatzikia, mutta maitopohjaisena se ei sovi mulle niin hyvin. Tosi kiva jos näistä resepteistä/vinkeistä on iloa. :) <3