Kaivataan älykköblogeja!

09.09.2013 /

Istun tässä Sosiologisia näkökulmia –kurssin iltaluennolla. Sivusilmällä luin juuri Helsingin yliopiston omaa Ylioppilaslehteä. Bongasin nimeni tekstistä. Mahassa möyrähti..apua,miksi nimeni.
No tekstissä pohdittiin, missä suomalaisnaisten älykköblogit ovat. Tekstin toimittanut Johanna Mitjonen tuo esiin House of Cards –sarjan nuoren Zoen, joka pääsee töihin Washingtonin politiikan kiemuroita käsittelevään blogiin. Mitjonen pohtii, miksi esimerkiksi teoreettisen filosofian opiskelija postaa asu- ja ruokakuvia. Missä filosofia? Missä Suomen Zoe?

No nythän opiskelen jo sosiologiaa.. Mutta tekstin pointti, kuinka blogosfäärissä olisi saumaa muuttaa maailmaa, on ajatuksia herättävä ja hyvä. Tässä kuitenkin oma puheen(puolustus)vuoroni siitä, miksi blogistani tuli tällainen.

Olen myös pitänyt filosofisempaa blogia. Aloitin aikoinani Aivot altaassa-blogin, tässä linkki: http://aivotaltaassa.wordpress.com/. Blogin historia jäi lyhyeksi, koska lähdin kuukaudeksi Ateenaan ja kun palasin perustin valokuvablogin Lilyyn. Täytyy sanoa, että nyt (ensimmäistä kertaa) jälkikäteen tekstejä lukien, pidin blogista paljon.

Olen kuitenkin aina ollut moniulotteinen, ailahteleva ja ehkä vähän sisimmästäni ristiriitainen tyyppi. Olen harrastanut piirtämisestä pianon soittoon, joukkuevoimistelusta palloipeleihin ja näyttelemiseen. Ja niin edelleen. Lukion päästötodistuksessani oli 13 kymppiä samaan aikaan kun matkustelin Euroopassa tekemässä mallinhommia.

Kun opiskelin ammattikorkeakoulussa teollista muotoilua, kaipasin kirjoja ja akateemisuutta sekä tiettyä syvällisyyttä. Kun taas sitten aloitin teoreettisen filosofian opinnot, kärsin siitä, etten saanut toteuttaa itseäni luovasti ja etten nähnyt kätteni jälkeä.

Löysin tasapainon aloittamalla valokuvablogini. Edelleen menen kuvat edellä. Kuvaan yhä 90% ensin ja kirjoitan tekstin kuin kuvatekstiksi siinä sivussa. Ajattelen, että yhä jotkut lukevat blogiani vain kuvia katsomalla ja jos huvittaa voi lukea enemmän. Huomaan, että ajatteluni on jäljessä.

Kuvaaminen on intohimoni ja keino toteuttaa itseäni luovasti. Se on blogini sydän. Älyllistä elämää ja tieteellisen tekstin kirjoittamista saan harjoittaa opiskellessani yliopistossa. Tarvin keinon toteuttaa sitä toista puolta itsessäni: urheilullista, luovaa, esteettistä, käytännöllisempää ja hömpempää puoltani. Pinnallisempaa, mutta ei mielestäni vähä-älyisempää puolta. Tuntuu, että elämäni on paremmin tasapainossa näin.

Lisäksi, kun bloggaaminen on ammatti, täytyy postaustahdin olla kiivas. Jos haluan mennä kuvat edellä, se tarkoittaa itselleni että kuvaan jokapäiväisiä asioita, arkea. Pukeudun ja syön joka päivä.

Ehkä pidän enemmän ”älykköblogia” kun olen 25-vuotias. Ehkä en. Nyt toivon, että tämä bloggaustapani voi viestittää nuorille lukijoilleni hyviä, esimerkillisiä asioita.  Nuorille, jotka kuitenkin blogeja eniten lukevat ja nuorille joista monikaan ei lukisi blogiani, jos tämä pohjautuisi teoreettiseen filosofiaan.

Teoreettinen filosofia kun on enimmäkseen logiikkaa, merkitys -käsitteen merkityksen pohtimista tai väittelyä mahdollisista maailmoista. En usko, että olisi kovin lukijaystävällistä alkaa formalisoida täällä lauseita toisen kertaluvun predikaattilogiikan mukaan. Tai jos käyttäisin täällä sivistyssanoja toisensa perään, menisi monelta dualismit, induktiiviset päättelyt ja determinismit ohitse. En koe olevani vielä niin hyvä, että osaisin popularisoida oppimaani tarpeeksi hyvin.

Nyt kun tiedekuntani vaihtui valtiotieteelliseen ja pääaineeni sosiologiaan, on tilanne ehkä toinen ja ehkä ainakin enemmän voisin tarttua ajankohtaisiin asioihin. En ole kuitenkaan varma, onko minusta täällä siihen. En halua aliarvioida teitä lukijoita, joten kysynkin, millaisia postauksia te haluatte?

Kuka blogiani lukee? Ymmärrän, ettei minulla ole siitä suurtakaan aavistusta. Jos jaksoit lukea tämän pitkän postauksen loppuun, niin olisi kiva jos kommentoisit jotain, kuka olet ja miksi luet blogiani? Kerro vaikka vain ikäsi, asuinpaikkasi, työsi tai opiskelupaikkasi. Ihan mitä vain.

xVilma

Leave a comment

50 kommenttia

 • Juliette

  22v. lastentarhanopettajaksi opiskeleva Jyväskylästä. Eniten kiinnostaa sun asukuvat ja urheilujutut! Sun tapasi laittaa ruokaa on aivan liian monimutkaista ja hifiä mulle, mutta tykkään kyllä kattoa kuvia sun ruuista :D

 • Sini

  Sini 22 weee, asun Helsingissä ja töissä vaatekaupassa :) Ihastuin blogin ihaniin kuviin ! Niistä tulee niin hyvä mieli!:)

 • Camilla

  Moikka! Olen vasta blogisi melko tuore lukija, mutta varmasti jään vielä pitkäksi aikaa. Itse ihailen juurikin niitä todella upeita kuviasi ja kiinnitän niihin ensimmäiseksi huomion. Kuitenkin myös tekstistäsi huokuu, että olet todella älykäs, todennäköisesti myös ahkera opiskelija ja kirjoitat todella taitavasti. Eli yhtä lailla tykkään lukea sujuvaa ja mielenkiintoisesti kirjoitettua tekstiä. Itse pitäisinkin ja lukisin oikein mielelläni myös esim. pohdintaa ajankohtaisista asioista, mutta myöskään unohtamatta blogin tämänhetkisiä, ns. pinnallisempia sisältöjä. :) Olen itse myös opiskelija ja luen luokanopettajaksi ja liikunnanopettajaksi. Tykkäänkin eniten lukea juuri urheiluun ja liikuntaan liittyviä postauksiasi, koska liikunta on sinulle yhtä lailla hyvin tärkeää elämässä. :) Paljon tsemppiä blogin kirjoittamiseen jatkossakin! :)

  http://camillan-live-love-learn.blogspot.fi/

 • Emilie

  Hei Vilma! Tutustuin blogiisi vasta mycosmon kautta. Olen 30+ ja asun Helsingissä. Pidän rehellisistä blogeista, joissa ei yritetä liikaa saada kaikki näyttämään kiiltokuvalta. Työpaikkaani en halua kertoa, mutta harrastan paljon liikuntaa.

 • Blond Rivets

  Minä luen tätä blogia, koska olet inspiroiva, esimerkillinen ja fiksu nuori nainen. Kaukana kaikesta pinnallisesta hömpästä. Loistava teksti! T: Kira 26v Helsinki

 • Nimetön

  Moikka!
  Lähinnä kiinnostuin blogistasi, kun tajusin sinun olevan Eemelin ja Ellin sisko. Vaikka en heitä erityisemmin tunne (tiedän vain yhteisten kavereiden ja koulun kautta), mielenkiintoni heräsi välittömästi. Tämä siksi, koska täältäpäin ei ole ponnistanut kovinkaan tunnettuja bloggaajia aiemmin. (Ennen sitä, myönnettäköön, ajattelin, että ”toi nyt on taas vaan yks miljoonasta tollanen muka wnb-julkkis”. Tuomiokin sillä perusteella, etten oikeastaan edes ikinä ollut vaivautunut avaamaan koko blogia.)
  Kuitenkin tässä jonkun aikaa seurailtuani tätä blogia, täytyy myöntää, että nyt ymmärrän suosiosi. Itseasiassa olen itsekin alkanut päivittää Bloglovinia siinä toivossa, josko tänne olisi ilmestynyt uusi teksti!
  Kaikkea hyvää Sinulle, jatka samaan malliin! :-)

 • miltsu

  Olen parikymppinen nainen Helsingistä ja itse pidän ainakin blogistasi juuri tällaisena! Blogissasi on nyt jo sitä kaipaamaani syvyyttä tarpeeksi, otetaan nyt esimerkkinä suhtautumisesi ravintoon ja elämäntapoihin… motivoivaa ja mielenkiintoista luettavaa! Toivon, että jatkat samaan malliin:)

 • A

  Olen 22-vuotias tyttö Jyväskylästä. Luen blogiasi, koska ihailen sun positiivista elämänasennetta ja tervettä suhtautumista ruokaan, itseesti ja noh, kaikkeen :-D Yritän tässä kovasti opetella itse näitä asioita, joten blogistasi on ollut paljon hyötyä! Kiitos siitä :-) Ehdottomasti lukisin mielelläni kaiken kevyemmän ohella myös syvällisempiä ”älykkötekstejä”, olet lahjakas kirjoittaja!

 • Aada

  Itse jäin jo Lilyssä lukijaksi, koska hyvinvointi, puhdas ruoka ja liikunnallisuus inspiroivat minua. :)
  Miksei blogiin voisi ujuttaa välillä ajankohtaisiakin asioita Sinun näkökulmastasi. Ei hassumpi idea. Kunhan et kokonaan blogin teemaa ole vaihtamassa. ;)
  Itse olen reilu parikymppinen opiskelija pääkaupunki seudulta.

 • Heh, kuulostaa ihan minulta tämä postaus. Olen aina pitänyt vähän kaikenlaisesta, harrastanut ties mitä, matkustellut paljon (tosin en mallintöitä tehden, vaan miehen perässä) ja saanut hyviä arvosanoja. Opiskelen kolmatta vuotta Lontossa psykologiaa, mutta senkin aiheena jätän suosiolla luennoille, koska ei kovin moni jaksaisi välttämättä lukea mietteitäni aiheesta. Mieluummin minä ainakin pistän aivot narikkaan luentojen jälkeen ja vaihdan muotiblogien värikkääseen maailmaan. :)

  Eksyin blogiisi MyCosmon kautta, koska luin Marikan ja Lindan blogeja ja tykkäsin kovasti hyvistä kuvistasi. Aika tuore lukija siis. :)

 • coco

  Minä luen blogiasi, koska vaikutat mielenkiintoiselta ihmiseltä. Sun kirjoituksista ja eritoten kuvista saa positiivista energiaa, reipasta mieltä ja hymyä arkeen. Et ole lainkaan tyhjäpää – on niin jees lukea ”älykästä” blogia, vaikka postaukset käsittelisivätkin arkisia asioita. Arkihan meillä kaikilla on :)

  Olen itse 24v. helsikiläistyttö, kulutan kauppakorkeakoulun penkkejä ja haen jatkuvasti inspiraatiota sinunkaltaisistasi ihmisistä :)

 • R

  26-vuotias tyttö Oulusta. Elämäntyylisi on samanlainen kuin itselläni – hyvinvointijutut, terveellinen ruokavalio ja liikunta ovat intohimoja! Olen täysin rakastunut blogiisi :) seurasin sitä alusta lähtien suurella uteliaisuudella ja mielenkiinnolla. Jatka vain samaan malliin :) mielestäni sun ei tarvitse todistella että omaat myöskin ”älykköpuolen”, on tuolta ylioppilaslehden kirjoittajalta aika kapeakatseista olettaa että ihmisissä on vain se yksi puoli. Tämä blogi käsittelee vain osaa sinusta :) mukavaa viikkoa!

 • Katri

  Moi! Bongasin sut alunperin Fitin kansikuvaesittelystä. Täytyy myöntää, että sorruin itsekin typerään stereotypiaan ja ihmettelin, miksi filosofian opiskelija tekee mallin töitä. Myöhemmin päädyin googlaamaan sun blogin ja jäinkin ihan koukkuun. Blogissa viehättää esteettisyys – kuvat on ainakin mun silmään tosi taitavasti otettuja – ja se, että myös teksti toimii. Turhan monessa blogissa jompikumpi tökkii, mutta tässä sisältö ei jää kuvien varjoon, vaikka sanotkin meneväsi kuvat edellä. Lisäksi tykkään tosi paljon sun asenteesta: tänhetkisen fitnessbuumin keskellä tuntuu tosi raikkaalta, että blogissa käsitellään kokonaisvaltaista hyvinvointia, ja aiheet on ihanan monipuolisia. Jos koet tarvetta käsitellä joskus myös ”syvällisempiä” juttuja, niin miksi ei. Opiskelijana (ja valtsikkalaisena) tosin ymmärrän, että ne tenttikirjat ja luennot vaatii pientä hömppää vastapainoksi. Ja tää blogi ei todellakaan ole siitä hömpämmästä päästä, vaan sisältöä on nytkin tosi paljon. :) / Katri, 23, Hki

 • Kaisa

  Olen 26-vuotias kulttuurialalla työskentelevä nainen. Harrasta itsekin valokuvausta, joten arvostan ottamiasi kuvia, mutta pidän myös paljon tavastasi kirjoittaa. Tärkeintä on kuitenkin, että kirjoittamasi aiheet kiinnostavat minuakin ja koenkin blogisi varsin ”älykkääksi” verrattuna moniin blogeihin, vaikka aiheet ovatkin ”pinnallisia”. Toki ajankohtaiset aiheet ja syvällisemmän pohdinnatkin kiinnostavat, kunhan et täysin sille linjalle heittäydy :)

 • Katja

  Katja 29v, myyjä Tampereelta. Sun blogi löytyi täältä mycosmon kautta ja siitä on tullut todellinen lemppari juuri kuvien, liikunnan ja ruuan takia. Liikunta ja terveellinen ruoka on isossa roolissa elämässäni ja tottakai myös muoti kiinnostaa sopivassa määrin ja ainenkin mulle tässä blogissa on kaikkea mulle tärkeetä, juuri mulle sopivassa määrin. Teksti on fiksusti vielä kirjoitettu, tämä on mulle ihan täydellinen :)

 • Esittelyjä tässä ei varmaan sen enempää tarvita, mutta jos en ole tullut aiemmin maininneeksi, valmistun pian amk:sta sosiaalialalta.

  Allekirjoitan tuon, että kaikkien koulujuttujen lisäksi on kiva toteuttaa omaa luovaa ja visuaalista puoltaan. Jos koulujuttujen ohella pitäisin vielä aiheeseen liittyvää blogia, olisi olo ehkä hieman raskas. (Lisäksi sosiaalialaan liittyvät yhteiskunnalliset asiat ovat monesti aika ”kuumia perunoita” ihmisten ollessa puolesta tai vastaan.. en ehkä haluaisi sellaista vastakkainasettelua/taistelutannerta blogiini.)

  Blogisi kuvat olivat varmaankin se ensimmäinen asia, johon aikoinaan kiinnitin huomiota. Kun vielä juttujen aiheetkin ja kirjoituksesi kerta toisensa perään kolahtivat, tuli tästä yksi lempiblogeistani. :)

 • Varpuspöllö

  Moikka!

  Olen 23-vuotias graduaan aloitteleva kauppatieteiden opiskelija. Löysin blogisi alunperin sattumalta Lilystä ja päädyin lukemaan sitä silloin tällöin, koska olen kotoisin samalta paikkakunnalta kuin sinä – emme siis varsinaisesti tunne, mutta rakkaaassa kotikaupungissammehan on tunnetusti pienet piirit, joten ”kaikki tietää kaikki”. Olen oikeastaan vasta kesän ajan ollut blogisi aktiivilukija, sillä suurin osa postauksistasi on mielenkiintoisia, ajatuksia herättäviä sekä ennen kaikkea jollain tapaa ”aikuismaisia”. Pidän siitä, että välillä postaat jotain muotiin liittyvää, jota kaiketi hömpäksikin voidaan kutsua, ja sitten taas välillä tulee vakavempaa settiä vaikkapa hyvinvointiin tai liikuntaan liittyen. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että älä missään nimessä tee blogistasi yhteiskunnallisiin asioihin kantaaottavaa, sillä silloin touhu menee helposti politiikan puolelle, mikä puolestaan edelleen aiheuttaa hyvin usein voimakkaitakin mielipide-eroja ja samalla blogin energinen fiilis menee pilalle. Sen sijaan mielenkiintoista olisi lukea pohdiskelevia, miksei hieman vakavampiakin postauksia vaikkapa sosiologian opintoihin tai ylipäätään yliopisto-opiskeluun liittyen. Ehdottomasti toivoisin myös postausta voimisteluajoistasi ja voisit samalla kertoa miksi päädyit lopettamaan niinkin hienon harrastuksen.

  Kiitos mielenkiintoisesta blogista ja tsemppiä niin bloggaamisen kuin opintojenkin suhteen! :)

 • Sanni

  Rakastan sun kaikkia terveysjuttuja, reseptejä ja ihania kuvia :) 19v Nurmosta!

 • kiiiia

  Olen 20v, teollisen muotoilun opiskelija, turusta. Tekstejäsi ja pohdintojasi on kiva lukea ja nautin ihanista kuvista!! Välillä itsekin kaipaan kirjoja, mutta en nää itseäni oikein muilla aloilla kuinn vähän taiteellisimmilla, joissa saan käyttää luovuuttani :)

  http://missindependentbyk.blogspot.fi/

 • be positive

  Heippa,
  Olen blogisi uusi lukija, 18-vuotias tyttönen jyväskylästä. Tutustuin tähän ocjulian blogin ja sitä kautta mycosmon kautta. Blogissasi annat itsestäsi ihanan energisen kuvan; inspiroit liikkumaan ja annat ihania terveellisiä ruokavinkkejä. Koska itsekin urheilen ja elän melko terveellisesti, on ihana että on olemassa tällainen ”terveellisten elämäntapojen” blogi, ilman turhaa virallisuutta. Lisämaustetta tuo asukuvat ja arjen kertomukset. :) u go girl, i like this!

 • Hanna

  25-vuotias oikeustieteen opiskelija Helsingistä. Aloitin blogin seuraamisen aikoinaan kirjoituksiesi vuoksi – Huomasin usein pohtivani samoja aiheita liittyen elämään, itsetuntemukseen, valintoihin, ruokavalioon ja liikuntaan.

 • laura

  Olen 22-vuotias kätilöopiskelija Helsingistä. Luin blogiasi jo Lilyssä, ja jäin koukkuun. Olet kunnianhimoinen, mutta jalat maassa tyyppi. Pidän tavastasi kirjoittaa, ja olen kiinnostunut hyvinvoinnista sekä liikun itsekin paljon. AMK:ssa opiskeleminen on mukavaa ja työni on haastavaa, mutta kuten sinäkin minäkin kaipaan asioiden teoreettista ja tutkimus puolta enemmän. Niinpä haaveilen valmistuttuani hakevani yliopistoon lukemaan biotieteitä.

  Mielestäni blogisi on kaunis ja inspiroiva. Pohdit asioita ja se saa minut lukijana kyseenalaistamaan myös omia valintoja. Niinpä on hyvä, ettei blogi ole pelkkää kimalletta. Välillä on hyvä myös pysähtyä miettimään.

 • Eeelina

  Aloin lukemaan blogiasi jo Lilyn puolella. Ihastuin laadukkaisiin kuviin ja blogisi aihepiireihin. Muoti ei minua oikeastaan kiinnosta, mutta ruoka, terveys ja hyvinvointi kylläkin. Olen 25-vuotias porilainen nainen ja työskentelen tietotekniikka-alalla.

 • leppäkerttu

  18v tyttö. Olen aivan rakastunut blogiisi, juuri urheilu ja hyvin vointi juttuihin. Minusta on aina ihana lukea upeita ja fiksuja pohdintojasi ja mielipiteitäsi liikunnasta, hyvin voinnista, opiskelusta, kirjoista, kuvaamisesta. Toivon ettet muuta blogia tiede blogiksi, vaan jatka pitkien,mielenkiintoisten, fiksujen ja pohdiskelevien postausten tekoa. :-)

 • J..

  Eihän Nurmoa ole ollut enää moneen vuoteen olemassa?

 • Haidi

  Eksyin blogiisi kun mycosmon tuleminen julkaistiin. Samantien kauniit kuvat ja reseptit veivät mukanaan! :)
  23 vuotias pankissa työskentelevä, liiketalouden opinnot aloittanut nuori nainen pk-seudulta joka yrittää terveellistää elämäntapojaan etenkin ruuan suhteen :)

 • Oona

  Olen 17- vuotias tyttö Tampereen suunnalta. Olen lukiossa toisella luokalla. Minua kiinnostaa etenkin liikuntaan ja hyvään oloon liittyvät postaukset, sekä arkiset höpinä ja kauneus postaukset. Ihastuin kauniisiin kuviisi ja blogin positiiviseen ja energiseen vaikutelmaan! :) Olen uusi lukijasi, Lindan blogin kautta eksyin tänne :) olisi kiva jos tekisit postauksen itsestäsi, aiheesta; kuka Vilma on? Uusille lukijoille olisi varmasti mieluinen! :)

 • Liinu

  Löysin blogisi vasta hiljattain, mutta luulenpa seuraavani juttujasi jatkossakin. Olen yli kolmekymppinen kasvatustieteilijä ja se mitä blogeista haen, on viihdyttävyys ja estetiikka. Viihdyttävyys tässä yhteydessä tarkoittaa minulle matka- ja ruokajuttuja, ajatuksia ja kokemuksia terveydestä sekä liikunnasta ja lisäksi inspiroitumista asu- ja tyylikuvista. Teksteihin kaipaan ajoittain syvyyttä, joten ehkä se on syy siihen, että juuri sinun blogisi kiinnostaa. :) Täysin teoreettiset ja filosofiset tekstit luen mielelläni jostain muualta kuin blogeista.

 • Taija

  Löysin blogisi hiljattain MyCosmon kautta ja jäin pitkäksi aikaa selailemaan vanhempia postauksiasi. Blogissasi on juuri sopivasti kaikkea mikä minua kiinnostaa eli hyvinvointia, urheilua, muotia, ajatuksia herättäviä postauksia ja kauniita kuvia. Olen 28-vuotias ja myös kotoisin Seinäjoelta. Olen aikoinaan valmistunut lääkäriksi ja lähiaikoina muuttamassa Helsinkiin.
  Pidin erityisesti tämän päivän postauksestasi ja siitä että blogisi ei jätä ns. kylmäksi. Jatka samaan malliin! :) Aurinkoista syksyn jatkoa!

 • mmahh

  Hei, Vilma
  Olen 22-vuotias tietotekniikan opiskelija Jyväskylän yliopistosta. Luen blogiasi, koska se on raikas ja motivoi tarkastelemaan omia elämäntapojani sekä ajatuksiani elämästä. Poikkeat kirjoitustyyliltäsi perinteisistä hyvinvointi- ja lifestyle-blogeista, minusta syvällisempi puolesi on päässyt täälläkin esille. Itse luen blogeja pääasiassa tuulettaakseni päätäni, joten kevyempi ote on sopinut itselleni älykköblogeja paremmin. Toivon jatkossakin juttuja puhtaasta ruoasta ja liikunnasta. Ja paljon niitä kuvia! :-)

 • Henna

  21 vuotta, Oulusta kotoisin mutta pari viikkoa sitten Rovaniemelle luokanopeksi opiskelemaan muuttanut. Oon lukenut sun blogia Lilyssä melkein alusta. Löysin sun blogin muistaakseni Saaran blogin kautta, sitä ennen olin satunnaisesti Lilyn etusivulta lukenut joitain sun postauksia ihan silmää miellyttävien kuvien perusteella :)

 • ulla

  Aloin lukea blogiasi vasta muutamia viikkoja sitten, mutta jotenkin kummasti sieltä rivien välistä on silti kajastanut, että sinulla saattaisi olla enemmänkin sanottavaa vaikka mistä. Voisit ehkä kokeilla haastaa itseäsi kirjoittamaan pohtiviampia tekstejä aina silloin tällöin. Uskon, että me lukijat tykättäisiin :)

 • Emmi

  Olen 24-vuotias oikeustieteen opiskelija. Asun Helsingissä, mutta olen kotoisin pikkukaupungista. Ensimmäinen blogistasi lukemani postaus käsitteli muistaakseni sitä, miten terveellisyydestä ja lihaksista on tullut trendikkäitä. Ihastuin saman tien blogisi kauniiseen ulkoasuun ja laadukkaisiin kuviin. Koska myös käsittelemäsi aiheet tuntuivat omilta, olin hetkessä selannut koko blogisi läpi ja siitä lähtien olenkin ollut vakituinen lukija.

 • sara

  Olen lukiolainen, ja itseäni eniten kiinnostaa asukuvat ja ruoka- sekä liikuntajutut inspiraation kannalta :) luen mielelläni myös syvällisempääkin tekstiä, kunhan se on johdonmukaista ja mukaansatempaavaa eikä turhan pitkää, tekotaiteellista jaarittelua. En toki oletakkaan, että sellaista tekstiä kirjoittaisit, sillä vaikutat todella järkevä ja tykkään kirjoitustyylistäsi. Ehkä hieman vain kepeämpää ja iloisempaa tekstiä joskus?

 • ansa

  Moi Vilma! Olen 25-vuotias Espoossa asuva ja Helsingissä arkadianmäellä töissä käyvä nuori nainen. Löysin blogisi hiukan erikoisella tavalla, sillä olimme kerran samassa tapahtumassa, jossa kuulin sinun kirjoittavan blogia. Googletin sen kotona, ja olen jäänyt seuraajaksi.

  Mitä tulee ”asiapainotteisiin” (asiahan se on hyvinvointi ja ravintokin..) postauksiin, rohkaisen sinua kokeilemaan. Uskon, että kynnys tämän tyyppisten ajatusten esiintuomiselle on monilla melko korkealla, varsinkin nuorella ja kauniilla naisella. Vähätellään omia ajatuksia eikä pidetä niitä tarpeeksi hyvinä, jotta ne kannattaisi altistaa nettiin raadeltaviksi. Se on sääli. Yhteiskuntamme kaipaa kyllä myös niiden ajatuksia, jotka eivät ole kiinnostuneita puoluepolitiikasta. Väittäisin jopa, että sellaisissa päissä syntyy parhaat ajatukset.

 • karkki

  18v. Rakastan blogiasi, sen ihania urheilu, ravinto ja tyyli juttuja. Tykkään blogissasi juuri pitkistä, syvällisistä ja älykkäistä pohdiskelu postauksista, elämstä, opiskelusta ja harrastksista. Lisää siis tätä. Liian koulumaista blogia en kuitenkaan jaksaisi lukea

 • maria

  Oon parikymppinen saksan opiskelija Tampereelta. Tykkään sekä sun ihanista kuvista että sujuvista teksteistä. Lukisin mielelläni myös ajankohtaisista asioista näiden ns. pinnallisempien aiheiden ohella :)

 • Laura

  Opiskelen pääaineena juurikin sosiologiaa turussa. Luen toki mielelläni myös pohdiskelua tai ns tieteellisempääkin tekstiä sinulta. Silti, tulen blogiisi rentoutumaan, haen inspiraatiota ja motivaatiota. Tenttikirjoja saa lukea tarpeeksi..

 • Anette

  Hei Vilma! Olen 27-vuotias turkulainen (alun perin Pohjanmaalta) ja työskentelen kansainvälisen hotellitoiminnan parissa. Olen lukenut blogiasi vuoden päivät, ja tästä on tullut yksi suosikkiblogini koska olet todella älykäs, terveellä itsetunnolla varustettu nuori nainen, ja tämä huokuu blogistasi. Vaikka olen sinua vanhempi, olen oppinut sinulta paljon, sillä ajatusmaailmasi on mielestäni todella kypsä ja omaat realistisen ja proaktiivisen otteen elämään. Mielelläni kuulisin sinulta lisää syvällisiä tekstejä elämästä ja pohdintojasi ajankohtaisista asioista. Olen itseasiassa hiukan huolissani siitä, että valtaosa blogeista maassamme pohjautuu melko turhamaisiin aihepiireihin. Mielestäni te bloggaajat olette loistavia esimerkin näyttäjiä ja roolimalleja, ja olisikin tärkeää puhua enemmän syvällisistä, sivistävistä ja ajankohtaista asioista jotka ohjaavat nuorten lukijoiden arvomaailmaa ja yleissivistystä. Näitä vakavampia tekstejä on tietenkin kiva tasapainottaa sitten niillä kevyemmillä aiheilla kuten sinulla esimerkiksi upeat kuvat ja terveysjutut ovat ihania pakoreittejä arjesta. Todella tyytyväinen olen siis blogiisi, siinä on mielestäni jo nyt sopiva suhde älykkäitä ajatuksia ja kevyempiä aihepiirejä. Loppuun kevennyksenä pakko kertoa, olemme olleet joskus samassa muotinäytöksessä Seinäjoen käsityömessuilla, monen monta vuotta sitten ;) Ihanaa syksyä sinulle!

 • venla

  Oon 16-vuotias lukiolainen ja löysin blogisi Lindan blogin kautta jonkin aikaa sitten ja jäin heti koukkuun:) Tykkään postauksiesi aiheista ja kauniista kuvista.

 • Leena

  Olen lähes 3-kymppinen nainen, lähtöisin Pohjanmaalta mutta päätynyt Helsinkiin. MInua kiinnostavat hyvinvointi, liikunta, matkustelu ja valokuvaus. En pidä liian pinnallisista blogeista, joissa muikistellaan päivän asussa. Omat opiskelut ovat takana ja töiden jälkeen en kaipaakaan mitään erityisen älyllistä vaan aivot kaipaavat lepoa. Kiitos mukavasta blogistasi!

 • Sanni

  Täällä blogiasi lukee 20v elintarviketieteiden opiskelija Helsingistä, ja luen blogiasi, koska olen kiinnostunut liikunnasta, terveydestä ja hyvinvoinnista. Joten niihin liittyviä juttuja, kiitos!:)

 • Lapatiti

  Ennenkaikkea kiinnostaa lukea siitä, mikä SINUA kiinnostaa. No in a creepy way, vaan pointtini on, että jos annat äitisi, Hesarin toimittajan tai edes lukijoiden muokata/ johdatella aiheitasi, mikä blogin pointti silloin enää on? Tottakai ideoita ja aiheita voi käyttää mutta ennenkaikkea täällä käydään lukemassa (ja katsomassa niitä makeita kuvia) koska oma innostuksesi näkyy tekstissä ja kuvissa.

 • HennaR

  Hennariikka 20v. farmasian opiskelija Kuopiosta! Tää sun blogi on kokonaisuudessaan mahtava! Tykkään siitä, kun tämä on tälläinen hyvän mielen ja olon paikka, jossa on otettu ikään kuin ilo irti niistä arkisista ja ehkä vähän tylsistäkin jutuista! En ymmärrä kuinka ”älykäs” ihminen on kirjoittanut kyseisen jutun, mutta hänenä en kuitenkaan lähtisi arvioimaan blogin pohjalta ihmistä kokonaisuutena. En voi mennä sanomaan kuinka älykäs olet, tämä vain siksi, että tunnen sinut vain blogisi pohjalta, mutta se miten esität asiat täällä antaa ainakin itselleni sellaisen kuvan, että olet harkitseva, suvaitseva ja älykäs. Blogisi on ihana juuri siksi, kuin se on tälläinen, itse lueskelen blogeja ainakin ns. harrastemielessä ja jos selittäisit vain teoreettisen filosofian syvimpiä olemuksia, luultavasti tippuisen kärryiltä ja mielenkiintoni lopahtaisi. Lisäksikään en ymmärrä miksi ko. artikkeliin on otettu juuri sinun blogisi, joka sisällöltään on erittäin laadukas ja hyvin toteutettu. Osaat varmasti käsitellä kritiikkiä hyvin, mutta jotenkin tunnen tarvetta sanoa, että älä välitä mitä muut kirjoittavat, vaikka se klisee onkin. :)

 • Emilia

  Moi! 20v. opiskelija/malli/assistenttiharjoittelija Helsingistä. Tykkään sun liikunta-, ruoka- ja asupostauksista, ne on inspiroivia ja kuvat ovat tosi kauniita! Mielestäni vaikutat fiksulta nuorelta naiselta, joka osaa elää tasapainoista elämää. Älykkyyttä on monenlaista, ei se koostu pelkästään vaikeista termeistä ja maailmaamullistavista lauseista. :)

 • Musti

  Olen 27-vuotias Tampereella asuva lähihoitaja. Olen lukenut blogiasi n. vuoden + lähes kaikki sitä aikaisemmat postauksesi. Tykkään, kun käsittelet hyvinvointia monipuolisesti (sekä fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvintointia :). Pidän myös asu- ja muotikuvista, koska kuvasi ovat niin laadukkaita ja kauniita. Luen mieluusti myös syvällisempää pohdintaa. Näitä kaikkia aiheita kun on moni- ja tasapuolisesti, niin varmasti pysyn lukijanasi! Pidän myös siitä, millainen olet ihmisinä (tai ainakin minkälaisen kuvan blogissa annat itsestäsi). Asenteesi on ihailtava ja tekstisi saavat hyvälle mielelle :)

 • kitty

  Olen 27-vuotias ja oon töissä osto-ja hankintaosastolla vähittäiskaupan alalla. :) Itse asiassa tiesin sut etukäteen sitä kautta kun mun poikaystävä oli sun kanssa samassa ryhmässä teollisessa muotoilussa. Mietinkin sillon, että miksköhän joku halusi lopettaa sellasessa aineessa, mikä vaikuttaa siltä että ihmisillä on just siihen tiettyä paloa jos kouluun on päässy. Oli kiva kun avasit vähän näihin opiskeluihin liittyviä juttuja :) Tänne Mycosmoon eksyin, kun oon lukenu Lindan ja Julian blogeja, mutta nyt oon tutustunu sun blogiin ja tykkään siitä ja etenkin hienoista kuvista :)

 • A

  Blogisi on yksi lempiblogeistani juuri tällaisena, koska se on aitto ja monipuoliset kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin painottuvat teemat sekä ihanat kuvat innostavat lukemaan. T. 28v tanssin ja toimistotyön välillä tasapaonoileva jyväskyläläistyttö

 • elliina

  olen ihan uusi lukija mutta innoistuin heti blogistasi tän postauksen jälkeen. olen itse tohtoriopiskelija sosiaalitieteissä, mutta hyvin kiinnostunut käyttämään vapaa-ajan vähemmän korkealentoiseen pohdintaan:) eli mulle ravinto, liikunta, sisustus, tyyli yms postaukset on oivaa viihdettä mutta toki välillä kiva lukea myös pohtivampia postauksia. harvoin samassa blogissa on syvällinen ja pinnallinen ulottuvuus mukana eli sulle on siis kysyntää jos saat ne yhdistettyä:)

 • Marika

  40v. sosiologi.