Q&A

25

Wellness

27.08.2015

_MG_3377ba

Olin melkein unohtaa vastata loppuihin Q&A -kysymyksiin, mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan. 🙂

 

Suunnitteletko sinä päivän syömisesi etukäteen vai syötkö mitä juuri tekee mieli/mitä on saatavilla? Tai mietitkö syömisiäsi paljon etukäteen. Toki osa ruuista vaatii valmistelua ja kaupassakäyntiä, mutta tätä en tarkoita.

En suunnittele juurikaan. Olen vähän epäjärjestelmällinen fiiliksen mukaan menijä ja ruuanlaitto on mielestäni kivointa kun se on luovaa, joten yleensä ruokavalintani ovat aika hetken päätöksiä. En myöskään tykkää suunnitella ruokia etukäteen, koska en voi tietää, mitä minun tekee milloin mieli. 😉

Painonhallinnan ja treenitavoitteiden saavuttamiseen ruokien etukäteissuunnitteluhan auttaisi varmasti, mutta toisaalta syön suht samantyylisesti aina ja minulla on tapana pitää terveellisiä eväitä mukana, joten harvoin silti päädyn mihinkään huonoihin ”hätäratkaisuihin”.

 

Olisi mukava kuulla ja nähdä vähän millaista perinteisiä Englantilaisia ruokia syötte (ravintolassa tai kotona), jos siis syötte? 😀

Tämä oli ehkä enemmän toivepostaus sarjaan, mutta täytyy sanoa, että perinteiset englantilaiset ruuat ovat jääneet. En ole kertaakaan edes syönyt fish & chips –annosta. Teen juonti on ainut perinne, mikä tulee mieleen, josta pidän. Englantilainen aamiainen pekoneineen ja paistettuine ruokineen on makuuni ihan liian tuhti ja rasvainen. Kaipaan aamuisin aina jotain tuoretta. En liioin ymmärrä paahtoleipä+marmeladi yhdistelmää. Myöskään pubikulttuuria en ole kokenut, koska en juo oluita tai siidereitä olenkaan. ;D

 

Miten olisi että mitä kuuluu? Just sillä hetkellä kun vastaat siihen kysymykseen, mikä fiilis? 🙂

Juuri nyt loistavaa, kiitos kysymästä. 🙂 Ihana olla kotona Englannissa ja nähdä yli kolmen viikon jälkeen poikaystävääni. Minulle teki todella hyvää olla Suomessa pidempään, jotta ehdin tehdä siellä asioita, joita olin kaivannut. Olen melko kotihiiri, joka viihtyy erakkona yksin puuhastellen, mutta minusta löytyy myös se tosi sosiaalinen puoli, joka tykkää tutustua uusiin ihmisiin, keskustella ystävien kanssa tuntitolkulla, juhlia ja bookata päivän täyteen työtapaamisia, joista saan energiaa. Heinäkuussa Englannissa ikävöin melko paljon Suomea ja ihmisiä siellä. Oli siis ihanaa saada vaihteeksi elää taas sellaista elämää, jossa päiviin mahtui kymmeniä kohtaamisia yms..

Nyt tuntuu ihan parhaalta kuitenkin istua tietokoneella kahvilassa, lukea kirjoja, urheilla, käpertyä kainaloon katsomaan leffaa ja kokata rauhassa omassa keittiössä. Kaikki rakkaani voivat myös hyvin ja ovat terveitä,  joten juuri nyt asiat eivät voisi paremmin olla.

_MG_3364e

Olitko suunnitellut että sinusta tulee ammattibloggaaja vai tapahtuiko se ikään kuin “vahingossa”?

Suhtaudun lähes kaikkeen mitä teen siinä mielessä vakavasti ja perfektionistisesti, että sanotaanko ettei minusta nyt ihan vahingossa ammattibloggaajaa tullut. Täysi yllätys oli se, että oikeasti teen tätä nykyään päätyönäni. Suurin osa ammattibloggareista on blogannut paljon pidempään kuin minä ja silloin kun aloitin, oli kilpailu ja blogien määrä jo niin kova, etten olisi uskonut että blogini kasvaisi niin paljon, että voisin oikeasti elää tällä. Kun olin blogannut puolisen vuotta aloin uskoa siihen, että voisin saada tästä osatuloja ja osa-ammatin, mutta ihan näin en olisi uskonut asioiden menevän ja tunnen siitä oloni tosi onnekkaaksi ja kiitolliseksi.

 

Mikä on tähän astisen elämäsi hienoin kokemus?

Tämä on tosi vaikea kysymys ja mielestäni aika mahdoton vastata. Ehkä jos minulla olisi lapsia, voisin kuvitella että lapsen syntymä olisi sellainen yksi ylitse muiden tapahtuma, mutta nyt on vaikea valita yhtä hienointa kokemusta. Mieleen tulevat avopuolisoni tapaaminen, viime kesän Italiassa olo, Taorminan matka, mallimatkani ulkomaille, tietyt kuvaukset, ylioppilaaksi valmistuminen, se kun pääsin ensimmäistä kertaa yliopistoon sisään, urheilutapahtumat nuorempana, moni tähän blogiin liittyvä asia ja esimerkiksi ulkomaille muutto.. Tuollaiset asiat ovat painuneet mieleen erityisen hienoina kokemuksina.

 

Mikä musiikkikappale kuvastaa fiiliksiäsi tänä kesänä tai viime aikoina?

Hmmm… Hyvä ja hankala kysymys. 😀 Näen tämän kesän kolmena jaksona ja kaikkia kuvastaa eri fiilis.. Ensiksi olin 1,5 kk Italiassa, sitten melkein saman verran Engannissa ja lopulta Suomessa. Heitän tähän nyt jotkut biisit jokaisesta ajasta, jotka menevät jotenkin meininkiin, mutta ei nyt ihan 100 prosenttiseti. 😉

Will.i.am –This is Love ft.Eva Simons
Ellinooran –Ei hävittävää
Major Lazer –Watch out for this (ei niinkään sanat, vaan fiilis)

 

Kuinka paljon suunnittelet etukäteen vaikka seuraavan viikon treenejä tai vielä eteenpäin? Tai pidätkö tiettyjä jaksoja kehittäen jotain osa-aluetta jne? 🙂

Heh, en suunnittele ollenkaan. Varmaan kannattaisi ja olen harkinnut kyllä pt:n palkkaamista, mutta katsotaan. Todellisuudessa urheilen elämää varten en elä urheilua varten. Tarkoitan tällä sitä, että minulla on niin paljon muitakin kiinnostuksen kohteita ja minulle on tärkeintä kuunnella kroppaa. Välillä siis käy niin kuin nyt: viikko on mennyt lähestulkoon kokonaan urheilematta. Tarkoitus ei tämä ollut, mutta rakastan liikkumista ja teen sitä kyllä aina kun ehdin (välillä kuutena päivänä viikossa, joskus kaksi treeniä päivässä), mutta jos olen ihan poikki ja kiireinen, en lähde väkisin treenaamaan. Olen myös lukenut vuosien varrella aiheesta niin paljon ja kokemustakin kertynyt, että tietynlainen treeniohjelma/suunnitelma on kyllä selkärangassa.

Treenini eivät siis ole kovin järjestelmällistä saati pakonomaista, mutta kroppakin sanoo, etten pidä kahta rääkkijalkatreeniä peräkkäin ja että viikossa on oltava lepopäivä. Kaipaan myös venyttelyä ja kehonhuolto kuuluu automaattisesti osaksi treeniäni. Vaikka en suunnittele treenejä siis yhtään, lähinnä edellisenä iltana, niin kyllä kai minulla joku järki silti urheilussa on.

Haluan myös olla bloggaajaesimerkki siitä, että vaikka ei noudata tiettyä ruokavaliota, laske kaloreita tai treenaa kuin fitness-kisaaja, voi voida hyvin, omata hyvän suorituskyvyn ja olla sporttinen. (:

vp