Q&A – Vastaukset 2/3

26

Thoughts

23.10.2016

vilmap

Vihdoin kirjoitin tänään loput vastaukset Q&A -kysymyksiin. Kiitos kaikille, jotka jätitte kysymyksiä, ensi viikolla tulee vielä viimeinen osa vastauksia. 🙂

Paras kauneusvinkki?
”Beauty begins the moment you decide to be yourself.” – Coco Chanel
Kauneus lähtee mielestäni sisältä. Hymyile, ole ystävällinen, pidä huolta kehostasi terveellisillä elämäntavoilla ja kanna itsesi itsevarmasti. 🙂

Paras elämänohje?
”Have courage and be kind.”
Kohtele muita, niin kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan!

tree

Paras uravinkki?
”If you can dream it, you can do it.” – Walt Disney
Kuuntele intuitiotasi, äläkä anna muiden mielipiteiden pysäyttää visiotasi. Muista kuitenkin, että yhdessä pystyy tekemään enemmän kuin yksin, joten etsi oikeat ihmiset ympärillesi!

Mikä on sinun lempisuperfood?
Chia-siemenet ja kookosöljy.

chia-seeds

Miten vähennän suorituspaineita viikolla, jolloin ei ehdi/ jää energiaa liikkumiseen?
Kannattaa muistaa, että lepo on ihan yhtä tärkeää kuin liikkuminen tai ravinto. Välillä parasta, mitä itselleen ja hyvinvoinnilleen voi tehdä, on lopettaa suorittaminen ja vain rentoutua/ pudottaa yksi asia (eli tässä tapauksessa urheilu) pois päiväjärjestyksestä. Kun liikkua ei ehdi, ei siitä kannata ottaa paineita ja stressiä… Liikkumaton viikko ei vielä kuntoa laske. Tekee itsensä kanssa vain sopimuksen, nyt tarvitsen vähän huilia – mutta miettii päivän, kun nostaa itsensä ylös liikkumaan ja pitää päätöksestä kiinni. Välillä on erilaisia elämänjaksoja ja itselleen pitää osata olla lempeä. Jos kroppa ja pää todella sanoo, että et nyt pysty liikkua, niin sitten se varmasti on niin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos energian puute on jatkuvaa, nimenomaan liikkumalla energiaa voi lisätä.

Mikä on sun voimabiisi lenkillä?
Minulla ei ole mitään erityistä. Lataan pari kertaa vuodessa uudet Spotify-listat ja kuuntelen niitä kyllästymiseen asti, mutta minulla ei ehkä koskaan ole ollut mitään yhtä voimabiisiä. Nykyään kuuntelen eniten jotain meditaatio-musiikkia… pitäisi varmasti vähän päivittää tilannetta. 😉

vilma-peltonen

Uskotko Jumalaan?
Omalla tavallani kyllä. (Lyhyesti ja mustavalkoisesti tiivistettynä, en niinkään täysin kirkkoon ja raamattuun vaan enemmän Universaaliin henkeen/ voimaan.)

Kuinka uskovainen / hengellinen ihminen koet olevasi?
Hmm.. koen olevani ainakin jonkun verran, ehkä todella paljonkin. Huomattavasti enemmän olen varmasti hengellinen kuin uskollinen. Olen aina uskonut asioihin, joita ei voi tieteellisesti todistaa, jopa yliluonnolliseen. Olen myös aina ollut kiinnostanut syvällisistä, filosofisista ja hengellisistä asioista, kuten arvoista, elämän tarkoituksesta ja merkityksestä, yhteydestä, muutoksesta jne… Myös tietyt tähän vähän kuuluvat asiat vetävät minua puoleensa kuten meditaatio, vaihtoehtohoidot, alitajunnan vaikutus, se, että asioilla on tietty tarkoitus, jopa horoskoopit jne.. Hengellisyys on kuitenkin jotain tosi henkilökohtaista ja näitä ajatuksia on tosi vaikea pukea sanoiksi. 🙂

Millä tuotteilla hoidat vartalosi ihoa?
Tällä hetkellä käytössä on Kypriksen Body Elixir sekä Estelle & Thildin vartalovoi. Käytän kumpaakin muutaman kerran viikossa. Kuorin silloin tällöin vartaloa (esim. Tata Harperin kuorintavoiteella) ja melko säännöllisesti kuivaharjaan koko kropan ennen suihkua. Suihkugeelit ovat yleensä ihan markettituotteita, eikä mulla ole mitään merkkiä jota niissä suosin.

bodybutter

Pidätkö koskaan “detox-kuureja” tai onko sinulla muita kehon puhdistus rutiineja?
En ole pariin vuoteen pitänyt, mutta aiheesta olen kirjoittanut enemmän täällä. Pyrin syömään sen verran terveellisesti ja puhtaasti aina, etten tunne suuremmille detox-kuureille tarvetta. Syön esimerkiksi aina paljon kasviksia, suosin luomua ja välttelen lisäaineita. Mutta toki joskus suuren sokerimäärän tai juhlimisten jälkeen kroppa kaipaa enemmän vihreää ja vain raikasta ruokaa turvotuksen laskemiseksi. Silloin yhden päivän ajan syön yleensä lähinnä itsetehtyjä smoothieita.  Kehoa puhdistavia chlorellaa ja spiruliinaa käytän lähes päivittäin. Aloitan myös aamut yleensä sitruunavedellä ja pyrin muutenkin juomaan paljon vettä, vihreää teetä sekä runsaasti lehtivihreää sisältävää vihersmoothieta.

salad

Kaipaatko usein Pohjanmaalle?
En asumaan ollenkaan. Mutta kaipaan Pohjanmaalle käymään ihmisten takia.

Missä Suomen kaupungissa asuisit mieluiten?
Helsingissä ehdottomasti.

Unelmamatkakohteesi (missä et ole käynyt)?
Australia, Islanti, Los Angeles, Tokio ja Malediivit. Näin muun muassa. 😉

bali

Miten auttaa syömishäiriötä sairastavaa ystävää?
Välittämällä, kuuntelemalla ja olemalla läsnä. Minulla ei ole omakohtaista kokemusta enkä ole ammattilainen, mutta uskon, että monesti vaikeissa tilanteissa haluaa eristäytyä ja työntää läheiset pois. Kuitenkin sitä alitajunnassa (tai vähintään jälkikäteen) arvostaa niitä, jotka jäävät, näkevät ja yrittävät auttaa. Eli se että, kysyy mitä kuuluu ja ilmaisee huolensa, on mielestäni tärkeää. Jos ystäväsi ei saa vielä ammattiapua, kannattaa sitä varmasti hakea. Syömishäiriöiden takana on lähes aina isompia käsittelemättömiä asioita. On siis hyvä tiedostaa ja muistaa, että kyse ei ole ruuasta vaan enemmänkin läheisen pahasta olosta, jonka hän vain purkaa syömällä/ syömättä jättämisellä.

5 raaka-ainetta joita sinulta löytyy aina kaapista?
Pakastemarjat, kaurahiutaleet, kananmunat, mantelit, vihreä tee.

oatmeal


VP2

Tallenna

Tallenna

Tallenna