Puhdistuskuurin jälkeen

35

Wellness

18.12.2014

detox

Tämä on viimeinen detox-aiheinen postaukseni ja tämän jälkeen siirrytään jouluherkkuihin! 😉

PÄIVÄ 6

Tänään on viimeinen päivä detoxia ja ei tunnu missään. Tarkoitan, että tänään en edes huomaa olevani puhdistuskuurilla. Ehkä kuuriin kannattaakin valita mahdollisimman kiireinen aika, niin ei ehdi ajatella, tuntea tai himoita. Olen kyllä iloinen, että huomenna saan syödä normaalisti, mutta tavallaan voisihan tätä jatkaakin. Siinä nyt ei vain ole järkeä, mutta kyllä tämä päivä on taas huomattavasti edeltäjiään helpompi. Kai kroppa alkaa tottua.

Kirjoitin aikaisemmin, ettei puhdistusoireita näy esimerkiksi ihossani, mutta edellisenä iltana ihooni on puskenut pieniä epäpuhtauksia. Luulen, että nämä johtuvat nimenomaan siitä, että kuona-aineet ovat lähteneet liikkeelle ja koko kroppa haluaa myrkyt ulos. Ihoni on ollut nimittäin jo muutaman kuukauden todella tasalaatuisessa, hyvässä kunnossa… Eli ehkä tämä siis tehoaa. 😉 Ainakin iho tuntuu kuulaammalta. Kävin myös salilla tänään, joten urheillut olen läpi detoxin, tosin asteen kevyemmin.

ENSIMMÄINEN PÄIVÄ KUURIN JÄLKEEN

Ainakin olo on kevyt ja raikas. Ihanaa kun iltaisinkin vatsa on litteä, eikä turvonnut ilmapallo. Mielitekoja ei tänään ole ollut yhtään, vaikka saisin syödä ihan mitä vain. Olin niin onnessani aamulla kananmunistani ja lounaalla katkarapusalaatista, etten muuta kaivannut. Illalla kävin kuitenkin ystäväni kanssa kahvilla ja ostin porkkanakakkupalan. Myöhemmin hain vielä joulukuun suurinta herkkuani, Kouvolan lakritsia. Mutta kahvia ei ole tehnyt mieli yhtään… Se jo kertoo minulle jotain puhdistumisesta, että tällä hetkellä tekee mieli enemmän vihreää teetä kuin maitokahvia. Minä, lähes kahviaddikti, olen unohtanut viikossa kahvin.

Joku lukijoista kyselikin siitä, mitä mieltä olen kirjoituksista, jotka kyseenalaistavat puhdistuskuurien toimivuuden. En ole mitään mieltä. Toki kyseenalaistan detoxeja, mutta koska minulla ei ole suuria odotuksia kaikki on plussaa. Oma olo kertoo toimiiko tämä vai ei. Tärkempää on, ettei siitä ole haittaa ja tämän tyyppisestä detoxista ei ainakaan ole. Jos vuodesta kuusi päivää juon ruokani, jää minulle silti 359 päivää syödä, mitä mieli tekee.

Minulle riittää tulokseksi, ettei mielitekoja ole ja pienemmät annoskoot tyydyttävät. Sitä paitsi voin olla tyytyväinen itseeni, että pysyin päätöksessäni ja totesin, että elämässäni on aika paljon sisältöä ilman että ruoka on yksi niistä. Osaan taas arvostaa aterioitani, enkä usko että hetkeen hotkin ruokaani. Tosin eiköhän tämä tasapaino ole tiessään joulupyhien jälkeen. Tällä viikolla blogiin tulee vielä yksi suosikkijoulureseptini. 😉
vp