Muutama helppo meditaatiovinkki

30

Wellness

31.10.2016

yoga meditation

Mainitsin joku aika sitten kuuntelevani usein aamulla ensimmäisenä ja illalla viimeisenä youtubesta meditaatiovideot. Tämän tavan opin Monalta hänen vierailunsa aikana ja laitan nyt hyvän kiertämään ja vinkkaan teillekin nuo pätkät (muuallekin kun kommenttiboksiin).  🙂 Kannattaa myös lukea Monan inspiroiva kirjoitus Miksi meditoida?. Meditaatio voi herättää monenlaisia ajatuksia ja ennakkoluulojakin, mutta mielestäni sen ei tarvitse olla niin vakavaa. Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa meditoida! Näillä kahdella kivalla keinolla pääsee helposti alkuun.

1. Louise Hay:n meditaatio/rentoutusnauhat kuuntelen yleensä sängyssä. Aamulla heti herätyskellon soittamisen jälkeen laitan videon pyörimään, jolloin voin rauhassa heräillä ja kuunnella sen, minkä kuulen. Video kestää 25 minuuttia. Joskus kuuntelen sen aamujoogarutiinini aikana. Iltaisin usein nukahdan rauhoittavan iltameditaatiovideon pyöriessä taustalla.
Aamumeditaatio löytyy täältä. Iltameditaatio/rentoutus täältä.

2. Spotify:stä löytyy valtava määrä meditaatiomusikkia hakusanalla ”meditation”. Itselleni tällaisen hidastempoisen ja luonnollisen musiikin kuunteleminen on tosi rentouttavaa. Laitan musiikkia soimaan vähän siellä sun täällä: venytellessä yleisimmin, mutta välillä kotitöitä tehdessä, laittautuessani tai jopa töitä tehdessä. En tiedä, olenko ehdollistunut hengittämään syvempään ja hitaampaa meditaatio-taustamusiikin soidessa, mutta joka tapauksessa tämä tapa auttaa silloin kun olo on stressaantunut.

Tällä viikolla luvassa on pieni meditaatio/joogateemaviikko ja aiheeseen liittyen tulossa useampikin postaus. Stressitöntä viikon alkua kaikille! 🙂 ♥

VP2