Mitä blogeista halutaan lukea?

13

Thoughts

27.11.2018

Nykyään instagram on tullut vahvasti blogin rinnalle – mielestäni aika isoksi osaksi myös korvaamaan blogeja niin seuraajien kuin tekijöiden näkökulmasta. Huomaan, että olen tosi usein viime kuukausina pohtinut, mitä seuraajat hakevat blogeista? Mitä blogeilla on antaa enemmän? Mitä blogi voisi nykypäivänä olla? Siitä on yli vuosi, kun viimeksi kysyin teiltä toivepostauksia ja koen, että siitäkin blogiskene on jo muuttunut. Nyt todella palan halusta tietää, mitä te haluatte blogeista lukea. Mistä toivoisitte, että kirjoitan?!

Teiltä on tullut usein hyviä ideoita ja ajatuksia, joista olen tehnyt postauksen sellaisenaan tai saanut siitä inspiraation toiseen aiheeseen. Esimerkiksi nyt Thaimaan reissulta en tehnyt enkä tule tekemään yhtään suoranaista matkavinkkipostausta, koska olen ymmärtänyt, että pääosin eettisistä syistä näitä ei toivota ja itsekin koen ristiriitaa. Mutta sitten IG:seen tulee useita kymmeniä yksityisviestejä ja kysymyksiä aiheesta. Saan eniten viestejä ja maileja, jotka koskevat nimenomaan matkavinkkejä. Olen myös miettinyt, että pitäisikö alkaa tehdä konkreettisia joogaan liittyviä postauksia, jossa kertoisin esimerkiksi asanoista tarkemmin. Sitten mietin, että tällaisen tiedon voi hakea mistä vain – paremmistakin lähteistä. Mutta kiinnostaisiko teitä esim. tietää viisi suosikkiasanaa ja niiden vaikutukset yms…? Asupostauksia en ole tehnyt aikoihin enää ollenkaan, mutta olisiko ne sittenkin mahdollisesti kiinnostava lisä täällä? Millaisia ruokavalioon/ravintoon liittyviä postauksia haluaisitte lukea?

Sen huomaan, että esim. parisuhteeseen, haasteisiin, henkilökohtaisempiin postauksiin liittyen, jutut kiinnostavat… Mutta onko näiden asioiden tiimoilta, jotain toiveita? Välillä tuntuu, että ”päivä kuvina”, ”ruokapäiväkirja” ja ”Q&A” tyyppiset postaukset ovat niin kilseisiä ja jo moneen kertaan nähtyjä, että voiko niistä saada täällä enää mitään. Kun on kirjoittanut n. 2000 blogipostausta eri aiheista alkaa tuntua, että toistaa helposti itseään, vaikka tuskin monikaan teistä muistaa, mitä kirjoitin vuonna 2012. 😉

Mutta siis tämän postauksen pointti: olen tosi kiitollinen kaikista ideoista ja toiveista postausten suhteen! Mitä ikinä tulee mieleen, niin kommentoikaa ihmeessä tai voitte kertoa myös yleisesti, miksi te luette blogeja, millaisista jutuista tykkäätte. 🙂

Nää on muuten mun lempparikuvat hetkeen. Olin altaanreunalla odottelemassa dinneriä ja lukemassa auringonlaskun aikaan, kun Janita tuli jostain kameran kanssa ja kysyi saako ottaa musta kuvan. Yhteen kuvaan Lauri tunki puhelimensa, koska halusi ottaa My Story kuvan ja kolmanteen päätin vaan kellahtaa selälleen. Näyttää ehkä siis harkitummilta kuvilta kuin todellisuudessa ovat!