McDonalds, hyvinvointi ja Blog Awards -ehdokkuus

31

Thoughts

27.08.2015

_MG_5423

Lauantaina leffan jälkeen mietittiin poikaystäväni kanssa, että mitäs nyt tehdään!? Ehdotin jotain mitä minun suustani ei ole kuultu koskaan: mennään Mäkkiin. Vaikka oletinkin, ettei toinen innostuisi ajatuksesta niin silti me kaksi terveysintoilijaa ajoimme keskellä yötä lähimpään McDonalds drive-kaistalle. Lammenrannalla, sateen ropistessa autonkattoon söimme ensimmäiset hampurilaisateriat noin yli viiteen vuoteen. –Haluatteko ravintola-arvostelun? Kanahampurilainen menetteli ja söin puolet, Bic Mac oli yhtä pahaa kuin muistin, cola lightia pystyin juoda yhden hörpyn ja ranskalaisia meni ainakin kymmenen. 😉 Uusintaa ei ehkä ihan heti tule, vaikka kokemus olikin hauska, jopa mieleenpainuva.

Miksi jaoin tämän blogissa? Siksi, että täällä suositaan puhdasta gluteenitonta ruokavaliota. Ja siksi, että elämä ei ole mustavalkoista, ihminen ei ole yksiulotteinen, eikä hyvinvointi ole ehdottomuutta. Joskus on järkevää poiketa periaatteistaan ainakin todetakseen uudestaan, miksi ne periaatteet onkaan (etteivät ne ole vain periaatteen vuoksi).

_MG_5414

Blogini on ehdokkaana Blog Awards Finland 2015 kilpailussa Hyvinvointi ja Terveys -kategoriassa. Olen tosi tosi iloinen, että blogini on ehdokkaana ja nimenomaan juuri siitä, että tässä kategoriassa. Se merkitsee minulle paljon, koska tämä blogi ja sen pitäminen merkitsevät minulle ihan valtavasti.

Varsinkin kesällä postauksia on tullut paljon muustakin, kuin hyvinvointikategoriasta, mutta uskon riviväleihin ja kokonaisuuteen. Haluan päivittää blogiani joka päivä ja ei minua viherpirtelöt joka päivä innosta. Nuo hyvinvointivinkit, joita blogistanikin paljon löytyy, on kuitenkin elämää varten. Sen peruspilarin rakentamista varten, että on itsensä kanssa hyvä olla.

Terveelliset elämäntavat ovat pohja joka auttaa muuhun. Yksinkertaiset vinkit parempiin ravintovalintoihin, treeneihin, lepoon ja stressinhallintaan ovat tärkeä osa blogiani. Uskon terveellisen arjen antavan energiaa, parantavan elämänhallintaa, ehkäisevän sairauksia ja alakuloa sekä auttavan hyväksymään/rakastamaan itseä ja muita. Kun pohja on tukeva, se kestää paremmin elämän heilahteluja.

_MG_5422

Haluan näyttää blogissa kuitenkin myös sitä elämää. Festivaaleja, matkustelua ja ravintolaillallisia ystävien kanssa. On rivinvälit, mutta on myös tarina siitä, kuinka ulkomaille muutto ei aina ole helppoa, mutta se ei tarkoita, etteikö se olisi sen arvoista. On tarina siitä, että rohkeat päätökset voivat palkita suuresti, on tarina itsensä kuuntelemisesta ja jopa turvallisten, järkevien valintojen uhmaamisesta. On tarinaa itseluottamuksen vahvistamisesta ja oman polun löytämisestä. On pohdintaa elämän suurista kysymyksistä ja omasta paikasta kaikessa.

Koska tämä blogi on myös oma matkani… pois ylisuorittamisesta tai perfektionistisuudesta, kohti hetkessä elämistä ja nauttimista, matka kohti säännöllistä ruokarytmiä ja parempaa oloa vatsassa, keino kehittää itseä ja oppia tuntemaan kuka todella olen ja miksi haluan tulla. Ennen kaikkea tämä blogi on paikka minulle toteuttaa itseäni ja unelmaani. Jakaa muille joitain, mikä tuntuu tärkeältä, kuvata kauniita asioita tai kirjoittaa elämäniloista.

Hyvinvointi ja terveys ovat rakkauden lisäksi suurimmat arvoni. Ja kuten tuli todettua hyvinvointi ei ole yhtä kuin näkyvät vatsalihakset ja superfoodit, vaikka minulle se voi osittain olla myös sitä. Se on elämästä nauttimista, tasapainoa, hetkessä elämistä ja itsensä kuuntelua sekä toteuttamista. Rohkeutta, ystävällisyyttä ja kiitollisuutta. Siksi haluan nähdä blogini nimenomaan hyvinvointiblogina.

Tässä Blog Awardseissa Hyvinvointi ja terveys –kategoriassa meitä on viisi tuomareiden valitsemaa blogia. Toki voittaminen olisi enemmän kuin hienoa ja siksi pyydänkin teitä äänestämään blogiani, jos teidän mielestänne ansaitsisin tunnustuksen. Mutta tällä kertaa voitontahtoa suurempi asia minulle on se joukko, mihin kuulun. Voitto on jo itse ehdokkuus. Jokainen neljästä muusta blogista on sellainen, jonka joskus olen linkannut blogiini, koska olen ottanut heiltä esimerkkiä tai vaikutteita. Jokainen näistä on seurannut intohimoaan ja jokaistan kunnioita bloggaajana todella paljon.

_MG_5421

Noora Shinglerin Kemikaalicocktail ja Virpi Mikkosen Vanelja (entinen Kiitos Hyvää –blogi) olivat suurimmat esikuvani kun aloitin bloggaamaan. Ihailin Nooran perusteellisuutta ja lukijalähtöisyyttä. Luulen, että harva bloggaaja käyttää yhden blogitekstin taustatutkimukseen yhtä paljon aikaa kuin Noora. Virpin reseptit ovat olleet suuria innoittajiani raakaleivonnassa ja blogin fiilis, postausten laatu ja kuvat ovat yksi harmonisimmista kokonaisuuksista joita tiedän.

Emmi-Liian Torkkuja ja Nokkosia –blogi sisältää taas houkuttelevia gluteenittomia reseptejä, mutta todellisuudessa luen blogitekstit myös sen takia, kuinka ne on kirjoitettu. Emmi-Liian kirjoitustaito on omaa luokkaansa. Juuri tämän naisen henkilökohtaisen kannustuksen ja avun ansiosta siirryin yrittäjäksi. Ikuisesti kiitos!

Ella Elersin samanniminen blogi on uusin blogi, jota olen ruvennut seuraamaan aktiivisesti. Näen siinä suuren potentiaalin ja minulle tuli alusta asti fiilis, että haluaisin olla Ellan ystävä. Ja luulenpa, että meillä synkkaisi enemmän kuin hyvin. Koen Ellan Blogin vastaavan suomalaisista blogeista ehkä eniten omaa tyyliäni/kategoriaani.

Oli voittaja meistä kuka tahansa, olen todella tyytyväinen, koska jokainen näistä on inspiroinut minua. Minusta tuntuu, että nämä muut ovat osasyy siihen, miksi edes pidän tällaista blogia. Jos haluatte äänestää kuitenkin juuri minun blogia, niin olen nöyrästi kiitollinen. Voitte tehdä sen täällä. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Pro Rajala -tuotepaketti, lahjakortti hotelli Torniin ja liput itse gaalaan.

Tässä vaiheessa on joka tapauksessa hyvä aika taas kiittää teitä, jotka luette blogiani, suurin syy tähän olette te ja tuntuu, etten osaa edes sanoin kuvata, miten onnelinen teistä olen. Kiitos! <3

_MG_5328

Lähtipä tämä juttu rönsyilemään siitä, kun piti kirjoittaa hampurilaisista… No lisää luvassa, kun tänään tulossa blogiin vielä muotiaiheinen video. Lähiaikoina luvassa myös juttua ihmissuhteista, aknearvista, alkulämmittelystä, jalkatreeneistä, hiusten kiiltokäsittelystä, ravintolisistä, painonhallinasta matkoilla, Hotel Indigosta, persoonallisuustyypeistä, siivoamisesta jne… Tuleepa blogin ulkoasukin menemään uusiksi ihan näinä päivinä. 🙂

vp