Jouluviikon fiiliksiä

27

Thoughts

20.12.2016

Olen viime päivinä yrittänyt miettiä postausaihetta, josta haluaisin kirjoittaa… Rehellisesti sanottuna pää lyö harvinaisen tyhjää, eikä inspiraatiota ole ollut ollenkaan. Tuntuu, ettei mikään aihe sovi, eikä mikään kuva ole ajankohtainen. Moni suunnittelemani aihe tuntuu liian kaupalliselta, liian pinnalliselta, liian epäsopivalta jouluviikkoon tai liian ristiriitaisilta omiin fiiliksiini nähden. Mieleni alkaa kai jo olla jo muualla kuin töissä…

Kuluneen viikon ajan se on ollut rakkaimmissani. Syyriassa. Samaritanin lastenkodissa Keniassa. Uutisissa ja ihmisissä, joiden koti on palanut tulipalossa juuri ennen joulua. Niissä, joiden jouluun kuuluu pelkoa, yksinäisyyttä, suurta ikävää, surua, menetystä. Niissä, joilla ei ole varaa jouluruokaan, lapsille lahjoihin tai joilla ei ole kattoa pään päällä.

Ajatukseni ovat pyörineet siinä, kuinka epäreilu maailma välillä on…Kuinka vääryydet ahdistavat. Kuinka hyvin itsellä asiat onkaan ja miten kiitollinen olen monesta asiasta.

En ole osannut toivoa itselleni oikein mitään joululahjaksi, en tarvitse kovasti mitään. Olen myös ostanut vähemmän lahjoja muille kuin koskaan ennen. Tänä jouluna arvoimme perheemme kesken, kuka ostaa lahjan kellekin. Yksi toivottu paketti riittää enemmän kuin hyvin. Osan kanssa mennään kimppalahjoilla tai käsin tehdyillä korteilla. Meillä monilla on jo kyllin ylimääräistäkin. Antamisesta tulee joulufiilis, se on osoitus rakkaudesta ja välittämisestä. Se on mukavaa. Mutta antaa voi myös niille, jotka tarvitsevat todella kovasti.

Blogistani ei löydy tänä jouluna joululahjavinkkejä, mutta ehkä vinkkaan siitä, kelle lahjan voisi tänä vuonna esimerkiksi antaa, jos muillakin on kova tarve auttaa. Pienikin lahjoitus on suuri. Itse lahjoitin perinteisesti Kauneimpien joululaulujen jälkeen Lähetysseuralle. Esimerkiksi alle 25 eurolla voi lahjoittaa alakoulun vuosimaksun köyhälle lapselle, turvallisen sairaalasynnytyksen tai lisäravinteet aliravituille lapsille. Aion klikata tänään myös lahjoituksen MLL:n Hyvä Joulumieltä–keräykseen, joka menee kotimaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakorttien muodossa sekä Keniaan lastenkotiin, jossa siskoni oli puolivuotta töissä. Joulupuu-keräys kerää joululahjoja lapsille, jotka eivät niitä muuten saisi. Keräyspiste on tänään iltaan asti auki vielä ainakin Helsingin Foorumissa. Joulumieltä ja stressitöntä viikon jatkoa… 🙂 ♥

Kuvat/ Mona Daily Style (edit by me)

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna