Vuoden visuaalisin?

22

Photography

26.03.2017

Minulle visuaalisuus merkitsee todella paljon ja uskon, että esimerkiksi näkö on aisteistani vahvin. Kun näen asiat silmillä, pystyn hahmottamaan ja muistamaan ihan toisella tavalla kuin tekemällä tai kuulemalla. Kiinnitän ympäristössäni eniten myös huomiota sen yksityiskohtiin, värisävyihin, muotoihin – en tuoksuihin, ääniin tai muihin ärsykkeisiin. Silmäni etsivät symmetriaa, kuvakulmia ja kultaisia leikkauksia.

Koen maailmaa siis vahvasti näkemällä ja saan valtavasti iloa esteettisistä kattauksista ja ruoka-annoksista, tyylikkäästi pukeutuvista ihmisistä, kauniista arkkitehtuurista ja muotoilusta. Luonnon luomasta loputtomasta värikartasta, vastaväreistä, kontrasteista ja valööreista. Minulle kuva kertoo minusta, menneisyydestäni, toiveistani, tunteistani ja mielestäni. Siitä, mikä maailmassa on erityisen kaunista, ihanaa, koskettavaa, erikoista – tai ihan tavallista. Kuva tekee näkyväksi.

Kuva näkyy tietysti jokaiselle eri lailla. Jokainen luomme sitä omasta kontekstistamme, näemme ja koemme siinä eri asioita. Kuten tekstikin, on kuvallinenkin viestintä moniulotteista ja siksi minusta niin mielenkiintoista. Itse en halua vain ikuistaa olevia hetkiä, vaan haluan luoda lisää visuaalisuutta omaan ja muidenkin elämään.

Kun aloitin blogin lähes kuusi vuotta sitten, ei Suomessa ollut juurikaan hyvinvointiin liittyviä blogeja, jossa visuaalisuus olisi ollut yhtä tärkeä arvo, kun monissa muoti-ja sisutusblogeissa se alkoi jo olla. Oikeastaan tämän suhteen minulla ei ollut hyvinvointipuolella esikuvia, mutta tiesin, että jokainen kuva blogissani tulisi olemaan omaa kädenjälkeäni ja oma harkittu kokonaisuus. Minulle oli selvää, että tulen käyttämään vähintään yhtä paljon aikaa kuvien kuin tekstin tekemiseen. Tällä linjalla yhä olen, kuvat ovat minulle blogini sydän ja sielu, ne ovat se osuus, mitä työssäni eniten rakastan.

Haluan yrittää ilahduttaa ja inspiroida kuvillani, tuoda hyvää mieltä, viedä rennosti hetkeksi pois arjesta. Vaikka kyse onkin ”vain” blogista, jonka kuvat painuvat unohduksiin postaus postauksen jälkeen, uskon, että on tärkeää vaalia kauneutta kaikessa, mitä teemme.  Kaunis ympärillämme vaikuttaa positiivisesti mieleemme, onnellisuuteemme, jopa maailmankuvaamme.

Olen erityisen otettu ja iloinen, että blogini on asetettu ehdolle Inspiration Blog Awards –gaalaan Vuoden visuaalisin –kategoriaan. Blogini on tämän urani aikana palkittu useampia kertoja, mutta aikaisemmin aina hyvinvointi- ja terveysblogina. Siksi tämä toisenlainen, minua sydäntä vähintään yhtä lähellä olevan aiheen, ehdokkuus tuntuukin nyt jotenkin tosi erityiseltä.

Joka tapauksessa, jos koette, että alla oleva kategorian kuvaus sopii kanaviini, niin olisin enemmän kuin kiitollinen teidän äänistä. Iso kiitos ja halaus jo niille, jotka olivat blogini tähän kategoriaan ehdokkaaksi ehdottaneet! 🙂

”Kenellä on upeimmat kuvat, vaikuttavimmat videot tai vaikka huikean hieno brändi? Tällä vaikuttajalla on visuaaliset palaset kohdallaan ja vahva yhtenäinen look kaikissa kanavissa. Vuoden visuaalisin -kategoriassa ehdolla ovat vaikuttavat visualistivelhot.”

Äänestää voit TÄÄLLÄ 12.4 asti. Lämmin kiitos kaikille äänestäville! ♥ 🙂


I’m very happy and grateful, my blog has been nominated for the best visual blog of the year in Inspiration Blog Awards. What an honour! You can vote me here until 12.4. 🙂  Thank you very much for all who voted. ♥

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna