Toinen joogaopekoulutus viikonloppu

53

Yoga

14.12.2018

Kolmas joogaopettajakoulutuksen viikonloppu alkaa huomenna, ihanaa! Aika menee vain niin nopeaa! En ole kunnolla kirjoittanut vielä edellisestäkään tänne, joten ajattelin tänään jakaa muutamia kuvia ja ajatuksia marraskuun viikonlopulta. Jos ensimmäisestä viikonlopusta kertova postaus meni ohitse ja kiinnostaa, miksi valitsin juuri Heartful Yoga Teacher -koulutuksen, niin postaus löytyy TÄÄLTÄ.

Toinen viikonloppu sisälsi paljon joogafilosofiaa ja joogan historiaa. Olin odottanut näitä luentoja innolla, mutta odotukset ylittyivät. Olen melko varma, ettei aiheesta olisi voinut olla parempaa luennoitsijaa kuin uskontotieteen dosentti, Måns Broo, joka on kirjoittanut Joogan Filosofia nimisen kirjankin. Tuo kirja sisältää Patañjalin alkuperäisen sanskritinkielisen tekstin sekä sen suomennoksen ja selitykset. Itse ajattelin tarttua tähän kirjaan kunnolla joululomalla. Meillä oli todella mielenkiintoista keskustelua ja oli hyvin kiinnostavaa kurkistaa syvemmälle joogan maailmaan.

Viikonloppu sisälsi myös ensimmäiseen chakraantutustumista, meditaatioharjoituksia, mantrojen lausuntaa, seisoma-asanoita asanalabissa, ensimmäiset opetusharjoitukset yms yms. Tällä kertaa ei enää jännittänyt, vaan tunnelma oli ihanan rento. Meillä on ihan huikea porukka. Olen kiitollinen, että saan tällaista energiaa ympärilleni kokonaiset kaksi päivää taas tänä viikonloppuna. 🙂

Måns toi Intiasta Mala-koruja ja valitsin tämän kuvassa näkyvän santelipuusta valmistetun itselleni. Mala ei ole mikään tavallinen koru, vaan aiheesta saisi vaikka oman postauksensa. Mutta itse olen käyttänyt tätä apuna meditaatioon. Måns opetti yhden tavan käyttää Mala-korua mielen rauhoittamiseen ja minulle tämä on ollut loistava apukeino. Olen sellainen, että näprään aina käsilläni jotain, kun puhun tai kuuntelen. Piirtely yms. on aina auttanut minua keskittymään, joten koen hirveän helpottavaksi, että voin meditoinnissa käydä 108 helmeä sormillani läpi.

1.Besser Van Der Kolk – Jäljet Kehossa Tätä superkiinnostavaa kirjaa olen tällä viikolla lukenut, kun olen ottanut selvää, miten joogaopettajan olisi hyvä huomioida trauman jälkeinen stressihäiriö. Joogasta on tutkitusti apua traumatisoituneille ihmisille, mutta on tärkeää huomioida tiettyjä juttuja. Esimerkiksi sen, että pitäisi kysyä, saako avustaa koskettamalla.

2. Nyyttäribrunssi Meillä on vegaanibrunssi lounaana niin, että jokainen tuo jotain. Ihan huikeat ruuat olivat kumpanakin päivänä.

3. Sydän rappusilla on niin ihana idea Kaisalta, että tekisi melkein mieli kopioida johonkin omiin juhliin tms.! 😉 Tulee aina hymy huulille, kun saapuu Kaisan kotistudiolle, kun sisäänkäynniltä löytää erilaisia kukista tehtyjä sydämiä.

4. Joogafilosofian luennot herättivät yllättäen myös suurta itsetutkiskelua. Olin välillä vähän hämmentynyt, siitä miten vahvoja tunteita jostain kumpusi, kun mietin joogan ydinasioita.

5. Välipalahetki. Kaikki on niin tunnelmallista ja esteettistä, että vaikka kyse on koulutuksesta, jossa intensiivisesti tulee paljon tietoa ja välillä haasteitakin, niin kyllä tämä menee ehdottomasti myös omasta hemmottelusta. <3

6. Chai-teetä. Kaisa tekee maailman parasta chai-teetä. Olin kysymässä reseptiä, mutta sitten näin, millaisen määrän erilaisia mausteita Kaisa hauduttaa (useamman kourallisen?!), joten totesin, että olisin itse liian saamaton moiseen. Mutta ihanaa, että näinä viikonloppuina olen saanut nauttia tästä intialaisesta herkkujuomasta. 🙂

Nyt perjantai-illan ohjelmassa on vielä opetusharjoitus, kun pidän Laurille toisen viikon joogatunnin sekä vähän asanoiden nimien opettelua sanksriitiksi. Ihanaa viikonloppua teille! 🙂 <3