Power of Smiling

23

Beauty

11.11.2015

Vilma P. smiling.

*yhteistyössä Oral-B

Toisen ilahduttaminen on mahtavaa. Tuntuu tosi hyvältä, jos voi piristää toisen päivää, kun osaa auttaa toista tai jos tuntee olevansa toiselle tärkeä. On klisee, mutta kun antaa niin saa myös itselle, ehkä jopa enemmän. On jotain mitä me jokainen voisimme antaa toisillemme useammin, ilman että se ottaa meiltä mitään pois. Ilman, että se maksaa aikaa, vaivaa tai rahaa.

Hymy on osa meitä, kuten hengittäminen tai istuminen, joten pidämme sitä usein itsestään selvänä. Tai unohdamme arjessa, miten mullistava tuo meihin asennettu mekanismi on. Miten pystymme yhdellä eleellä stimuloida toisen ihmisen sydäntä ja aivoja, tutkimusten mukaan enemmän kuin suklaan syöminen, rahan saaminen tai seksin harrastaminen. Hymy on kuitenkin vielä senkin lisäksi paljon enemmän. Onkin välillä hyvä miettiä, mitä jos tuo itsestään selvyys otettaisiin kokonaan pois?

Miettikää komedioita ja lastenkutsuja ilman hymyä. Tai ihan jo hymiökeskeisestä viestittelyämme. Ilman hymyä, minä ainakin olisin ihan pulassa! Hymy on suojamuurini, kun en tiedä mitä vastata, kun en ymmärrä vierasta kieltä tai kun häkellyn ja olen kömpelö. Hymy on mallin työni kulmakivi ja itsevarmuuteni nostattaja. Hymy kertoo sanoitta, että ajattelen hyvää, rakastan tai tunnen empatiaa. Ilman hymyä en olisi tässä ja nyt puhun, miten minä reagoin toisen hymyyn. Ilman yhtä mieleenpainuvaa, kirkassilmäistä hymyä, en olisi tutustunut tuohon yhteen herraan täällä kotona ja rakastunut päättömästi.

Miettikää myös, jos hymy lisättäisiin tilanteisiin, johon se ei kovin automaattisesti kuulu: jonottamiseen, odotushuoneeseen, liikenneruuhkaan… Olisi varmasti aika piristävää! Hymy kielii ystävällisyydestä. Maailma olisi varmasti parempi paikka, jos täällä hymyiltäisiin enemmän.

Aloin miettiä, onko millään muulla meille annetulla eleellä tai ominaisuudella yhtä suurta voimaa kuin hymyllä?! Hymyä voimme jakaa päivän aikana monta kertaa ja useissa eri tilanteissa. Vierestä heräävälle puolisolle ja peilistä katsovalle itselle. Koiralle jota rapsutamme, bussikuljettajalle, kaupan kassatädille, työkavereille, vastaantulijalle. Jopa ihmisille keiden kanssa puhumme puhelimessa. Hymyn kuulee nimittäin äänestäkin. Kerran eräs kommentoi, että hymyili vaistomaisesti takaisin jopa minun hymykuvalleni blogissa. Hymy on ele, joka ei vaadi kosketusta ja tuottaa silti lämpöä vastaanottajassa. Ajatelkaa, jos hymyilette sydämelisesti päivän aikana vaikka 10:lle tai 50:lle ihmiselle. Ja tartutatte heissä kaikissa hymyn! Ei huono päivän missio!

Vilma P. smiling.

Kaikki ovat varmasti yhtä mieltä, että hymyllä on suuri vaikutus yhteiskuntaan, ympärillä oleviin ihmisiin ja maailmaan – se on osa olemista. Mutta hymy vaikuttaa myös omaan olotilaamme huomattavasti. Olemme tottuneet ajattelemaan, että hymyilemme kun hymyilyttää. ”Väkisin hymyily on teennäistä ja näyttää samalta kuin irvistäisi.” Niinkö?

Ehkä pitää keskittyä syihin, mitkä voisivat olla syitä hymyillä useammin. Hymyn voi houkutella esiin, ilman että se olisi teennäistä. Positiivinen kierre on sen arvoista: Kun sattuu jotain hyvää, alkaa asiat usein rullaamaan ja tapahtuu muita hyviä asioita. Mielestäni yksi syy on se, että iloisina me säteilemme ulospäin. Hyvä vetää puoleensa hyvää. Kun olet läsnä ja hymyilevä, olet helposti lähestyttävämpi, huomaat itse eteen sattuneet tilanteet ja olet positiivinen elämää kohtaan -jolloin muut ovat positiivisia sinua kohtaan. Hymy lisää hyvää oloa muissa, mutta myös itsessä.

Vilma P. smiling.

Kaikki osaavat hymyillä, mutta miksi sitten hymyily on välillä niin vaikeaa? Sanotaan, että aikuiset hymyilevät päivässä 20 kertaa, kun lapset taas 400 (lähde). Tässä olisi selkeästi siis petraamista. Hymyily on ehkä alihyödynnetyin voimavara stressin-, elämän- ja ihmissuhteidenhallinnassa. Minä ainakin alan siis harjoittaa hymyilyä. Kuka on mukana? 😉

Entä jos ei hymyilytä?
1.Voimme muistuttaa itseämme hymyilemään useammin, kunnes siitä tulee tapa. Esimerkiksi esiintyjät, juontajat ja luennoitsijat, ovat taatusti muistuttaneet itseään hymyn merkityksestä muiden ihmisten edessä. Tiedän tämän oikeastaan myös omasta kokemuksesta. Kun harrastin joukkuevoimistelua, varsinkin nuorempana, hymyilystä saattoi saada bonuspisteitä. Aina ennen lavalle menoa meitä muistutettiin hymyilemään lavalla. Voimme siis yksinkertaisesti muistuttaa itseämme, ettemme unohda hymyillä.

2.Toiseksi voimme sisäistää, miten tärkeää hymyily on, kun pitää tehdä hyvä ensivaikutelma. Tieto motivoi.

3.Kolmanneksi, voimme lisätä elämäämme pieniä hetkiä, jotka hymyilyttävät: Pidä kiitollisuuspäiväkirjaa. Lue vitsi. Sano toiselle kohteliaisuus tai kerro, että hän on tärkeä ja käytä hänen hymyään kimmokkeena. Käytä peiliä ja hymyile itsellesi. Katso YouTubesta videoita koirista (ne ”hymyilevät” innokkaasti melkein aina) tai nauravista pikkulapsista. Lisää elämääsi lempiasioitasi.

4.Neljänneksi, voimme vain harrastaa kasvojumppaa ja nostaa lihaksilla sen hymyn korviin. Hymy lisää mielihyvänhormoneita, vaikka se olisikin aluksi keinotekoinen.

Yksi suosikkikirjailijani Carnegie kirjoitti hymystä näin: Kuitenkaan sitä ei voi ostaa, kerjätä, lainata tai varastaa, sillä siitä ei ole maallista hyötyä kenellekään ennen kuin se on annettu.
Hymyn voima on siis siinä, että voit antaa toiselle ja itsellesi jotain ainutlaatuista, joka voi oikeaan aikaan mullistaa maailman. Ainakin yhden ihmisen. ♥

Hymyä päiväänne! Let your smile change the world don’t let the world change your smile.” -Unknown

Ps. Tämä postaus on osa viiden postauksen sarjaa, jonka teen yhteistyössä Oral-B:n kanssa. Sain käyttööni parhaat hymyn hoitovälineet ja tehtävän pohtia eri teemoja hymyn ympäriltä. Haaste ja terveemmät hampaat otettiin innolla vastaan, joten lisää luvassa! 🙂

Vilma P. smiling.
fallback[2]


 

*In cooperation with Oral-B

Summary: Smiling is part of us, like breathing or sitting, so we usually take it for granted. Or we forget in our everyday life how powerful and revolutionary this mechanism inside us is. How we can stimulate in such a positive way another persons heart and mind with a gesture so simple. Based on research smiling is more effective than eating chocolate, earning money or having sex. A smile although is even more powerful than that. If we wouldn’t take smiling for granted, how would it feel?

Think about comedies and Children’s parties without smiles or our messaging without smile emoticons. Without a smile I would be in trouble for sure! A smile is my safety net when I don’t know what to answer, don’t understand a foreign language or in different awkward situations. Smiling is the keystone of my modeling work and a self confidence booster. A smile tells without words that I think of the good, love or feel empathy. Without a particular smile I wouldn’t find myself here in England and now I’m talking about another persons smile. Without a memorable and bright-eyed smile I wouldn’t have fallen endlessly in love with this man at home.

What if we would add smiling to situations that it usually doesn’t belong to: queueing, waiting rooms, traffic… It would be so refreshing! Smiling demonstrates kindness. The world would for sure be a better place if we would smile more.

The power of smiling is that you can give another person and yourself something unique which at the right time can change the world. At least one single persons world.♥

Smiles to your day! ”Let your smile change the world don’t let the world change your smile.” -Unknown

VP2