Testissä Anton&Anton:in vegaaniruokakassi

48

Food

25.01.2018

*kaupallisessa yhteistyössä Anton&Anton

Ruokakassipalvelut ovat viime vuosina yleistyneet huomattavasti. Olen aina ollut utelias ja kiinnostunut testaamaan tällaista… Tosin, en mitä tahansa ruokakassia, koska olen laadusta tarkka ja en syö lihaa. Ajatus siitä, että joku kokoaa minun puolestani valmiiksi kauppakassin, jossa on juuri oikeat raaka-aineet sekä jonkun muun miettimät reseptit, on houkutteleva jo itsessään. Mutta entä, jos sen tekisi luomuun, laatuun ja makuun panostava lempiruokakauppani?  Ja vegaanihaasteen kunniaksi vielä vegaanisena? Kyllä, kiitos.

Olen asunut Helsingissä kaksi kertaa niin, että Anton&Anton on ollut vastapäätäni ja muulloinkin aika usein se on ollut kävelymatkan päässä. Tässä korttelikaupassa on ilo käydä, koska toisin kuin isoilla ketjumarketeilla, Anton&Antonissa on tarinaa ja sielua. Täältä lähtee pois inspiroituneena, hyväntuulisena ja usein kourassaan esimerkiksi maailman paras mantelicroissant tiskiltä. Tänä tiistaina lähdin kuitenkin mukanani 48€ arvoinen vegaaniruokakassi, jonka sisällöstä en etukäteen tiennyt juurikaan mitään.

MIKÄ RUOKAKASSI?

Anton&Anton tarjoaa neljää erilaista kassia, jotka ovat Arkikassi, Kala-kasviskassi, Vegekassi (tammikuun ajan vegaani) sekä Muksukassi. Kokit suunnittelevat joka viikko reseptit, jotka helpottavat arkea. Laatu ja maku ovat ruokafilosofian ytimessä, mutta reseptit ovat helppoja, eivätkä vaadi liikaa aikaa. Kassin voi noutaa kaupalta tiistaisin tai se voidaan toimittaa pääkaupunkiseudulle, jolloin hintaan lisätään kuljetusmaksu.

MITÄ ME SÖIMME?

Vegaanikasseja on joko kahdelle tai neljälle henkilölle. Me otimme kassin kahdelle hengelle. Se sisälsi kolmelle päivälle kolmen lämpimän ruuan raaka-aineet sekä reseptit. Joitain raaka-aineita jäi resepteistä yli, joten käytännössä ruokaa on enemmän kuin kolmelle aterialle. Tämän viikon aterioina ovat mehevät vegaanipurilaiset vihersalaatilla ja sipseillä, chili sin carne riisillä, kasvisminestrone ja Levain-leipä. Teimme kaikki reseptit kerralla yhdessä poikaystäväni kanssa, koska halusin testata jokaista ruokaa postausta varten. Valmistusajat olivat 30 minuutista 40 minuuttiin. Vegaanipurilaiset olivat nopein tehdä. Toisaalta tekeminen tuntui kuin ”food preppaukselta”, kun reseptejä sai tehtyä samaan aikaan ja lomittain, osan hautuessa tai keittyessä. Koimme, että ruuanlaitto oli kivaa ja helppoa.

MITÄ KASSI SISÄLSI?

Kuvissa näkyvät raaka-aineet. Kaikki oli tuoretta ja hyvälaatuista. Anton&Anton panostaa eettisyyteen ja sesongin mukaisiin raaka-aineisiin, mikä on ehdottomasti kiva ja tärkeä lisä. Reseptejä varten piti olla tietyt asiat itsellä valmiina, lähinnä mausteita ja oliiviöljyä. Reseptit saa sähköpostiin aina etukäteen ennen ruokakassien hakua.

MILTÄ MAISTUI?

Todella hyvältä. Kaikki reseptit olivat mielestämme onnistuneita ja kivan erilaisia. Tässä tuli myös itselleni uutta kokeilua, koska en ole esimerkiksi koskaan tehnyt minestronekeittoa. Härkispihvit hampurilaisen välissä oli myös tosi toimiva kombo ja idea.

PARASTA?

Oikeastaan koen, että vaikka minulla ei ruuhkavuosia tai lapsia vielä olekaan, tällainen palvelu on kuin meikäläistä varten tehty. Rakastan hyvää ruokaa, mutta olen aika laiska kaupassa kävijä ja uusien reseptien kokeilija. Syön liian usein ulkona ravintoloissa. Kuitenkin aina kun itse laitan ruuan, maistuu ruoka paremmalle, tiedän mitä syön ja ruokailu on kokonaisvaltaisempi kokemus. Arvostan ruokaa enemmän. Tämä kokemus oli aidosti kiva, saimme molemmat varmasti pienen kipinän siihen, että tekisimme useammin ruokaa yhdessä.

Kaikki reseptit ovat sellaisia, että uskon tekeväni näitä toistekin. Tykkäsimme superpaljon ja hauskaa on se, että emme kumpikaan ole vegaaneja, vaikka itse vegaanihaasteessa olenkin mukana. Kertaakaan ei kummallekaan tullut syödessä mieleen, että ruuasta olisi puuttunut jotain – päinvastoin. Moni kokee usein vegaaniruokavalion haastavana, mihin mielestäni tämä Anton&Antonin vege/vegaanikassi on loistava vastine. Ruokakassi voi siis olla hyvä sysäys entistä eettisempään, ekologisempaan ja terveellisempään kasviperäiseen ruokavalioon. Ruokakassin kanssa muuten ruokahävikkiäkin tulee taatusti vähemmän!

KENELLE SUOSITTELEN?

Niille, jotka haluavat helpotusta arkeen, inspiraatiota ruuanlaittoon, uusia makuelämyksiä ja -ideoita. Niille, jotka haluavat vähentää lihansyöntiä (vegekassin lisäksi itse haluaisin kokeilla kala-kasviskassia). Toisaalta Anton&Antonin kasseissa oleva liha on aina luomulihaa. Minusta ruokakassi on myös aivan ihana lahjaidea ja aion pitää tämän mielessä, kun ensi kerran hankin lahjaa. Tuntuu, että lahjan saaja ei saa vain niitä raaka-aineita, joita normaalisti itse kaupasta hakisi, vaan paketin, johon kuuluu ripaus ravintolaelämystä, ripaus pitkään iloa tuovaa keittokirjaa, ja ripaus omaa aikaa tai laatu-aikaa jonkun kanssa.

Saan ilokseni antaa teille blogini lukijoille alekoodin, joka koskee KAIKKIA Anton&Antonin ruokakassivaihtoehtoja (Arkikassi, Kala-kasviskassi, Vegekassi ja Muksukassi).
Alennus koskee myös molempia tilausvaihtoehtoja eli niin kertatilausta kuin viikoittaista kestotilaustakin. Koodi on voimassa kaksi viikkoa (8.2.2018 asti).

Eli alekoodilla VILMAP saatte -15€ ensimmäisen ruokakassin hinnasta. ♥

(Tilauksen voi tehdä osoitteessa antonanton.fi .)