Sohvani tarina

15

Life

26.04.2018

*yhteistyössä Hakola

Erilaiset yrittäjätarinat ovat aina kiinnostaneen minua. Yrittäjyyteen liittyy lähes poikkeuksetta riskienottoa, rohkeutta ja sitkeyttä – uskoa omaan tekemiseen ja visioon. Koska olen naisyrittäjä ja ollut sitä nuoresta asti, erityisesti naisten urapolut kiinnostavat minua. Miten yhdistää työ ja perhe? Kokeeko naiset vielä ennakkoluuloja nykypäivänä, joita miehet eivät kohtaisi? Miten olla piin kova bisnesnainen, joka uskaltaa vaatia ja pyytää? Miten pysyä vahvana ja uskoa suuriin unelmiin?

Minulta on kysytty aina silloin tällöin, kuka on esikuvani, idolini. En osaa koskaan vastata tähän täysin, mutta on useampia ihmisiä, keitä ihailen ja arvostan, katson ylöspäin ja koen inspiroituvani heistä. Annaleena Hämäläinen on yksi tällainen. Määrätietoinen, tyylikäs, helposti lähestyttävä, mukava ja aikaansaava. Olen lukenut Annaleenasta, Hakolan luovasta johtajasta, muutamia haastatteluja ja minulla on ollut ilo tavata häntä nyt pari kertaa… En tiedä johtuuko se eteläpohjalaisista juuristamme vai samasta työasenteesta, mutta koen, että meillä synkkaa tosi hyvin.

Suomeen muuton jälkeen olen saanut useita viestejä, että mistä ihana sohvani on. Se on Hakolalta, Annaleenan suunnittelema. Myös sohvapöytä, rahi, pinnatuolit ja Riippu-hylly ovat Hakolata. Sohvapöydän ovat suunnitelleet Fanni Suvila & Ines Wartiainen – Ines on vanha malliystäväni ja muistan aikoinaan, kun olin hengessä mukana jännittämässä, kun Ines haki ja pääsi Taikkiin. Niin siistiä, että nyt minulla yksi hänen suunnittelema huonekalu kotona! ♥

Instagrammin puolella arvon tänään tällaisen Riippu-hyllyn yhdelle! 🙂

Hakola on varmasti viime aikoina tullut monelle ainakin jotenkin tutuksi. Tuntuu, että se on nyt kaikkialla – sanoisin, että kyseessä on tämän hetken trendikkäin suomalainen sisutusbrändi. Tänä keväänä myös Stockmann otti Hakolan huonekalut myyntiin. Hakolan nousu tähän asemaan on pitkälti Annaleenan työn tulosta.

Hakolan huonekalut tehdään käsityönä Etelä-Pohjanmaalla, Jurvassa. On tehty jo vuodesta 1963 eli yli 50 vuoden ajan. (Tässä kohtaa sitä tuntee olevansa pohjanmaalta, kun tulee pieni paikkakunta ylpeys, kun jotain näin hienoa, tulee ihan vierestä omia kotiseutuja. ;))  Mutta niin, Hakola sai alkunsa Annaleenan paapan Eero Hakolan päätöksestä myydä lehmänsä, muuttaa navetta verstaaksi ja alkaa tehdä huonekaluja. Työtä tästä jatkoi Annaleenan isä ja hän myi sohvia aina ulkomaita myöten. Huonekalubisnes kuitenkin muuttui paljon ajan kuluessa ja laatu ei enää myynytkään. Kyllähän itsekin muistaa, että oli vaihe, kun kaikki ostivat vain Ikeaa, jotain halpaa ja nopeaa. Moni pohjalainen huonekaluverstas joutui laittamaan lapun luukulle, joten Hakolan tarinan jatkuminen ei ole ollut ollenkaan itsestään selvyys.

Annaleenan kertoman mukaan, hän päätti jo 15-vuotiaana, että hänestä tulee muotoilija. Ei tuo varmaan ihmekään ole, jos on kasvanut tällaisessa ympäristössä. Hyvä maku kulkee kuitenkin selvästi verissä. Annaleena pääsi teininä Taideteolliseen korkeakouluun ja nyt 32-vuotiaana hän on kahden lapsen äiti ja perheyrityksen kohtalon kääntänyt luova johtava. Hän toi verkkokaupan ja somen muun muassa mukaan ja viime vuosina molemmilla on ollut iso rooli. Instagrammista minäkin aikoinani Hakolan bongasin. Ja nyt haluan itse levittää tämän uudistuneen suomalaisen puuseppäperinteen tarinaa eteenpäin. Toivon, että vielä ulkomaatkin noteeraisivat Hakolan – suomalaisen taidon ja laadun! 🙂

Oman yksiöni sisustus lähti aika lailla siitä, että iskin silmäni Filippa-sohvaan. Valkoinen minimalistinen, mutta vähän boheemi sohva näytti niin minulta. Lisäksi käsinojat ovat sen verran kapeat, että sohva on tarpeeksi kevyt yksiööni. Halusin mukavan, löhöttävän sohvan ja sitä tämä myös on. Vuodesohva ei ollut minulla aluksi vaatimuksena, mutta kun löysin Filipan, tajusin, että kyllähän minä haluan vieraita yökyläänkin. Pikkusiskoni on jo testannut ja on kuulemma mainio nukkua. Jos on vain yksi henkilö, niin riittää, kun selkänojan tyynyt ottaa pois. Mutta myös parisängyn saa tosi kätevästi levitettyä. Tässä on myös se etu, että sohvasta saa kaksi erillistä sänkyä levitettyä halutessaan. Kaikki sohvan päälliset on mahdollista myös pestä kotipesukoneessakin, joten kaikin puolin käytännöllinen, kaunis ja aikaa kestävä valinta. Ainakin itse rakastan sohvaani ja muitakin Hakolan huonekaluja. Ison lisäarvon tuo myös se, että tiedän, mistä huonekaluni tulevat, mikä niiden tarina on.

Valintani löytyy Hakolan sivuilta nyt koottuna yhdestä paikkaa TÄÄLTÄ.

Ja nuo kaikki tuotteet ovat -10% alennuksessa 6.5 asti. 🙂

Verkkokaupan lisäksi Hakolalla on kivijalkaliike Helsingissä Fredrikinkadulla ja myös ale koskee ostoja siellä.

p.s Jos pidätte tuosta monipuolisesta riippuhyllystä, joka näkyy kuvissani, niin tosiaan sellaisen arvon tänään instatililläni @vilmape. 🙂