Poimintojani PUR-hyvinvointikaupasta videolla

36

Videos

05.05.2018

*yhteistyössä PUR hyvinvointikauppa

Piipahdin yksi päivä PUR:issa Hämeentiellä ja kuvasin teille samalla videon liikkeestä. Nostan videolla esiin käyttämiäni tuotteita, kirjavinkkejä sekä myös ravintolisän, jota en ole vielä testannut, mutta joka kiinnostaa minua. Nyt kun äitienpäivä lähestyy, tuli mieleeni, että tästä voi saada myös vinkkejä äitienpäivälahjaksi – ainakin, jos hyvinvointi, terveys ja hemmottelu kiinnostavat. 🙂 Leikkasin videon suht tiiviiksi, mutta alla vielä muutamasta mielenkiintoisimmasta lisäinfoa sekä listaus mainitsemistani tuotteista.

Planet Paleo – Kollageenipohjainen sekoitus

Primal Goddess -jauhe on kollageenipohjainen sekoitus hiuksille, iholle ja kynsille. Se sisältää esimerkiksi sinkkiä, joka auttaa iholle tärkeiden proteiinien kuten kollageenin ja keratiinin tuotannossa sekä antioksidanttirikkaita marjoja kuten acaita, schisandraa ja gojia. Primal Goddess sisältää myös muita juuri nyt pinnalla olevia kauneussuosikkeja, kuten hyaluronihappoa, biotiinia sekä tyrniä. Käyttöohje: 1,5 mittaa sekoitetaan 200ml vettä ja nautitaan aterian yhteydessä. Mielestäni tämä maistuu hyvältä pelkkään veteenkin sekoitettuna!

Kiki Health – Activated charcoal, aktiivihiilijauhe

Kiki Health on tosi tyylikäs ja -laadukas sarja, jolla yli 20 luomuaineksiin perustuvaa ravintolisää ja superfoodia, jonka tunnistaa design-tyylisistä mustista purkeista. Itse en ole tätä vielä testannut, mutta, jos joku on niin kertokaa kokemuksia. Minua kiinnostaa kovasti! Aktiivihiilijauhe on tällä hetkellä trendikäs tuote, josta voi valmistaa esimerkiksi mustan latten (#charcoallatte tai #blacklatte). Aktiivihiilijauhe on valmistettu kookospähkinöiden kuorista ja se tunnetaan kyvystään imeä itseensä tehokkaasti syystä tai toisesta kehoon päätyneitä epätoivottuja aineita (esim. toksiineja). Aktiivihiiltä voi käyttää sisäisesti, kuin myös ulkoisesti puhdistamaan hampaita ja ihoa. Sitä näkyykin jo esim. hammastahnoissa ja naamioissa. Näissä olen sitä itse testannut, mutta vielä sisäisesti nautittuna on kokeilematta.

Living Nutrition – Candi-X

Living Nutrition on ihan uudenlainen ravintolisäsarja. Sen tuotteet perustuvat luomuravinnon ja yrttien fermentointiin, joka tapahtuu mielenkiintoisella kefiiri-kombucha-menetelmällä. Noin kuukauden kestävässä valmistusprosessissa 35 mikrobikantaa muodostavat ihan oman ekosysteeminsä. Lopputuotteeseen selviävät kaikkien eri kantojen vahvimmat yksilöt ja niistä muodostuvat uudet mikrobisukupolvet. Samaisessa prosessissa nämä mikrobit – joista monet esiintyvät myös ihmisen ruuansulatuskanavassa – muokkaavat yrtit tehokkaampaan ja ihmisystävällisempään muotoon. Kehossa tämä toimii kokonaisuutena, joka ravitsee aivan samalla tavoin kuin elävä, fermentoitu ruoka.

Living Nutritionilla on useampi sarja erilaisiin tarpeisiin kehitettyjä tuotteita. Jokaiseen on valittu suolistoa eri tavoin yksilöllisesti tukevia bakteerikantoja, mutta ne myös sisältävät kaikki tarvittavat rakennuspalikat suoliston sisäiseen ympäristöön, jossa niillä on edellytykset selviytyä ja lisääntyä.

Candi-X on kehitetty tasapainottamaan ja harmonisoimaan ruoansulatuskanavan bakteerikantaa ja parantamaan immuniteettiä, eli sopii erinomaisesti herkkävatsaisille ja vakkarituotteeksi esimerkiksi matkalle. Itselläni on herkkä vatsa, mutta Thaimaassa se ei oireillut ainakaan mitenkään, ja söin tätä reissun ajan. Candi-X:n on valittu yrttejä (esim fermentoitu oregano, timjami, valkosipuli ja inkivääri) sekä muuta ravintoa (esim. siitakesieni), joilla on antimikrobisia ominaisuuksia ja sitä suositellaan esim. hiivan kasvun tai matkaripulin estämiseen ja hoitoon.

Mushrooms 4 Life – Lion’s Mane

Mushrooms4Life lääkinnälliset sienituotteet on kehittänyt arvostettu sieniasiantuntija Martin Powell ja niitä on saatavilla jauheina ja kapseleina. Ne ovat kaikki luomua sekä erinomaisesti biohyödynnettäviä.

Lion’s Mane, eli siiliorakas on näyttävän näköinen, valkoinen ja piikikäs lääkinnällinen sieni, jota käytetään Aasiassa myös herkullisena ruokasienenä (japaniksi yamabushitake). Lääkinnällisistä sienistä mielestäni tämä on parhaimman makuinen! Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä siiliorakasta on suositeltu etenkin vatsavaivojen hoitoon ja ruoansulatuksen tehostamiseen, mutta sillä sanotaan myös olevan mielialaa kohottavia ja keskittymiskykyä parantavia vaikutuksia. Sitä tutkitaan tällä hetkellä muun muassa Alzheimerin taudin ja diabeteksen hoidossa.

Videolla mainitut tuotteet järjestyksessä:

Pukka / detox-tee
Janesh Vaidya / Ayurvedinen keittokirja
Manuela Bosco / Vegemania
Virpi Mikkonen, Tuulia Talvio / Hyvän olon jäätelökirja
Katja Kokko / Aidosti Kaunis
Planet Paleo / Primal Goddess -jauhe
Mushrooms 4 Life / Lion´s Mane
Mats Eric Nilsson / Aitoa Ruokaa
Kiki Health / Aktiivihiilijauhe
Living Nutrition /Candi-x
Organic Wellness / Tulsi tee (ruusu)
Ayurveda Pura / Chyawanprash
Lakshmi / Eteerinen öljy
Warpaint / aktiiviihiilijauhe (hampaille)
Tabitha James Kraan / hiusöljy
Less is More / hiustuotteet

 

LUE MYÖS: PUR -Hyvinvointikauppa & Ayurvedinen kasvohoito