Pienten tilojen pieniä muutoksia (+alekoodi)

4

Life

06.04.2018

*kaupallisessa yhteistyössä Jotex

Kodin sisutusprojekti etenee pikkuhiljaa. Toki mahdollisuudet ovat jonkun verran rajalliset, koska kyseessä on vuokra-asunto ja pinta-alaa 27m2. Onneksi on myös toinen koti Italiassa poikaystäväni luona, jonne jätin esimerkiksi kirjat ja ison osan vaatteista. Se helpottaa säilytystilan kanssa. Minulla oli tälle kaupunkikodille kolme vaatimusta, tai merkitystä. Olen Helsingissä paljon liikkeessä ja käyn edes takaisin kotona kääntymässä, joten isoin juttu oli sijainti. Toiseksi tämä on myös työhuoneeni, joten asunnossa piti olla edellytykset valokuvaamiselle. Ja kolmanneksi tämä koti merkitsee minulle paikkaa, johon haluan kutsua ihmisiä kylään. Tuntuu, että on aina haaste ehtiä nähdä kaikkia ketä haluaisi ja neljä vuotta olen itse aina matkustanut toisten luo. On ollut huippua, kun kavereita on pistäytynyt tänne teelle.

Nämä edellä mainitut tekijät vähän asettivat suuntaviivoja sisustusratkaisuille. Kodin pienuus, tarkoittaa itselleni sitä, että kaikella on oltava joku käytännöllinen tarkoitus ja oma paikkansa, muuten tilasta tulee hetkessä sotkuisen näköinen. Pientavaroiden on oltava piilossa purkeissa ja purnukoissa, ettei ne loju tasoilla. Eteiseen oli hyvä saada naulakko vieraiden takeille, myös joku penkki, johon voi istua laittamaan kengät tai laskea tavarat. Halusin myös peilin eteiseen, ettei kengillä tarvitse tulla olohuoneen puolelle katsomaan onko hiukset kunnossa, ennen kuin lähtee ovesta ulos.

Yhteistyössä Jotexin kanssa, päätin laittaa eteistä ja kylpyhuonetta astetta toimivammaksi ja kotoisammaksi. Pienet tilat ovat usein hankala sisustaa, mutta niin oli muuten myös hankala kuvata. Asuntoni on kauttaaltaan hyvin valoisa, paitsi että vessaan ja käytävämäiseen eteiseen ei tule ollenkaan luonnonvaloa. No ehkä näistä kuvista saa jotain osviittaa, vaikka en voi sanoa näiden imartelevan…

Ylimäisessä kuvassa kaikki on kasvia ja julistetaulua lukuun ottamatta Jotexin nettikaupasta. Meikkaan yleensä istualta kokovartalopeilin edessä. Nuo mustat peltirasiat, piilottavat sisään meikkini. Niissä kansi aukeaa saranoilla ja tämä on ollut minulle hyvin toimiva ratkaisu. Meikit saa piiloon sekunnissa ja toisaalta ne ovat aina peilin vieressä minulla lattialla.

ETEINEN:

Koko asunto on, lattiaa ja sänkyparvea (sekä sen yhteydessä olevaa avohyllyä) lukuun ottamatta, onneksi valkoinen. Liian valkoinen tyyli ei kuitenkaan ole minua, vaan tykkään kontrasteista ja maanläheisistä yksityiskohdista. Olohuone on skandinaavisempi, mutta vessan ja eteisen sisustin runsaammin ja boheemimmin. Osittain, koska ahtaisiin tiloihin halusin kuitenkin kaiken tarpeellisen. Pienillä ja edullisilla muutoksilla, sain tehtyä näistä tiloista kotoisammat ja enemmän minun näköiseni.

Vaikka kuvassa siltä ei ehkä näytäkään, oli vaaterekki eteisessä ihan liian ahdas. Sen sain edellisiltä asukkailta, mutta nyt se on kellarissa. Omille ulkovaatteilleni on eteisessä kaappi, mutta halusin naulakon lähinnä vieraskäyttöön. Oikeastaan eteisen valinnat lähtivätkin tästä Jotexin ARENDAL-naulakosta. Tuo korimainen kassi pitää sisällään hanskat ja pipot. Päädyin penkin sijaan samettirahiin, koska mielestäni se on persoonallisempi ja pehmeämpi valinta. Kaikki jälkeen-kuvassa on Jotexilta paitsi julistetaulu (ja kengät ;)).

Voi olla, että eteinen vielä vähän elää, mutta tällä hetkellä ainakin täällä näyttää siis tältä. 🙂

KYLPYHUONE:

Tässä asunnossa kylpyhuone on ainut mitä, ei ole remontoitu vuosiin ollenkaan, mutta silti olen kylpyhuoneeseen tyytyväinen. Suihku on tilava, mikä ei ole itsestään selvyys keskustayksiössä, lisäksi säilytystilaa on todella hyvin. Lavuaarin yhteydessä on vain peili, mutta kuten kuvista näkyy, seinään on upotettu avohyllyt ja lisäksi vessanpöntön päällä on valkoinen iso kapea kaappi. Tänne hankin lähinnä purkkeja ja säilytysratkaisuja, koska aikaisemmin minulla ei niitä ollut oikein ollenkaan. Valkoisiin ihaniin marmorirasioihin laitoin topsit ja pumpulilaput. Laakea kori kerää sisäänsä päivittäisessä käytössä olevan kosmetiikan, kannellinen kulho alatasolla pampulat ja pinnit, sekä isompi kori kaikkea mahdollista, kuten suoristusraudan ja kihartimen.

 

ALEKOODI
Blogini lukjana saatte -20% alekoodin Jotexin verkkokauppaan.
Alennuksen saa koko tilaussummasta ja on voimassa 6.4-.13.4.2018 välisen ajan.
Alekoodi on VILMA20.

Hyvää viikonloppua! ♥ Seuraavaksi kotiesittelyssä onkin luvassa olohuone ja keittiö. 🙂