Pieni teko itsesi hyväksi

9

Life

27.11.2013

Monet tekevät uudenvuodenlupauksia, mutta mielestäni tämä vuoden pimein aika on vähintään yhtä hyvä aika pysähtyä miettimään, voisiko tehdä jotain itsensä hyväksi. Mikä olisi muutos joka auttaisi selviytymään arjesta paremmin, iloisemmin ja energisempänä? Tietokoneen sulkeminen aikaisemmin? Pieni meditointituokio ennen nukkumaanmenoa? Ulkoiluhetki päivään? Kasviksia joka aterialle?


Itselleni tulee mieleen montakin asiaa, mitä tässä kaiken hulinan ja pienen paineen tunteen keskellä voisin parantaa, mutta kaksi nousee yli muiden. Huomaan olevani aika epäjärjestelmällinen ja se risoo mieltä. Nykyään elän aikamoisessa sähköposti-, viesti- ja kommenttitulvassa aikaisempaan verrattuna. Olen aina ollut vähän huono vastaamaan viesteihin, mutta nyt olen ihan mahdoton. Kun luen kiireessä bussissa kännykällä sähköpostin, ajattelen vastaavani siihen myöhemmin ja se myöhemmin on usein hyvin abstrakti käsite. Sitten näitä vastaamattomia viestejä on kymmeniä ja ne kalvavat mieltä kuin tekemättömät koulutehtävät.Toinen itseäni vaivaava asia on koti. Olen aika pyörremyrsky tavaroitteni kanssa ja kiireessä luistan ensimmäisenä kodinhoidosta. Kun teen smoothietani miljoonasta superfoodista on jauhoseoksia pitkin ja poikin tasoja ja lattioita. Kun kuvaan ruokiani tai esineitäni, raivaan tilaa ja usein tavarat jäävätkin väärille paikoille. Ja kun olen nyt parin viikon aikana pakannut kolme kertaa matkalaukut, on yhä edelleen osa tavaroista purkamatta. Pahoittelen avopuolisolleni ja totean itselleni olevani vain vähän boheemi… Mutta ei tämä näin mene todellakaan. Esteetikkona ja (vähän perfektionistina) minua vaivaa tämä sekasorto ja tunnen oloni raskaaksi ja kuormittuneeksi.


Novelle.fi –lanseerauksen kunniaksi on järjestetty ”Pieni teko itsesi hyväksi” –blogihaaste, johon ajattelin osallistua ja haastaa teidät lukijatkin miettimään, mikä voisi olla se pieni teko, jonka aiot toteuttaa loppuvuonna.

Huomenna teen postauksen, jossa esittelen teille Vojo-polun, jota hyödyntämällä voimme kulkea kohti omaa tavoitettamme. Sillä aikaa miettikää oma päämääränne!

Minä valitsen pienet järjestelmälliset teot. Haluan pitää sähköpostiini, kommenttiboksini ja sosiaalisen median viestikenttäni järjestyksessä ja puhtaana. Haastan itseni siis vastaamaan, poistamaan tai arkistoimaan viestini saman tien. Lisäksi vien tämän saman siistimismenetelmän muuhunkin elämään: kun olen tehnyt ruokaa, siivoan tasot heti tai kun herään, petaan sängyn saman tien. Ja niin edelleen.Huomisiin ihanat ja vastatkaa kommenttiboksiin, jos osallistutte mukaan omilla tavoitteillanne!! 🙂

xVilma