Personal Trainer ja Burner 400 -pikatreeni

25

Yoga

02.09.2015

_MG_4497 kopio

Lupasin palata mainitsemaani personal trainer –yhteistyöhöni. Minulla ei koskaan ole ollut varsinaista personal traineria, vaikka yhden kanssa olenkin aikoinaan satunnaisia treenejä tehnyt ja toiselta hankkinut saliohjelman. Koskaan kukaan ei ole kuitenkaan tarkastellut sekä ruoka- & liikuntapuolta tai odottanut, että raportoin fiiliksiä ja tuloksia.

Koen kuitenkin, että kaikista näistä ammattilaisen kanssa tehdyistä asioista on ollut suuri apu. Varsinkin noista yhteistreeneistä, joissa opin tekniikoita, sain uusia liikkeitä omaan ohjelmaan ja ymmärsin, mitä tarkoittaa treenata täysillä, niin että viimeiset toistot jaksaa tehdä juuri ja juuri. Voin siis enemmän kuin suositella satsaamaan ainakin muutamat kerrat ammattilaisten opastukseen. Se maksaa itsensä kyllä takaisin ja hyödyttää pitkään.

_MG_4509

Kuitenkin kannattaa ottaa selvää ensin, millaisen personal trainerin palkkaa. Tai itse aika paljon hyvinvointi- ja treeniasioista selvää ottaneena ja omat kulmakivet löytäneenä, vaadin personal traineriltä suurta intohimoa alaa kohtaan sekä oma-aloitteista asioiden tutkimista ja annetun kyseenalaistamistakin. Haluan, että se kenelle annan ohjakset neuvoa minua, täytyy olla vielä paljon enemmän aiheisiin omistautunut, omaavan positiivisen elämänasenteen, kunnianhimoa sekä avoimuuden ja rehellisyyden (tarvitsen suoraa tietoa ja palautetta, kiertely ei auta).

Jos palkkaa pt:n kannattaa mielestäni palkata vain ja ainoastaan pt, joka näyttää siltä kuin haluaa itse näyttää. Omassa tapauksessani energiseltä, hyvinvoivalta, hyväkuntoiselta ja kiinteältä. Kuulostaa rajulta. Mutta ei ole uskottavaa ottaa oppeja joltain, joka ei elä kuten opettaa. (Tai vielä pahempaa elää kuten opettaa, mutta ulospäin lähtevä habitus ei ole sporttinen ja positiivinen = tepsiikö metodit?) Koen, että nykyään kun on niin monenlaista koulukuntaa, toimii personal trainer omana käyntikorttinaan.

_MG_4496 kopio

Tälläkään kertaa perinteinen ohjaus ei onnistu, koska en ole Suomessa. Olen silti tosi innoissani siitä, mitä olemme sopineet ja suunnitelleet personal trainer Tomi Kokon kanssa. Tomi on henkilö suositun Lean in Five Weeks –nettivalmennuksen takana ja ehkä monille tuttu nimi eri medioissa esintyneenä asiantuntijana ja personal trainerinä. Me olimme kummatkin tahoillamme seuranneet toistemme instagramtilejä ja työjuttuja ennen kuin tapasimme ja päädyimme yhteistyöhön. Meillä on erittäin samanlainen asenne ja ajatus elämään, elintapoihin ja töihin liittyen ja koin, että oma ruoka- ja treenifilosofia käy yksiin sen kanssa, miten Tomi valmentaa. Tomi ei varsinaisesti ota enää yksityisasiakkaita, mutta kannattaa tsekata nettivalmennus, jos kiinnostaa. Kuun lopulla alkaa taas uusi valmennus.

Meidän valmennusprojekti ei ole ehkä kauhean pitkäkestoinen (en tiedä? :D), mutta tuntuu että jo parissa päivässä Tomin neuvoista, vastauksista ja vinkeistä on ollut minulle tosi paljon hyötyä ja apua. Tulen kirjoittamaan kuukauden aikana tarkemmin, millaista ruokavaliota ja treeniohjelmaa nyt noudatan.

Ennen kuin joku ajattelee, että minähän nimenomaan olen ollut rentouden ja oman kehon kuuntelun puolestapuhuja, niin jatkan sitä edelleen. Mitään suuria muutoksia ei ole tarvinnut tehdä. Kroppani vain sanoi, että kaipaan jotain uutta, jotain haastetta ja uusia ehkä parempia tapoja. Nyt jo muutamissa päivissä huomaan eron, kun olen muuttanut tiettyjä ravintojuttuja ja aion pitää nämä palaset jatkossakin.

Välillä tarvitsee ulkopuolista näkemään asiat tai ainakin saamaan kokeilemaan taas uusia juttuja. Tai minulle nämä ovat olleet vanhojen tapojen palauttelua, koska en suinkaan ensimmäistä kertaa vähennä hedelmien määrää tai lisää kookosöljyä kahviin soijamaidon sijasta jne… Teen tämän täysin ja vain hyvällä mielellä ja näin koko homman hauskana asiana. Tämän projektin olemassaolo on jo tuonut minulle suurta iloa ja inspiraatiota, koska nautin uusista kokeiluista ja itseni haastamisesta. Ja kyllä, aion laittaa itseni siinä sivussa elämäni kuntoon ja polttaa muutamat ”ylimääräiset” rasvakilot.

_MG_4493m kopiom

Ajattelin nyt alkuun jakaa Youtube -videon Tomin kehittämästä Burner 400 –treenistä, se löytyy täältä.

Treeni on tehokas kehonpainolla tehtävä harjoitus, jossa on neljä eri liikettä ja yhteensä 400 toistoa. Liikeet ovat syväkyykky, punnerus, mountain climber ja burbee. Liikkeitä tehdään jokaista 20 kappaletta kerrallaan ja yhteensä 5 kierrosta. Tämä tehdään aikaa vastaan, eli sekuntikello päälle ja katsotaan, kauanko treenin tekemiseen menee.

Lisäksi tämä on eräänlainen kuntotesti, koska tällä voi mitata myös kehitystä. Voi tehdä treenin vähintään kerran viikossa ja katsoa kuinka aika paranee. Minulle meni nyt ensimmäisellä kerralla 9 minuuttia 26 sekuntia. Tein naisten punnerruksia ja ensi kerralla aion tehdä miesten, koska vaikka hiki virtasi ja keuhkoissa tuntui todella, jäi tunne että olisin voinut nipistää vielä vähän kovemmin.

_MG_4492

Burner 400-treenissä ei kannata verrata kuin itseensä. Toisilla menee kahdeksan ja toisilla 20 minuuttia. En edes tiedä onko tuo reilu 9 minuuttia hyvä tulos, mutta olen tehnyt vastaavan tyyppisiä harjoituksia muutenkin, joten uskon että minulla tämä osa-alue on ihan suht hyvässä kunnossa. Lähinnä tämä on hyvä ja nopea treeni, jolla voi haastaa itsensä ja seurata kehitystä. Sopii ainakin tällaiselle kilpailuhenkiselle, koska ensi kerralla aion alittaa ajan! 😉

vp2