Parhaat pikkupavlovat

10

Food

30.11.2013

Teimme siskoni kanssa isäinpäivänä jälkiruuaksi jokaiselle omat pienet pavlovat. Olen aina ollut marengin ystävä ja muistan ensimmäisenä Milanon kesänäni usein ostaneeni marenkia leipomosta ja syöneen sitä sellaisenaan. Marenki on kevyt, rapea, ilmava ja kaunis. Onhan se sokeripommi, mutta ainakin gluteeniton. Enää en marenkia todellakaan sellaisena kaipaa vaan parhaimmillaan se on Britakakussa tai Pavlovassa.

Nämä kuvien pikkupavlovat sisko teki Valion ohjeella, joka on niin hyvä, että linkkaan sen vain tähän. Ohje löytyy täältä.
Pavlova on siitä mainio herkku, että sitä pystyy helposti muuttamaan sesonkiin sopivasti. Minä koristelin tällä kertaa pavlovat hyvin hedelmäpainotteisesti, mutta kesällä käyttäisin lähinnä tuoreita marjoja.

 


Jouluisen pavlovan saat maustamalla kerman esim. kanelilla, piparkakkumausteella tai kardemummalla ja lisäämällä päälle tummaa suklaata, karpaloita, puolukoita, viikunoita, taateleita ja/tai kinuskia. Samalla ohjeella pavlovasta voi tehdä ison kakun tai pieniä annoksia, kuten me teimme. Pienemmät annokset ovat silloin käteviä, kun paistoaikaa ei ole niin kauaa, koska ne valmistuvat nopeammin. Toisaalta taas yhden kakun koristelu on helppoa, koska päälle voi heittää koristeet vain kasaan ja valmiina on näyttävä ja herkullinen luomus.

 

xVilma