My little sister’s blog from Kenya

16

Thoughts

12.12.2015

kenia-9

En usein puhu perheestäni blogissa, mutta monet lukijat varmasti tietävät, että minulla on 4 sisarusta. Kaksi veljeä ja kaksi siskoa. Usein maailmalla ikävöin juuri heitä… Kaipaan yhteisiä juhlia ja jouluja, lomamatkoja ja sitä, kun kaikki makaamme sohvalla ristiin rastiin ja höpötämme. Nykyään nuo hetket ovat valitettavasti harvassa, koska asumme kukin missäkin.

Ihmisellä on monta eri roolia suhteessa eri ihmisiin ja mielestäni juuri sisarusten seura on jotenkin ainutlaatuista.. Minulla on ainakin täysin eri rooli omien sisarusteni kanssa kuin muiden. Olen se meidän sisaruskatraan hyväuskoinen hölmö, vähän kömpelö ja vähän tunari. Sellainen jonka kustannuksella 20-vuotias pikkuveljeni heittää vitsiä (niin nokkelaa huumoria, että jopa minä osaan nauraa itselleni) ja jolle 13-vuotias pikkuveli antaa elämänohjeita. Isosiskoni kanssa meillä on vain 1,5 vuotta ikäeroa ja olemme aina jakaneet kaiken. Viivi vastasi kerran minua koskeviin kysymyksiin yhdessä postauksessa: Isosisko kertoo.

Nyt pikkusiskoni Elli on puoli vuotta Keniassa avustustyössä. Mainitsin tästä jo joskus aikaisemmassa postauksessa ja moni oli kiinnostunut kuulemaan lisää. Elli lähti Keniaan parhaan ystävänsä Juulin kanssa töihin orpokotiin. On ollut erittäin mielenkiintoista sekä tunteita ja ajatuksia herättävää seurata heidän elämää täysin toisenlaisessa maailmassa. Kaikenlaista on mahtunut mukaan ja en voi kuin nostaa hattua heille. Elli ja Juuli päivittävät aina silloin tällöin blogia, mutta muun muassa ongelmat netin ja sähkön kanssa hankaloittavat tätä. Blogista löytyy kuitenkin jo nyt useampi ihana ja avartava teksti ja suosittelen lämpimästi näiden kahden kirjoituksia. Molemmilla on poikkeuksellisen hyvä kirjoitustaito, ja tapa pohtia syvällistä kevyesti/koukuttavasti ilmaisten. ♥ Nämä postauksen kuvat ovat Ellin ja Juulin ottamia (käsittelin niitä aavistuksen). 🙂


I don’t talk much about my family on my blog.. but I have two brothers and two sisters. Usually I miss them very much when I’m away from Finland.

My little sister Elli is an voluntary aid worker in an orphanage in Kenya with her friend. It has been very interesting and highly emotional to follow their life in a completely different world. All kind of things have happened and I can’t praise them enough for what they are doing. Elli and Juuli keep a blog and they update it now and again so I wanted to suggest it to you. The blog is only in Finnish but you can have a look at it here if you want to. The photos are taken by Elli and Juuli.

kenia-7 kenia-1 kenia-4 kenia-10 kenia-5 kenia-11 kenia-6 kenia-13 kenia-8 kenia-2 kenia-3 kenia-12

Pari Ellin erittäin tykättyä tekstiä olen aikaisemmin julkaissut blogissani. Tämä toinen teksti oli aikoinaan erittäin ajankohtainen minulle, mutta luin sen äsken ja tuntuu, että se on sitä edelleen. Niin rohkaiseva ja varmasti tuo ajatusmaailma on Ellinkin pitänyt positiivisena Keniassa vaikeuksista huolimatta. Postaus löytyy TÄÄLTÄ. Ellin kirjoittama runo, on taas yksi lemppareistani ja sopii niin ikään aiheeseen. Postaus TÄÄLLÄ.

Ellin ja Juulin blogi Keniasta: Hetkeksi.com

Ihanaa lauantai-ilta!
VP2