Minä ja Urheilu

22

Yoga

21.04.2015

Scan 2 Sain kysymyksen, että millainen on suhteeni joogaan ja mitä se minulle merkitsee. Aloin pohtimaan asiaa ja totesin, että minulle jooga on vain yksi laji muiden joukossa. En ole missään lajissa erityisen hyvä, vaan liikkujana vahvuuteni on monipuolisuus. Minulla ei ole yhtään lajia, johon olisin täysin perehtynyt tai omistautunut, mutta pärjään hyvin jos minut laitetaan lumilautailemaan, hiihtämään, luistelemaan, uimaan, pituus- tai korkeushyppäämään, työntämään kuulaa, tanssimaan, telinevoimistelemaan, pelaamaan pesäpalloa, lentopalloa, koripalloa tai tennistä… jne. Olen kokeillut kaikkea parkourista surffaamiseen, ratsastamisesta tankotanssiin, parisalsasta melontaan ja crossfittiin.

Vaikka pidänkin liikunnasta eikä inhokkilajia löydy, on joukkuevoimistelu ainut laji joka on koskaan vienyt täysin sydämeni ja jota rakastan. Yhä katson välillä youtubesta kisaohjelmia ja salaa toivon, että saisin joskus tytön, jonka kautta pääsisin mahdollisesti takasin lajin pariin. 😉 En koskaan ajatellut, että laji loppuisi minulla kuin seinään, vaan aina suunnittelin, että jatkaisin valmentajana, tuomarina tai koreografina. Joukkuevoimistelun lisäksi tanssi kaikissa muodoissaan on hyvin lähellä sydäntäni ja harmittaa, että sitä en tällä hetkellä pysty harrastamaan. Oikeastaan riittää jos urheilussa yhdistyy koreografi, esteettisyys ja ilmaisu, niin minä olen innostunut.

Olen oppinut nauttimaan paljon myös kuntosalitreenistä ja lenkkeilystä sekä siitä joogasta. Näistä nyt aikuisiällä treenini pääasiassa muodostuvat. Jooga on minulle keino ylläpitää notkeutta ja rentoutua. Lenkkeily on enemmän sellaista ulkona oloa ja kunnon kohentamista, mutta harvoin menen epämukavuusalueelle. Salilla nykyään treenaan tavoitteellisemmin ja siitä saan parhaat kiksit. Sitten kun elämäni pysyy enemmän paikallaan, aion etsiä itselleni jonkun joukkuelajin tai muuta sellaista. Olisi kiva vielä perehtyä johonkin lajiin ja opetella tavoitteellisesti uutta!

Scan 1

Urheilu on osa lähes joka päivästä elämääni, mutta välillä juuri tältä saralta on vaikea keksiä postattavaa. Treenaamiseen liittyvät postaukset ovat kuitenkin aina olleet tykättyjä, joten kysynkin nyt teidän toiveita? Tuleeko teillä mieleen kysymyksiä tai postausideoita urheilemiseen liittyen? Italiassa minulla on paremmat mahdollisuudet myös kuvata erilaisia liikkeitä/treenejä, joten toiveita niidenkin osalta otetaan vastaan. 🙂

Tämän postauksen kuvat kuvattiin joulukuussa alkuvuonna ilmestyneeseen Sport-lehteen.

vp