5 x Terveellinen ravintolavinkki Kööpenhaminaan

12

Food

23.08.2018

Olin pari viikkoa sitten Vitamin wellin kanssa Kööpenhaminan muotiviikoilla. Kööpenhamina on Helsingin lisäksi pohjoismaiden lempikaupunkini. Ehkä koska se on täynnä ihania kahviloita ja tanskalainen estetiikka on erityisesti mieleeni. Olen ollut kaupungissa useampia kertoja – mutta vain lyhyillä työreissuilla… Suunnitelmissa on kyllä ollut mennä joskus pidemmäksikin aikaa, sillä tälläkin hetkellä pari hyvää ystävääni asuu kaupungissa, mutta saapa nähdä, milloin sitä ehtisi. 🙂 Tässä alla alkuun muutamia kuvia muotiviikoilta.

Asu: housut / nelly.com, paita / Samuji, kassi / Mango, kengät / COS

Törmättiin tuttuihinkin! Ihana @fashionworries Iida.

Designers Remixin näytös oli ehdottomasti lempparini, koska kaikki asut olivat sellaisia, että voisin hyvin käyttää niitä.

Matkaseuranani oli aina yhtä tyylikäs Didem.

Toinen mielenkiintoinen näytöskokonaisuus oli Heliot Emilillä – mutta enemmäkin taidemielessä. Asut olivat sellaisinaan liian outoja makuuni.  Myös Saks Pott CPH Final Show oli tosi hyvä, alkuun oli mm. voimisteluesitys ja näytös pidettiin urheilusalissa. Tästä minulla ei kuitenkaan valitettavasti ole kuvia.

Asu: haalari / nelly.com (*saatu), kengät / Alexander Wang, laukku / Filippa K., vyö / & Other Stories

Muotiviikoilla tunsin kyllä pukeutuvani maailman tylsimmin. Asut, mitä ympärillä näki, olivat luovia, erikoisia ja rohkeita, tai vaan ihan viimeisen päälle muotia. Vaikka pukeutuminen ja muoti minua jonkun verran kiinnostaakin, ei se ole sellainen intohimo. En jaksa hirveästi käyttää aikaa esim. omien asujeni miettimiseen (päin vastoin) ja muotiviikoilla myös yleisö panostaa pukeutumiseen paljon. Mutta jokainen tyylillään ja ainakin sain nauttia muiden pukeutumisesta, vaikka välillä olin omasta asuvalinnastani suoraan sanoen vähän epävarma. Kaikki tyypit olivat reissussa tosi kivoja ja parin päivän aikana tuli juteltua varsinkin ranskalaisten kanssa paljon. 🙂

Mutta nyt niihin ravintolavinkkeihin!

Blogistani löytyy jo pari terveellistä kahvila/ravintolavinkkiä Kööpenhaminaan täältä. Tuossa vanhassa postauksessa esitellyt paikat ovat:

1. 42RAW

2. Palæo

Ajattelin jatkaa listaa muutamalla muulla paikalla, jossa söimme tällä reissulla, ja josta sai aivan ihanaa ravintorikasta ruokaa. Näissä paikoissa myös erityisruokavaliot olivat erittäin hyvin huomioitu.

3. Axel Guldsmeden´s Drivhus – hotellin luomuaamupalabuffet. Yövyimme tässä viihtyisässä hotellissa ja varsinkin sisäpiha oli upea. Siellä myös nautimme loistavat brunssit/aamupalat torstaina ja perjantaina. Tästä hotellista saa siis terveellistä, herkullista ja luomulaatuista aamupalaa! (Josta tietenkään meikäläisellä ei ole kattausta kummempia kuvia, koska en ajatellut etukäteen tekeväni tällaista postausta.)

4. Østergro:ssa illallinen oli elämys ja yksi reissun kohokohta. Oikeastaan tämän paikan takia päätin tällaisen postauksen koostaa… Halusin päästä vinkkaamaan ”rooftop farm” ravintola Gro Spiseri:istä Köpikseen matkaaville. Ravintola on katon päällä, jonne on rakennettu kasvimaa ja puutarha. Ruoka ja juoma oli ihanaa ja erittäin lähituotettua, koska esim. kasvikset, hunaja ja mehut tulivat omasta takaa. Koko tunnelma oli jotenkin erityinen ja henkilökunnan tyypit huippurentoja ja mukavia.

5. Sonny – Tähän kahvilaan suuntasimme muiden vinkkaamana heti lentokentältä. Mehän syötiin torstaina kolme aamupalaa: aikaisin aamulla lentokentällä, täällä toinen ja kolmas brunssina hotellilla. 😉 Sonnyn avokadoleipä oli yksi parhaista maistamistani ja vihermehu myös oli erinomaista. Lisäksi kahvila on muutenkin kiva ja inspiroiva.

Ottakaa nämä vinkit siis talteen, jos matkaatte Köpikseen! 🙂 <3

Kiitos Vitamin well kivasta reissusta!