3 kauneinta rantaa Sardinian reissullamme

5

Travels

07.10.2018

Sardinian rantoja pidetään Euroopan parhaimpien joukossa, enkä kyllä parempaa matkakohdetta rantalomalle voisi kuvitella. Piipahdimme noin parillakymmenellä uimarannalla/poukamalla, joista pystyn nopeasti laskemaan, että ainakin kahdeksan olivat erityisen upeita. Näiden päälle vielä kauniit mereen laskevat kalliot ja parhaat auringonlaskupaikat. Sardiniasta löytyy kaikille jotain… On pitkiä valkoisia hiekkarantoja vesiurheilulajeineen ja ravintoloineen, mutta harvinaisen paljon myös rauhallisia luonnontilassa olevia rantoja. Me metsästimme näitä hiljaisia ja yksityisiä poukamia, mutta kyllä tässä listassa on yksi isompikin ranta.

Viikon matkan aikana emme valitettavasti ehtineet vierailla läheskään kaikilla rannoilla, joissa olisimme halunneet. Alun ”varmat” kohteet Stintinon La Pelosa -ranta sekä Cala Lunan kuvankaunis poukama jäivät nyt kokonaan vielä ensi kertaan. Luulen, että nuo kaksi rantaa ovat kauneudessaan saaren kuuluisimpien joukossa. Kuten ehkä suurin osa on huomannut, me olemme tosi spontaaneja matkaajia. Matkat varataan viikon varoitusajoilla ja hotellit kohteessa samanakin päivänä. Emme siis ihan hirveästi suunnittele matkoja etukäteen, mutta selailemme instagrammia ja luemme artikkeleita, joista etsimme kuvauksellisempia kohteita. Loppujen lopuksi kuitenkin enemmän seikkailemme ja nytkin valitsimme rannat pitkälti hotellien sekä sen mukaan, mihin teki mieli ajaa (Cala Lunaan esimerkiksi pääsee vain veneellä). Fiiliksen ja instagrammin lisäksi luotimme tietysti italialaisten ystäviemme vinkkeihin.

Haluan vinkata kolme lempirantaani, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua, jos liikkuu näillä main. Sen verran kuitenkin huomiona, että meidän aikaan syyskuussa nämä rannat olivat rauhallisia. En tiedä, miltä rannat tuntuvat sesonkiaikaan. 🙂

1. Spiaggia dell’Alberello 

Tämä ranta oli aika löytö, nimittäin tähän ei missään oppaissa törmännyt. Lauri oli bongannut tämän joltain pieneltä instagram-tililtä. Me vietimme kaksi viimeistä yötä Isola Maddalena saarella, joka on n.15 minuutin lauttamatkan päässä Sardiniasta ja tänne rannalle ajoimme siis sieltä käsin.

2. Spiaggia Barca Bruciata

Tänne emme olisi löytäneet mitenkään ilman suoraa vinkkiä ystäviltämme. Ranta ei edes näy kartalla, koska kyseessä on enemmän isommalta hiekkarannalta lähtevä polku, joka vie useille poukamille. Vaikka alue on kallioista, löytyy täältä useita pieniä hiekkarantoja, joihin voi levittää pyyhkeet ja joista mennä uimaan (tosin me emme täällä uineet). Kävimme näillä rannoilla kahtena päivänä ja kumpanakin päivänä näköpiirissä oli jonkun verran ihmisiä, mutta silti fiilis oli tosi yksityinen. Rannalle on helppo kulkea, vaikka auton joutuukin jättää vähän kauemmas.

3. Spiaggia di Porto Giunco

Näistä ylivoimaisesti tunnetuin ja isoin ranta – sekä ehkä kaikkein houkuttelevin uimaan. Suosittelen kapuamaan Torniin (Torre di Porto Giuncoon), josta on upeat näköalat. Ylhäältä voi bongata myös rannan rauhallisimmat kohdat ja parhaat snorklauspaikat!

 

Drone kuvat /Lauri (@droneteller)