20 valokuvaa – mikä Suomen kesässä on parasta

08.06.2020 /

Nämä kuvat ovat Laurin siskon ja hänen miehensä mökiltä, joka sijaitsee omassa pienessä saaressa. Paikka on niin tunnelmallinen ja on ollut aivan ihanaa saada oleskella mökillä jopa kolmena viikonloppuna tänä keväänä/kesänä!

Olen ollut paljon kesiä poissa Suomesta, mutta nyt olen todennut, että Suomen kesä on paras. Suomen kesä muistuttaa lapsuuden ja nuoruuden kesistä. Sateen jälkeisessä nurmikon tuoksussa sekä iltamyöhään olevassa valossa on nostalgiaa. Yleensä kesän ”to do -listalta” on löytynyt järvessä pulahdus, soutuvene, kirjan luku, mökkireissu… Ja on mennyt monta kesää, kun nämä eivät ole toteutuneet (vaikka hyvin tapahtumarikkaita kesiä olenkin viettänyt). Nyt kuitenkin olen saanut nauttia näistä suomalaisista kesäjutuista moninkertaisesti, ja lähes koko kesä on vielä edessä!

Listasin yksi päivä Instagrammiin, mitä rakastan Suomen kesässä ja ne näkyvät aika hyvin näissä kuvissakin: valoisia myöhäisiltoja, tyyntä vettä, koivujen vehreyttä, hentoja luonnonkukkia, sitä, että voi kesälläkin pukeutua villapaitaan ja polttaa takkaa. Grillattua lohta ja mansikkasalaattia, tikanheittoa, soutuvenettä, ulkosaunaa, raparperia ja leipäkivien etsimistä. Nyt voin jopa sanoa, että kylmässä vedessä pulahdusta -melkein kaikkein eniten.

Mikä sinulle on kaikkein rakkainta Suomen kesässä? :)

Leave a comment

2 kommenttia

  • Hilve Multanen

    Hei Vilma. Kesässä on paljon tunteita ja tuoksuja, jotka liittyvät luontoon sekä ruokaan. Tuoreet marjat, hedelmät mm mansikka-halloumsalatti ja roseviini. Veden äärellä oleilu, takkatulen, nuotin elävyys, äänet kuin tuoksut. Varpaat kylmään veteen ja pian oletkin siellä kokonaan…. upea tunne. Oi, laulu lintujen ja kukkien väriloiston. Aurinko aamusta kuin illasta sekä kesäsateen ropina. Läheiset rakkaat & ystävät !!! Hyvää kesää <3

    • Vilma Peltonen

      Niin totta! Hyvin sanottu… 😍 Kiitos, kun kommentoit ja hyvää kesää sullekin Hilve! ❤️😌