Tämän hetken lemppari smoothie bowl (keto)

05.06.2020 /

Tänään ajattelin jakaa pikaisen reseptin teille. Olen tehnyt tätä vähän varioiden nyt kuukauden ajan! Kun lähdin ketokokeiluun, kaipasin smoothieta, mutta aiemmat ohjeeni sisälsivät lähestulkoon vain hiilareita… Toki vihersmoothieta helppokin tehdä ketogeenisen ruokavalion mukaisesti, mutta itse rakastan kuohkeita ja marjaisia smoothie bowleja. Vaikka enää en olekaan ketolla vaan enemmän vain vähentänyt hiilareiden syöntiä radikaalisti, on tämä smoothieversio jäänyt.

Ennen lisäsin marjasmoothiehen aina banaanin ja usein medjool taateleitakin, sekä päälle kauragranolaa. Mutta nyt tämä tuntuu ihan liian makealta, kun pari kertaa olen laittanut banaania mukaan treenin jälkeen. Suosittelen kuitenkin, että lisää sekaan puolikas banaani, jos maku tai koostumus ei miellytä sinua. Toki silloin ei ehkä voi puhua ketosmoothiesta. :) Mutta joka tapauksessa tässä hyvin täyttävä kermainen smoothieohje!

Ohjeesta tulee kaksi annosta (tai 1 iso annos, jonka voi syödä vaikka lounaaksi). Kuten huomaatte, määrät suuntaa antavia, koska en ikinä mittaa mitään. Mutta suosittelen maistelemaan lopussa ja lisäämään jotain tarvittaessa. Jos luuliemijauheen jättää pois, ohje on vegaani. :)

KUOHKEA KETOSMOOTHIE BOWL

1-2 dl pakastemarjoja (tässä mansikoita ja karpaloita)
1 keskikokoinen avokado
1-2 rkl riisiproteiinia (itselläni vaniljan makuista)
0,5 dl-1 dl kookosmaitoa
1 tl chian siemeniä
( 1 tl luuliemijauhetta)
ripaus laadukasta suolaa
vettä sen verran, että saat blendattua

Smoothie bowleissa yli puoli juttua on se, mitä päälle laittaa! ;)

Päällä kuvissa:
kookosmannaa
mantelilastuja
sitruunamelissaa
syötäviä lemmikkikukkia

Suosittelen testaamaan myös:
pähkinä- tai mantelivoita
raakalakritsijauhetta (tämä niin herkkua!!)
siemengranolaa
kookoslastuja

Mausteita tässä olen laittanut vain ripauksen laadukasta suolaa, mutta voit myös kokeilla esim. kardemummaa, tuoretta inkivääriä, vaniljauutetta tai raakakaakaojauhetta. Itse tykkään laitata raakalakritsijauhetta smoothie bowlin päälle, mutta miksei se sekaankin sopisi – varsinkin, jos käytät vadelmia!!

Jos teillä on vähähiilarisia suosikkismoothie respetejä, olisi ihana, jos jaatte kommenttiboksiin! :) <3

Leave a comment

7 kommenttia

 • Ronja

  Hauska miten ite oon tehnyt melkein täsmälleen samaa smoothieta nyt jonkun puoli vuotta aamupalaksi, kun oon kanssa ketolla/vhh:lla! :D On kyllä niin namia, itsellä vaan kookosmaidon tilalla luomu kookoskerma, joka tuo vielä ihanasti makua ja paksuutta smoothieen, suosittelen testaamaan:)

  • Vilma Peltonen

   Hei joo kookoskermasta tulee myös hyvä! 😍👍 Hauska kuulla, jos meillä ollut lähes samanlaiset reseptit. 😄

 • Tiia

  Muistelen, että noudatit jossain vaiheessa Ayurvedaan perustuvaa ruokavaliota, mitä sille kävi? Olen nyt itse tutustamassa yleisesti aiheeseen ja siksi asia kiinnostaa.

  • Vilma Peltonen

   En missään vaiheessa ole noudattanut ihan kirjaimellisesti mitään (edes tätä ketoa), mutta jokaisesta on jäänyt jotain. :) Ayurvedisesta ruokavaliosta itselleni on jäänyt arkeen runsas yrttiteen, yrttien ja lämmittävien mausteiden käyttö, sekä se, että pyrin syömään lämpimiä aterioita joka päivä ja välttämään ruokaa, joka on sekä kuivaa että kylmää. Koska olen Vata kehotyyppiä (=kuiva), juuri rasvojen runsaampi käyttö tekee hyvää. Koenkin, että ruokavalioni on jopa nyt enemmän ayurvedinen, koska Vatan tulisi suosia runsaasti hyviä rasvoja, kuten avokadoa, kookospähkinää, oliiveja, juustoa, pähkinöitä ja siemeniä… ja näitä syön nyt joka aterialla. :)

   • Tiia

    Lienee toimivinta, jos ottaa eri ”dieeteistä” ne itselle sopivimmat osat käyttöön. Itselle lähtökohtaisesti sopii kaikki ruoka-aineet, joten en ole varsinaisesti koskaan tuntenut tarvetta rietyisesti rajoittaa mitään mutta nyt tosiaan ihan mielenkiinnosta tutkin tuota Ayurvedista ruokavaliota.

 • Sanna

  Vihersmoothie bowl on kesän lemppari. Avokadoa, pala kesäkurpitsaa, loraus luomu kookosmaitoa tai -kermaa, pala inkivääriä, ripaus spirulinaa, ja reilusti tuoretta minttua tai sitruunamelissaa. Päälle tuoreita vadelmia, kookoslastuja ja kaakaonibsejä 😋🌱 joskus olen lisännyt myös vähän psylliumia tuomaan lisää kuituja.