Kotimaan matkailua – Koli

16.01.2019 / ,

Olen tässä junassa matkalla takaisin Helsinkiin. Olisin kyllä voinut jäädä vielä hetkeksi Itä-Suomeen lumen keskelle, sillä viihdyin todella hyvin! Oli jopa vähän yllättävää, miten paljon tykkäsin mökkeillä talvella… Herätä aamulla totaaliseen hiljaisuuteen, kömpiä keittiöön keittämään kahvia ja juoda se ihaillen samalla jäätynyttä järvimaisemaa. Laittaa jalkaan lumikengät ja kävellä kinoksiksi kasautunutta lunta pitkin metsässä. Valokuvata valkeita värejä auringon laskuun, jonka jälkeen jalat kylmästä kipristellen ottaa Kombucha jääkaapista saunajuomaksi. Tuntea kello neljän pimeydessä, että onkin vielä koko ilta aikaa. Sytyttää takkatuli ja levittää joogamatto sen eteen. Venytellä villasukat jalassa ja puna poskilla, poistua päivien aikana vain pieneen ruokakauppaan.

Olemme perheen kanssa lapsuudessani käyneet joka vuosi Rukalla tai Levillä/Ylläksellä laskettelureissulla, mutta edellisestä reissustani on aikaa ainakin 7 vuotta. Tänä aikana olen aina kaivannut talvella vain aurinkoon – talvilomailu pohjoisessa ei ole suuremmin kiinnostanut. Olemme kuitenkin Laurin kanssa puhuneet paljon, että pyritään tänä vuonna korvaamaan ulkomaanreissuja kotimaanmatkailulla. Kuten vuoden tavoitteissanikin kerroin, pakostakin tulee tärkeitä työkeikkoja, jotka vaativat lentämistä sekä Italiassa asumme osittain taas kevät-syksy akselilla. Mutta paljon pystymme silti myös muuttamaan reissukohteitamme ekologisempaan suuntaan.

Nyt vuoden ensimmäiseksi reissuksi valittiin Koli, jossa minä en ollut koskaan aiemmin käynyt, mutta joka sijaitsee alle tunnin matkan päässä Laurin kotikonnuilta. Helppo paikka mennä junalla ja autolla. Lisäksi tutkailimme lumikarttoja, ja näytti siltä, että tällä hetkellä Itä-Suomessa oli jopa enemmän lunta kuin monin paikoin Lapissa. Koli ylitti odotukset. Olin jostain syystä ajatellut, että Koli olisi enemmän kesä-syksy kohde. Mutta mökki keskellä talviluontoa toi juurikin mieleen Lapin lomailun.

Useampi kyseli jo IG:n puolella mökistä, jossa olimme ja olihan tämä nyt varsin täydellinen rauhoittumispaikka keskellä ei mitään. :) Kyseessä siis Kolin Kajo niminen vuokramökki. Mietimme Laurinkin kanssa heti, että olisi joskus ihana mennä vielä uudestaankin… Helsingin keskusta-asumisen jälkeen aina arvostaa superpaljon sitä, että on tilaa ja luontoa ympärillä. :)

Kohta olenkin jo perillä Helsingissä, menipä matka nopeasti! Loppuviikon ohjelmassa on töiden lisäksi joogaopettajakoulutukseen liittyviä juttuja, kun viikonloppuna koittaa neljäs lähiopetusjakso. Nyt olisi tarkoitus vielä ennen sitä aloittaa mm. anatomian opiskelu. :)

Dronekuvat / Lauri

Leave a comment

10 kommenttia

 • Siis VAU mitä kuvia ja maisemia! ♥ Kyllä Suomikin osaa olla vaan henkeäsalpaavan kaunis maa. Pitäisi ehdottomasti kokeilla itsekin välillä kotimaan matkailua, tollainen mökkiviikonloppu lumen keskellä kuulostaa just ihanalta pieneltä paolta arjen keskeltä. Ihana postaus! xx

  • Vilma Peltonen

   Kiitos paljon Jenni! <3 Suosittelen kyllä lämpimästi, Suomi osaa yllättää. :)

 • Tiinatuulia

  Aivan täydellinen tunnelma näissä kuvissa ❤️ Kiva päästä niiden kautta nauttimaan hangista, joista ei täällä etelässä oikein saa nauttia… :)

 • Hanna

  Onpa ihana tunnelma kuvissa. Kyllä Suomessa vaan on ihania paikkoja matkailuun, eikä tarvitse lähteä edes kauas. Ja mikä rikkaus puhdas luonto onkaan <3

 • Marine

  Vaikuttaa aivan ihanalta lomalta. Minä nautin kun saan asua itse omakotitalossa haja-asutusalueella vähän syrjemmässä keskusta-alueelta.
  Täällä meillä talvi on juuri kuvien mukainen. Omaa rauhaa on ja koirat ja minä (mieheni mukaan lukien) saadaan kirmata omalla pihalla omassa rauhassa :).

 • H-

  Ihanan näköistä! Ja niin kiva kuulla ekologisesta matkailusta, kiitos tästä. Kotimaassa on aivan hulppeita kohteita ja kauneutta! Kun vaan sitä herättäisiin arvostamaan, ja paljon on taidettu tähän jo havahtuakin.

  • Vilma Peltonen

   Kiitos!! <3 Totta, tuntuu että ero asenteessa kotimaanmatkailuun on muuttunut jo vuodessa suuresti! :)