Tavoitteita vuodelle

07.01.2019 / ,

Ajattelin jakaa osan tavoitteistani teidän kanssa. Olen tänä vuonna miettinyt ehkä ekstratarkasti, mitä haluan vuodelta… Mihin haluan pyrkiä? Yksi iso konkreettinen muutos arjessa eli toimisto, on jo selvästi edesauttanut tiettyjen asioiden toteutumista. Tänä vuonna monen näiden yksittäisen tavoitteen takana on ajatus ja halu, että olisin tänä vuonna taas energisempi ja vähemmän stressaantunut, jotta pystyisin levittämääm enemmän hyvää energiaa ympärillekin. :) Millaisia tavoitteita teillä on?!

Valkoisen sokerin vähentäminen

Kuten te blogin lukijat varmasti jo tiedätte, olen ollut aikoinaan sokerihiiri pahimmasta päästä, mutta päässyt koukusta jo kerran totaalisesti eroon. Elin monia vuosia, niin että korvasin valkoisen sokerin ja perinteiset herkut terveellisemmillä vaihtoehdoilla kuten hunajalla, hedelmillä, taateleilla, raakakakuilla ja -suklaalla yms… En edes kaivannut muuta. Mutta olen vuoden jo lipsunut aika pahasti ja nyt joulun jälkeen tuntuu, että taas vanha viholliseni sokeri vetää jatkuvasti puoleensa. Minua ei sokerin poisjättämisessä motivoi painonhallinta, mistä usein herkkujen kohdalla puhutaan. Vaan iho. Runsas sokerin syönti mm.vanhentaa ihoa selvästi. Se vaikuttaa kollageenin tuotantoon, joka pitää ihon kimmoisena. Koska olen havainnut ensimmäisiä ryppyjä näin kolmenkympin lähestyessä, motivoi minua tehdä asian eteen jotain mitä voin suht helposti tehdä. Runsas sokerin käyttäminen voi vanhentaa ihoa jopa kymmenellä vuodella. Lisäksi ihan puhdas verensokerin heilahtelujen tuoma väsymyksen välttäminen kiinnostelee. Ja koska tosiaan olen erittäin perso makealle ja koko nuoruuteni ollut tähän huumeen kaltaiseen aineeseen melko addiktoitunut, toimii minulla aluksi parhaiten totaalikieltäytyminen. Nyt kolme päivää takana ilman sokeria, wuhuu! :D

Sijoittaminen ja säästäminen

Täytän maaliskuussa 2020 30-vuotta. Siihen mennessä haluan ostaa omistusasunnon. Ensiasunnon kriteerini voisivat olla ehkä vähän matalammallakin, mitä ne ovat, mutta joka tapauksessa aion tänä vuonna säästää tätä varten. Pidän järkevänä ostaa oma asunto kalliin vuokran sijaan ja mielestäni tavallaan tämä olisi kannattanut tehdä jo aikoja sitten. Kuitenkin vasta nyt loppuvuodesta meille on kirkastunut ajatus siitä, että halutaan nyt jäädä Suomeen. Italiassa Laurilla on jo talo, mikä myös on vaikuttanut vähän minuun asunnonoston suhteen, kun moni asia on ollut kysymysmerkillä. Mutta olen nyt vakuuttunut siitä, että tavoitteeni on pitää aina oma tukikohta myös Helsingissä. Olen säästänyt jo pari vuotta, mutta en mitenkään systemaattisesti. Nyt olen innostunut lukemaan asiasta ja aloittamaan säännöllisen sijoittamisen myös. Ehkä tästä myöhemmin lisää. Sen olen kyllä huomannut, että kun tietää mihin säästää, talous alkaa kiinnostaa enemmän ja säästäminen on paljon motivoivampaa!

Joogaopettajaksi valmistuminen ja joogatuntien pitäminen

Se, että valmistun joogaopettajaksi, on varsin todennäköistä… Olenhan jo koulutuksen aloittanut. Mutta tarkoitus on myös aloittaa tuntien pitäminen edes epäsäännöllisesti. Tavoitteeni on siis kehittyä, harjoitella ja toimia tämän unelman eteen. Haluaisin muutenkin tulla rohkeammaksi puhujaksi ja esiintyjäksi, joten tänä vuonna aion ottaa askelia tähän suuntaan.

Päivittäin lukeminen

Toimiston myötä olen jo huomannut, että minulla on iltaisin enemmän aikaa. Enää en teekään joka päivä kotona ilta kymmeneltä töitä tai selaa puhelinta. Yksi tavoite onkin lukea joka ilta edes 10 minuuttia kirjaa tai yhden isomman artikkelin. Rakastan lukemista, joten tämä on aikaa itselle – oman ajatuksen nollaamiseen tai kehittämiseen.

Kuntosaliharjoittelu viikoittain

Kuntosaliharjoitus jäi viime vuonna lähes kokonaan, mutta nautin silti saliharjoittelusta paljon. Se on hyvä tuki ja lisä joogalle. Tavoitteeni on tänä vuonna tehdä taas saliharjoittelusta säännöllistä ja käydä edes kerran viikossa kuntosalilla.

Ekologisuuden painottaminen entistä enemmän

Kuten olen kertonut, pyrin tänä vuonna mm. vähentämään lentämistäni. Tämä on muuten osoittautunut yllättävän päätä vaivaavaksi. Olen nyt lokakuun jälkeen kieltäytynyt lentopäästöjen takia parista jutusta, jotka ovat vieneet minulta suunnilleen yöunet, kun olen miettinyt, pohtinut ja stressannut näitä niin paljon. Ei ole helppoa kieltäytyä jutuista, jotka olisivat unelmien täyttymyksiä, rahallisesti merkittäviä juttuja tai tärkeiden asiakkaiden kanssa tehtyjä. Välillä on tosi helppo kieltäytyä matkoista, mutta välillä aika tuskallisen vaikeaa. Omalla kohdallani tiedän lentokilometrejä tulevan joka tapauksessa – toisen kotimme takia sekä ihan sen vuoksi, että matkustaminen on osa elantoni. Pakko siis sanoa ei myös jutuille, jotka tavallaan haluaisi tehdä paljon. Matkustaminen on parasta melkein mitä tiedän, mutta pyrin tänä vuonna priorisoimaan ja sitä kautta vähentämään lentämistä edellisistä vuosista. Myös elämän muilla osa-aluille pyrin huomioimaan ekologisuutta entistä enemmän. Esimerkiksi huomaan, että olen jo viimeisen puolen vuoden aikana jättänyt ennätys usein ostamatta asioita, jotka olisin ennen ostanut. Pikkuhiljaa.

Joogaretriitti

Tavoitteenani on osallistua joogaretriitille tänä vuonna. Yksi todennäköinen vaihtoehto onkin jo mielessä…

Tässä siis muutama ei töihin liittyvä tavoite vuodelle. Aion vuoden lopussa sitten katsoa täällä blogissakin, miten on mennyt. :)

Leave a comment

6 kommenttia

 • Elina

  ”Tässä toiveitani postauksien aiheiksi: ruokapäiväkirjasi vaikkapa viikon ajalta, asiaa syömisen hallinnasta + terveellisestä herkuttelusta sekä ahdistuksesta / ahdistuksen hallinnasta + ystäväpiirin rakentamisesta ja hoitamisesta / ylläpidosta. Kiitos kivasta blogistasi ja hyvää alkanutta vuotta! :)”

  Tällaisen viestin laitoin aikaisempaan postaukseesi, mutta se taisi hiukan hautautua sinne, kun tuli paljon uusia mielenkiintoisia postauksia. Tässä siis postaustoiveitani tälle vuodelle, jos innostut tarttumaan vaikka osaan näistä! Ja positiivista palautetta: nämä kaksi viimeistä – visualisoimisesta ja tavoitteista vuodelle 2019 vaikuttavat todella inspiroivilta aiheilta ja pääsenkin kohta lukemaan niitä innolla – kiitos, Vilma! <3 :)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos paljon Elina ihanasta kommentista. <3 Laitoinkin heti sun toivomukset ylös ja ajattelin ainakin osan toteuttaa. :) Ihanaa vuotta sulle! <3

 • Bisous

  Toivoisin myös postaus sokerista, sen yllättävistäkin lähteistä ja vaihtoehdoista! :) Myös ekologisuus, mitä olet jättänyt ostamatta, miten näkyy jokapäiväisessä arjessa olisi asioita joista mielellään lukisi. Sekä säästäminen! Vinkkejä olisi ihana lukea. :) Ihanaa viikkoa!

  • Vilma Peltonen

   Kiitos paljon, kun kommentoit! Hyviä postaustoiveita! <3 Ihanaa viikkoa sullekin! :)

 • Tavoitteista löytyy monta sellaista, jotka löytyy omaltakin listalta. Päällimmäisenä ja tärkeimpänä nuo omaan hyvinvointiin liittyvät. Tuo sokeriasia on kyllä niin totta. Viime vuonna olin pitkänkin aikaa ilman sokeria, eikä sitä lopulta edes tehnyt mieli. Mutta kun kerran pari sortuu, niin se on menoa sitten. Ehkä pitäisi nyt heti yrittää taas taltuttaa sokerihimot :)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos paljon, kun kommentoit! Kiva kuulla, että sulla on samoja ajatuksia! :) <3