Uuden vuoden rituaali – visualisoi 2019

06.01.2019 /

Meillä oli juuri ennen joulua vuoden 2018 viimeinen joogaopekoulutusviikonloppu. Kaisa järjesti meille ihanan lopetuksen sunnuntaina Mapping the Heartland – miniretriitin muodossa. Olen blogissa ennenkin kertonut, että teen aarrekartan/unelmataulun joka vuosi. Usein olen lähtenyt tekemään aarrekartat niin, että olen leikannut intuitiivisesti lehdestä minua puhuttelevia kuvia ja sanoja/lauseita.

Kaisan ohjaamana aloitimme ensin kirjoittamalla itsellemme ylös kaiken sen, minkä haluamme vuodelta 2018 jättää taakseen. Sen, mistä olemme jo ottaneet opiksemme ja sen mitä emme halua enää ensivuoteen kantaa mukanamme. Tämän jälkeen jokainen meistä sai mennä yksitellen omaan tahtiin takkatulen ääreen ja polttaa paperin. Repiä tai rytätä, heittää tuleen ja ottaa oma hetki. Tämän rituaalin haluan ottaa jokaisen vuoden loppuun!

Seuraavaksi kirjoitimme luonnostelupaperille intuitiivisia ajatuksia ja toiveita tulevasta vuodesta. Siitä, mitä haluaisimme sen sisältävän. Tähän itselleni syntyi A4 sikin sokin täyteen sanoja. Näistä meidän piti kuitenkin valita noin 3-5 ydinasiaa. Kirjoitimme nämä vielä puhtaaksi ja muodostimme Sankalpan, eli ikään kuin sydämen syvimmän toiveen. Nämä mielessä aloimme tehdä aarrekarttaa lehdistä leikkaamalla. Itse hain fiiliksiä ja tunteita enemmän, sillä en osannut konkreettisesti tässä vaiheessa vielä sanoa, mitä haluan tuleman pitävän. Hain enemmän tunnelmaa, arvoja ja mielikuvamaailmoja.

Kirjoitan huomenna tänne oman tavoitelistaukseni tälle vuodelle, mutta tässä tosiaan ihana tehtävä muistutuksesi. Minulla itselläni on nimenomaan kuvamuisti ja kaikki visuaalinen jää helpoiten mieleeni. Muistankin tämän kartan, sen voimasanat ja värit, haaveet ja kannustukset sieluni silmin – kuten edellistenkin vuosien. Kun oma aarrekartta on näkyvällä paikalla, ei voi välttyä kulkemasta siinä olevia asioita kohti. Näin uskon ja omien kokemusteni perusteella melkeinpä todistan. ;) Suosittelen siis tekemään näin vuoden aluksi – mutta kuten joogaopettajanikin Kaisa totesi: miettikää, mitä toivotte, koska se todella saattaa käydä toteen! <3

Kannattaa myös muistaa nettisivu/sovellus Pinterest, se on loistava tapa visualisointiin myös. Itse käytän sitä säännöllisesti inspiraationlähteenä (suurin osa tauluistani on yksityisiä eli sekin on mahdollista). Voit luoda vaikka itsellesi vuoden 2019 taulun, johon keräät pinterestin loputtomasta kuva ja teksti maailmasta talteen oman taulun. Toinen visualisointi tapa, mitä käytän arjessa usein, on miellekartat. Jo koulussa tämä oli paras ja mieleenpainuvin tapa minulla jäsentää kokonaisuus ja muistaa asiat. Uskon visualisointiin oikeastaan kaikessa. Oli sitten kyse unelmista tai jännittävästä suorituksesta/esityksestä, jota ennen teen mielikuvaharjoittelua. Mielessä tapahtuva harjoittelu aktivoi samoja aivojen rakenteita kuin fyysinen harjoittelu. :)

ps. Kaisa pitää Heartful Mapping -miniretriittejä ihanassa kotistudiossaan! Kannattaa tsekata ja lukea lisää Heartful Yoga:n facebook-sivuilta, jos kiinnostaa! :)

Leave a comment

7 kommenttia

 • Niin ihana postaus <3 Hyvää uutta vuotta!

  xo
  Hanna
  https://hananaa.com/

 • Krista

  Kiitos❤ just tänään meinasin tehdä unelmakartan taas (olen tehnyt aiemmin elämässäni yhteensä 3 ja kaikista on melkein kaikki toteutunut! :O ) . En ehtinyt tänään mut lähipäivinä❤ Ihania postauksia sulla ja myös instassa ym… näen et oot menossa syvällisempään suuntaan.. :)

 • Maria

  Kiva postaus! Ehkä minäkin vihdoin teen unelmakartan. En ole syystä tai toisesta aiempina vuosina saanut aikaiseksi, mutta nyt, kun elämäntilanne on muutenkin uusi, olisi tosi hyvä juttu miettiä niitä omia unelmia ja tavoitteita. :)

  Aiheeseen liittymättömänä kysymyksenä: osaisitko suositella Seinäjoelta jotain hyvää kuntosalia? Muutin juuri tänne täksi vuodeksi töiden perässä, ja nyt olisi uusi kuntoilupaikka haussa.

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Maria, kiva kuulla, jos saat tästä inspiraatiota oman kartan toteuttamiseen! :)

   Itse käyn Seinäjoella Fitness24Seven-salilla. Se sijaitseen Epstorilla keskustassa ja on vain pari vuotta vanha. Kaikki on siis siitiä ja laitteet uusia. Myös Lady Linellä ja Fressillä olen käynyt joskus, molemmat myös hyviä vaihtoehtoja, riippuen millaisesta salista tykkää. Jos jooga kiinnostaa, suosittelen testaamaan ystäväni Yoga 60100 salia. <3 :)

   Kaikkea hyvää sulle uuteen elämänvaiheeseen! <3 :)