Yksi vuoden upeimmista paikoista: Bled-järvi Sloveniassa

20.10.2018 /

Yksi tämän vuoden mieleenpainuvimmista matkakohteista on ollut Bled-järvi Sloveniassa. Meidän kesän road tripilta juuri tämä paikka jäi erityisesti mieleeni ja olen halunnut siitä teille vinkata. Bled on vain noin 30 minuutin matkan päässä Itävallan rajasta, mutta me valitsimme vähän pidemmän ajoreitin maisemien takia. Kirkasvetisiä lampia, puroja ja putouksia, pieniä idyllisiä katuja, kauniita kukkapuutarhoja, puutaloja ja peltoja riittikin koko matkan verran. En voi kuin suositella. Itse Bled-järvi on yksi Slovenian tunnetuimmista matkailukohteista, mutta ei se liian turistiselta vaikuttanut. Täydellinen päiväretkikohde tai yksi etappi matkalla. Yövyimme yhden yön perheen pitämässä pienessä alppihotelli Garni Hotel ”Bergissä”. He suosittelivat kävelymatkan päästä Oštarija Peglez’n kalaravintolaa, joka oli ihana. Sisustus oli kuin leikkimökki suuremmassa koossa ja kalatarjotin loistava. Jos etsii kaunista, tunnelmallista ja idyllistä kohdetta, suosittelen Blediä!

  

Leave a comment

3 kommenttia

 • Axara

  Moikka.

  Kuuntelin mielenkiinnolla podcastin jossa puhuit ilmastonmuutoksesta mutta kuten hieman sinun kohdalla arvelinkin et suoraan sanonut aikovasi vähentää lentelyä. Sen kuitenkin sanoit ettet julkaisisi enää reissuvinkkejä tai kuvia reissuista. En ehkä koe saavani sinulta selkeää linjausta siihen mitä aiot tehdä ja missä olet rehellinen. On mielestäni ihan ok lentää mutta siitä huijaaminen tai asian kiertely sädekehän kiillotuksen vuoksi jotenkin epäilyttää. Parempi sanoa että oikeasti sitoutuu toisiin asioihin kuin että on huolissaan muttei kuitenkaan toimi. Jotenkin juuri sinun blogista jota harvoin selaan, tulee kaikista suomalaisblogeista eniten matkapostauksia ja siksi olen jotenkin ihmetellyt asennettasi tilanteessa jossa selkeästi yrität olla esikuva mutta et kuitenkaan mene sanoista tekoihin etkä suostu esim. perumaan seuraavia reissujasi vaikka niitä on kovin monta.

  • Vilma Peltonen

   Hei Axara! Kiitos kommentista! :) Sanoin kyllä poodcastissa, että tavoitteeni on vähentää lentämistäni puolella. Että ensi vuonna teen puolet vähemmän lentomatkoja ja kompensoin ne lennot, jotka teen. Minusta tämä on iso muutos, vaikka matkoja tuleekin olemaan – tästä lähin kaikki matkat ovat kuitenkin moneen moneen kertaan harkittuja.

   Esimerkiksi viime viikolla kieltäydyin yhdestä todella isosta työtarjouksesta, joka olisi ollut minulle todella iso juttu – varmaan 10 vuodeen unelmani/haaveeni aina malliajoista asti. Kieltäydyin tästä eettisistä syistä ja juuri sitoumuksestani vähentää lentämistä ja matkustamisen mainostamista. Olen ollut hyvin ristiriitaisin miettein välillä oliko päätös hyvä, koska on niin monta aspektia. Lentopäästöjen suhteen varmasti oikea päätös, ja tavallaan olen ylpeä, että pystyin seisomaan sanojeni takana. Mutta aina kun mietin tätä, kirpaisee. Eli olen kyllä mennyt jo sanoista tekoihin. Eikä tämä ole ainoa esimerkki. Perus pressimatkakutsut olen myös kaikki jättänyt väliin elokuun alun jälkeen. En kaikkia tekoja voi muuttaa, enkä varsinkaan perua jo soivittuja työjuttuja, mutta olen kyllä ihan itseäni varten itselleni luvannut sitoutua muutokseen. :)

   Tuohon vielä: sanoin etten julkaise jatkossa reissuvinkkejä enää niin paljoa, paitsi osan jotka ovat minulla jo arkistoissa valmiina – jotka olen jo kuvannut. Mutta tulen kyllä varamasti julkaisemaan kuvia reissuista tekemättä sen suurempaa numeroa, mistä ja miksi. Teen työmatkoja, jotka eivät liity blogiin tai Vilma P.hen ja olisi sääli olla käyttämättä tuo aika ja hyvä valo, myös tänne kuvamateriaalia luodessa. ELi en noin mostavalkoisesti ole edes luvannut asioita, joten halusin korjata. Olen sitoutunut vähentämään lentämistä ja matkustamisen mainostamista – en muuttumaan kokonaan täydelliseksi. :)

  • Vilma Peltonen

   Niin ja vielä se, että asumme puoliksi Italiassa – meillä on sielä koti ja poikaystäväni on puoliksi italialainen. Lentämistä ja kuvia sieltä tulee jatkossa varmasti ihan yhtälailla. :)