Arkeni Italiassa

25.07.2018 / ,

Nämä kaikki tämän postauksen kuvat ovat puhelimella tai dronella otettuja – kuvia arjen keskeltä. Toki arki nyt tällä kertaa Italiassa on ollut vähän erilaista, kun heinäkuu on hiljaisempaa töiden osalta, mutta tällaisista asioista arkeni täällä koostuu… :)

Alkuun pari asukuvaa. Matka-asu ja kaupunkiasu Vicenzan päiväreissulta, jossa yleensä käymme, jos on tarvetta esimerkiksi vaatehankinnoille. On ihanaa, kun tänne pärjää nyt tulla suht kevyillä matkatavaroilla, koska minulla täällä valmiina lähes kaikki tarpeellinen. Keskikokoinen matkalaukkuni ei ollut edes täynnä (yleensä olen älytön tavaroiden roudaaja).

Aamut ovat ehdottomasti suosikkejani Italiassa, koska ne ovat lähes poikkeuksetta rauhallisia ja hitaita. Ne ovat myös viileämpiä näin kesällä ja välillä menen ulos joogaamaan heti herättyäni. Keitän ison pannun kahvia ja teen smoothie bowlin tai kaurapuuroa aamupalaksi ja syömme ne rauhassa ulkona terassilla. Nyt tämän reissun aikana minulla on ollut tapana lukea nettihesaria aina aamuisin.

Toisinaan laitan kuulokkeet korviin, äänikirjan päälle ja lähden kävelylle. Ensimmäisen perhoskuvan otin matkalla, kun menin ex tempore vastaan poikaystävääni ja hänen serkkuaan ylös vuorelle. Jossain vaiheessa aloin epäilemään, että olimmekohan sittenkin menneet ristiin eri teitä, kun heitä ei näkynyt. Kenttää ei ollut ja olin aivan hiestä märkä ja mietin, etten kyllä jaksa alaskaan kävellä. Jäin siis nököttämään tien viereen ja kuvailemaan perhosia. Onneksi lopulta he tulivat ja sain kyydin alas. Tähän aikaan vuodesta täällä on eniten perhosia, niitä on kaikkialla. Näissä etupihamme laventeleissa niitä on aina. <3

Käymme täällä melko usein ylhäällä vuorella viikonloppuisin. Hellepäivinä on kiva mennä viileämpiin olosuhteisiin. Kävelymaisemat ovat aivan huikeat!

Kivointa on mennä poikaystäväni serkkujen kanssa, koska silloin meillä on aina hyvät ruuat ja grillauseväät mukana. He tietävät myös parhaat reitit ja ovat näyttäneet meille vanhoja sodan aikaisia taistelutukikohtia. Täällä kaikki sukulaiset asuvat ihan lähekkäin ja näemme kaikkia viikoittain.

Meillä on täällä auto, joten sillä tulee käytyä nykyään melkein päivittäin edes lähikaupungissa ruokakaupassa. Marostica-linna, josta kuva on otettu, on yksi päivävierailukohde oikeastaan vuosittain. Ajomatka tänne on superkaunis ja ravintola on yksi lemppareistani. Harmi, että tällä vierailukerralla se oli kiinni ja joimme vain kahvit.

Yleensä tykkään vaihdella ravintoloita ja kahviloita tiuhaan – paitsi Italiassa. Täällä meillä on vakkaripaikat ja vain silloin tällöin poikkeamme niistä. Vaikka Italiassa ravintoloissa ruoka on erinomaista ja hinta-laatusuhde ihan loistava Suomeen verrattuna, teemme täällä paljon enemmän ruokaa itse kuin Helsingissä.

Poikaystäväni on innostunut kovasti drone-kuvaamisesta, ja vaikka itse olen ottanut vapaata kuvaamisesta, olen mennyt seuraksi pari kertaa nauttimaan auringonlaskuista.

Helsinkielämälle pikkukylä on ihanaa vastapainoa. Oletteko nähneet elokuvan Call me by your name?  Jos ette, niin katsokaa! Niin ihana ja visuaalinen elokuva. Se on kuvattu Italiassa ja minulle tulee siinä monessa kohtaa mieleen tämä paikka. <3

Mielikuvani on ollut se, että toukokuu on luonnon puolesta parasta aikaa täällä. Mutta tänä kesänä on satanut niin paljon, että puutarhamme tuntuu pursuavan kasveja. Yksi päivä täällä satoi isompia rakeita, kun olen koskaan nähnyt. Jopa auton lasiin tuli jälkiä ja piti pysäyttää auto raekuuron ajaksi. Kaatosateet ja ukkoset ovat täällä tosi voimakkaita. Kuvissa näkyvä ”sipuli” on ollut varsinkin tänä kesänä minulla kovassa käytössä työskentelypaikkanani.

Kunpa osaisi ottaa palan tätä menoa mukaan nyt Suomeen. Olen tälläkin kertaa miettinyt monessa hetkessä, miten italialaiset nauravat ja hymyilevät silmin nähden enemmän kuin suomalaiset. Täällä konkreettisesti aina saa muistutuksen siitä, mikä elämässä on tärkeää – siitä nauttiminen ja läsnä oleminen. Ei elämässä tarvitse jatkuvasti pyrkiä eteenpäin.

Leave a comment

8 kommenttia

 • Helena

  Ihana uimapuku sinulla kuvassa valkoisen röyhelöhameen kera. Mistä ja minkä merkkinen?

 • Viimeisimmästä olet aivan oikeassa! Elämästä pitää nauttia ja kun sinä nautit niin se huokuu ympärille ja tarttuu muihinkin :) Nuo maisemat on aivan huikeat!!

 • Johanna

  Arki Italiassa on melko ihanaa. Rakastin muun muassa ruokatoreja, leipä-ja juustokauppoja, kohtuuhintaista ulkonasyömistä ja gelatoa tietenkin. Mutta Italian byrokratia, monen asian toimimattomuus, ulkomaalaisen naisen (joka puhuu kieltä kuitenkin kiitettävästi) kohtelu esimerkiksi neuvotteluissa ja lähes jatkuva naisen aliarviointi on niin raivostuttavaa! En olisi uskonut, että edelleen 2010-luvulla ja vielä Pohjois-Italiassa törmään sellaiseen sovinismiin alalla, joka kuitenkin on suuri elinkeino maassa. Vaikka Italia on ihana ja rakastin montaa asiaa asuessani siellä, niin se on nyt enää lomamaa. Viikko, korkeintaan kaksi riittää.

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Johanna, kun kommentoit! 😊❤Ymmärrän, mitä tarkoitat! 😌

 • Miia

  Hei mistä nuo kadulla otetussa kuvassa olevat vaatteet on ostettu? Sininen hame ja tuo oranssi yläosa? Näyttää niin kivoilta :)