Häävalokuvaajana ensimmäistä kertaa – Hääaamun tunnelmia

29.05.2018 / ,

Toukokuun häistä 3/3 on nyt takana… Kolme erilaista, hauskaa ja onnellista viikonloppua, jotka muistan pitkään. :) ♥

Nyt lauantaina valokuvasin yhdessä poikaystäväni kanssa ystäviemme häät. Elämäni ensimmäistä kertaa olin ”virallinen hääkuvaaja”. Olen joskus pohtinut, kiinnostaisiko minua suuntautua häävalokuvaukseen… Blogini alkuaikoina minua kyseltiin useammankin kerran tähän tehtävään. Olen aina kuitenkin kokenut, että hääkuvaus olisi minulle liian haastavaa, kun päivämäärä pitää pystyä lyödä lukkoon paljon etukäteen. Lisäksi kuvauspäivä on 12 tuntinen, jälkikäsiteltävien/valittavien kuvien määrä aika valtava ja hyvin läheisten ihmisten häissä taas kameran takana väkisinkin osa tunnelman kokemisesta menee ohi – keskittyy vain valokuviin, ei niinkään ihmisiin. Mutta eniten on mietityttänyt se vastuu – paljon tärkeitä hetkiä, joista ei saa uusintaottoa. Pitää onnistua ykkösellä, oli esimerkiksi vihkimisen valaistus tai lokaatio mikä vain.

Näiden syiden takia en ole koskaan kokenut hääkuvausta omakseni, vaikka rakastan kuvata ihmisiä ja tilanteita – ja häät ovat ehdoton lempijuhlani. Toki hääpotretteja olen kyllä kuvannut useamman kerran, mutta tosiaan nyt ensimmäistä kertaa dokumentoin kameralle koko häät. Ja pieneksi yllätyksekseni RAKASTIN sitä! Tajusin, etten edes jännitä sitä vastuuta enää samalla tavalla kuin ennen – tiedän kyllä hallitsevani tilanteet ja kameran, niin että selviän. Toki hääpari oli myös todella tuttu, mikä teki tällä kertaa hommasta helpompaa ja entistä hauskempaa. Toisekseen poikaystäväni oli mukana. Kuvasimme välillä kahdella kameralla ja hän kuvasi myös dronella videon ulkovihkimisen päätteeksi… Ilman häntä olisin jännittänyt kuvaamista varmasti enemmän. Mutta näin yhdessä tehden tämä oli niin kivaa, että toivottavasti joskus uudestaan!

Nämä häät tiesin heti poikkeuksellisesti haluavani kuvata, kun Suvianni tätä kysyi. Suvianniin tutustuin aikoinaan isosiskoni kautta, joka oli näissäkin häissä yksi kaasoista. Suvianni on ollut Viivin paras ystävä suunnilleen niin kauan kun muistan ja meillä on aina synkannut niin hyvin, että olemme ystävystyneet itsekin. Tuntuu, että olen kokenut vaikka mitä yhdessä Suviannin ja siskoni kanssa. Myös Robin on ehtinyt tulla hyvin tutuksi ja esimerkiksi Kroatian reissulla treffasimme pariskunnittain neljästään. Oli kunnia ikuistaa näiden ihanien ja upeiden tyyppien häät, nautin lauantaista täysillä niin häävieraana, kuin kameran takana. Häät ja hääpari olivat mitä persoonallisimpia ja kauniimpia, kuten kuvista huomaa. Sulhanen on puoliksi skotti, joten siksi kiltit… ja vaikka se ei näissä kuvissa näykkään, niin paikalla oli myös säkkipillin soittaja! :)

Tänään (näin ensimmäisenä) ajattelin jakaa kuvia aamulta, ennen vihkimistä. Bestmaneista sekä sulhasesta otetut kuvat ovat poikaystäväni ottamia.

           

Nämä viimeiset kolme kuvaa kaasojen & bestmaneiden kanssa ovat illalta. :)

KIITOS Suvianni ja Robin vielä uskomattomista häistä, luottamuksesta ja luvasta saada julkaista kuvat blogissani. ♥

Osa kuvista/ Lauri D.

Leave a comment

17 kommenttia

 • Voi vitsi miten ihana puku ja tyyli muutenkin morsiamella! <3 Sulla on myös selvästi silmää häävalokuvaukselle!

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Anna!! :) <3 Morsiammella oli kyllä ihana, ihan omantyylinen look <3

 • HeidiR

  Todella ihana värimaailma näissä kuvissa ja Suvianni on kyllä ihan järjettömän kaunis morsian!

 • Aivan huikean upeita kuvia ootte ottanut <3 Ootte super kuvaspari <3 <3 :)
  Ja en kestä miten kaunis morsian ja niin oli sinun siskokin!!!! Ihana rakkauden täyteinen kesä teillä:')

 • ans

  Oi että, mistähän kaason (?) vaaleanpunainen haalari on kotoisin? Olisi ihan täydellinen kesähäihin 🌸

  • Vilma Peltonen

   Haalari on Massimo Dutti merkin. :) Se on kyllä tosi kaunis! Itsekin mietin, että lainaisin sitä kesän yhtiin häihin siskoltani. :)

 • Lora

  Toivottavasti jatkat hääkuvauksia sillä sinulla on siihen ”touchinsa”. Näistä kuvista huokuu rakkaus ja onni. <3
  Ihan mahtavia myös poikaystäväsi otokset sulhanen & co:sta, niistä ei huumoria puutu😂

  Morsiusparin tai siis koko seurueen häälook näyttää upealta. Morsian oikein sädehtii, tuo kukkapäähine ja mekko ovat niin kauniit.

  Siskosi pinkkiä haalariasua jäin myös ihastelemaan, satutko tietämään minkä brändin asu on kyseessä?

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Lora aivan ihanasta kommentista! <3 :)

   Haalari on Massimo Dutti -merkin. :)

 • Eija Katriina

  Hei! Morsiammen ja morsiusneitojen kukkakoristeet ovat todella kauniita samoin kuin morsiuskimppu. Kuka on näiden upeiden tuotosten takana? :)

  • Vilma Peltonen

   Suvianni ja hänen liikekumppaninsa Jessica tekee kukkia häihin ja muutenkin. Heillä on Olet ihana – niminen kauneussalonki/liike Albertinkadulla. Morsiammen kukkakimpun teki Suviannin ystävä Petra, tarkemmin en osaa sanoa. Mutta jos tällaiset kukat kiinnostaa, niin kannataa laittaa viestiä Suviannille/Olet Ihanaan, niin he varmasti osaavat kertoa tarkemmin. :) http://www.oletihana.fi/

   • Eija Katriina

    Kiitoksia vastauksesta! Toivottavasti pääsen vierailemaan heidän putiikkiin kun aika on oikea :)

 • Jenni

  Vau! Upeita, upeita kuvia!! Sinulla on silmää ottaa ja käsitellä kuvia!
  Ja ihana kohde tämä hääpari! Tämä häätyyli oli niin persoonallinen ja kaunis!
  Olet täysi ammattilainen kuvaajana!!! Ymmärrän toki, miten hurja homma on 12 tunnin työpäivässä esi- ja jälkitöineen. Mutta tästä oltaisiin varmasti valmiita maksamaan! Moni ei mielestäni vielä Suomessa kuvaa näin ihanasti.
  Kiitos ihanasta inspiraationlähteestä näiden häätunnelmien kautta!