5 x Mitä olen oppinut Mykonoksesta

25.04.2018 /

1. Mykonos on karun kallioinen saari. En ole juurikaan nähnyt täällä vehreyttä. Siksi onkin mielestäni vähän poikkeuksellista, miten kaunis paikka silti on. Joka puolelta on upeat näkymät. Myös väriskaala on silti visuaalinen. Sen muodostavat uskomattoman sininen taivas ja meri, valkoiset talot (joita täällä siis pelkästään on), sekä punaiset unikot ja köynnöskukat. Mykonos kuvaa hyvin sellaista postikorttimielikuvaa Kreikasta, mitä monella on.

2. Saarella asuu pysyvästi 7 000-10 000 paikallista. Infrastruktuuri on rakennettu tämän mukaan. Voitte arvata, mitä tapahtuu, kun nykyään tänne tulee sesonkiaikana puoli miljoonaa (!) turistia kerralla. Paikalliset kertoivat, että he vitsailevat saaren painuvan aina pari senttiä mereen kaikesta painosta kesän aikana. Liikenneruuhkat ja bileet tulevat ja rauha menee kuulemma. Paikalliset toistavat sanaa ”hullua”, kun he kertovat heinä-elokuusta Mykonoksella. Saarelle myös rakennetaan nyt paljon. Ilman lupia, koska näitä säädelleet tahot ovat talousvaikeuksien/poliittisen kriisin takia lakkautettuna. Näiden luvattomien talorakentajien naapurit kuulemma ovat poliisiaseman ovia hakkaamassa. Ilmiö on kuitenkin niin yleinen, että poliisi on takavarikoinut sen verran laitetta, että poliisilaitos vaikuttaa rakennusmaalta.

3. Mykonos on kallis. Korkeimmat hinnat Kreikan kohteista on juuri täällä. Mielestäni ruuat ovat täysin Helsingin hinnoissa, paikoin kalliimpaakin. Täällä on useita monien miljoonien villoja ja paikka onkin muuttunut varsinaiseksi jetset-kohteeksi. Mykonoksella on siistiä, puhdasta ja mahdollisuuksia luksukseen sekä merkkivaatteiden shoppailuun. Lapsiperheille en tätä suosittelisi, häämatkakohteeksi 100-prosenttisesti.

4. Häämatkalle tänne voisinkin itse joskus siis tulla – tai me molemmat. En tiedä olemmeko koskaan kokeneet, että joku paikka, jossa olemme käyneet olisi vaihtoehtona myös mahdolliselle joskus tulevalle häämatkalle. Mutta Mykonos ehdottomasti on. Saari on superromanttinen, rentouttava ja ainakin tähän aikaan vuodesta rauhallinen ja hiljainen. Olemme nähneet täällä toinen toisiaan upeampia villoja, ruoka on hyvää ja palvelu erinomaista. Säätila on juuri ihanan miellyttävä – ei liian kuuma eikä kylmä.

5. Paras aika matkustaa Mykonokselle on toukokuu tai syyskuu. Myös itse koen, että nyt on täydellinen aika olla täällä, mutta huhtikuussa voi olla vielä hyvinkin tuulista ja siksi kylmä, kuten parina ensimmäisenä päivänä meillä. Heinä-elokuuta välttelisin suurien turistimassojen takia.

Tämä on tosiaan täysin työmatka, joten meillä menee suurin osa ajasta villalla. Nähtävyyksiä emme valitettavasti ehdi kiertää, mutta eilen kävimme kuvaamassa yhdet tilauskuvat vanhan kaupungin keskustassa ja vitsi se oli kiva! Tuli mieleen vähän Taormina, Sisiliassa, jossa olimme kolme vuotta sitten. Se on toinen Eurooppa-suosikkini ja hyvä vaihtoehto häämatkalle varmastikin myös. (Pari on kysellyt häämatkakohteisiin liittyen kysymyksiä, niin siksi tässä nyt näitä vinkkailen… :D) Toivon, että ehdimme perjantaina vanhaan kaupunkiin uudestaan, niin saan kuvia tännekin otettua. ♥

Leave a comment

1 kommentti