Chiang Mai:n markkinat

29.03.2018 /

Aion tehdä vielä toisen postauksen Chiang Mai:sta, mutta tänään haluan jakaa kuvia markkinoilta…

Thaimaa on ilta- ja yömarkkinoiden maa ja juuri Chiang Maissa on Pohjois-Thaimaan isoimmat yömarkkinat. Markkinat koostuvat pääosin perinteisistä käsitöistä, katuruuasta ja oman kokemukseni mukaan myös turistikrääsästä. Worarot Market, joka näkyy kuvissani, on sen sijaan paljon vähemmän turistinen. Worarot on paikallisten ruokakauppa. Tämän huomaa valikoimasta: vesilaareissa on eläviä sammakoita ja liskoja, pusseissa kuivattuja sirkkoja, toukkia ja kaikkea muuta yhtä ihanaa.

Worarot market on siis pääosin sisätiloissa. Hirveän monet asiat eivät houkuttele ostamaan, ei vaikka erilaisia paikallisia makeisia maistelimmekin. Minusta parasta on kuitenkin vain kierrellä ja pällistellä. Ruoka on niin erilaista kuin länsimaissa.

Heti Worarotin vieressä, joen varressa on Ton Lamyai Market. Täältä sai esimerkiksi tuoreita kukkia.

Chiang Main vähän viileämpi ilmasto vaikuttaa kuulemma kukkien monipuoliseen kirjoon. Kukat olivat niin käsittämättömän upeita ja paikkalliset olivat myös valtavan taitavia tekemään kukista erilaisia koristeita, riipuksia ja seppeleitä!

Aitoa thaimaalaista currytahnaa – punaista, vihreää ja keltaista. Olen itse suuri currykastikkeiden fani…. olisipa kivaa, jos voisi ostaa aina currytahnat tuoreena torilta.

Chiang Maissa oli mangokausi meneillään ja popsimme mangoa päivittäin. Jos mango maistuisi aina samalta kuin Aasiassa, olisi se heittämällä lempihedelmäni. Itse tykkään myös Mango Sticky Rice -annoksesta, mutta valitettavasti emme tällä reissulla saaneet kertaakaan sitä jälkiruuaksi. Sen sijaan saimme useamman kerran toista thaimaalaista perinnejälkkäriä: värjättyä makeaa kookosmaitoa, jossa oli taikinakokkareita tai kastanjoita. Maultaan tämä oli ihan jees ja olisi ehkä ollut hyvää, mutta sinisen tai pinkin keiton koostumus ja ulkonäkö olivat liian outoja minulle. :D

Jos oikein ymmärsin nämä markkinat ovat 24/7 auki. Tai näin myös luin, mutta se tuntuu aika käsittämättömältä.

Mielestäni marketeista saa hyvän kokemuksen paikallisten meiningistä ja kulttuurista. Tykkään siis ulkomailla reissatessani käydä aina tilaisuuden tullen paikallisten markkinoilla pyörimässä, katselemassa ihmisiä ja valikoimaa. Luulen kuitenkin, että markkinat jakaa porukan vähän kahtia: osa rakastaa, kuten minä – osa taas inhoaa tungosta sekä usein vähn tunkkaista ja ruuan tuoksuista ilmaa…?

Tykkäättekö te markkinoista!? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *