Päästä irti

21.03.2018 / ,

Tänään istun kantakuppilassa aamupalaverissa yhden asiakkaan kanssa. Mietin, miten siistiä on herätä ja kävellä viereiseen kahvilaan työtapaamiseen. Vielä, kun se sattuu olemaan yksi oma lempipaikkani. Tapaaminen oli mukava, onnistunut ja avokadoleipä oli hyvää. Työskentelin vielä pari tuntia, jonka jälkeen lähdimme kävelemään poikaystäväni kanssa kaupungin keskustaan. Mutkittelimme, koska halusin kertoa ja näyttää kaikki kuppilat, kaupat ja kadut matkanvarrelta kuin matkaopas. Muistuu mieleen ne ajat kymmenen vuotta sitten, kun eri kaupunginosat olivat itsellekin ihan vieraita… ja kun Helsinki tuntui paljon isommalta kuin onkaan. Hymyilytti, vaikka ulkona oli jäätävän kylmä.

Kävimme lounaalla Pauligin Kulmassa, jossa lounaalta löytyy vegaaninen & gluteeniton salaattipöytä sekä sen jälkeen poikkesimme shoppailemaan vähän keittiötarvikkeita ja sisustusjuttuja. Takaisin tulomatkalla törmäsimme vielä vanhempaan naapuriimme ja jäimme jutustelemaan. Olen ehtinyt tässä lyhyessä ajassa tutustua rappuni naapureihin ja tuntuu niin kotoisalta täällä. Rakastan tätä katua!

Tänään on ollut tosi hyvä päivä. Torkahdin kyllä äsken hetkeksi, mutta nyt on energiaa tehdä töitä loppuilta. Muutaman viime päivän taas olen ollut pohjattoman väsynyt. Jos ei olisi ollut pakollisia juttuja olisin varmasti nukkunut kaksi-kolme vuorokautta putkeen. Ehkä Thaimaan reissun isot univelat iskivät vasta nyt, kun menot pitivät valveilla väkisin reissun jälkeiset päivät. Huomasin tuntevani ihan kauheaa syyllisyyttä, monesta asiasta. Muutenkin olen huomannut, että viime aikoina olen stressannut taas poikkeuksellisen paljon siitä, teenkö asiat tarpeeksi hyvin, olenko tarpeeksi. On ahdistanut, kun koko ajan on kiire, enkä voi tehdä asioita niin 110% kuin haluaisin.

Eilen illalla levitinkin joogamaton, laitoin kynttilöitä ja meditaatiomusiikkia. Venyttelin ja hengittelin. Hoin itselleni mielessäni, että voin päästää irti. Pahin stressi ja ahdistus lähtivät yllättävänkin helposti. Tuli rauhallinen olo.

Mietin, miten en vieläkään ole oppinut (vaikka kuinka hyvinvointibloggaaja ammatiltani olenkin)…?!

Kun mihinkään ei ole aikaa, ainut asia mitä pitäisi miettiä on ottavansa edes 10 minuuttia savasanassa hengittelyyn.  Ehkä eilisen jälkeen taas muistan: kyse ei ole ainakaan minulla siitä, että hetken meditaatio tuo yhtäkkiä valtavasti lisäenergiaa tai -aikaa. En todennäköisesti silti kiireimmän keskellä löydä aikaa läheskään kaikkeen, mihin ”pitäisi” tai haluaisin. Vaan tuo pysähtynyt hetki saa tajuamaan, että maailma ei kaadu vaikka en ehtisikään. Se ei kaadu, vaikka ottaisin asiat kevyemmin. Kun hengitän syvään kroppani voi päästää irti jännityksestä. Voin päästää irti ja antaa olla.

Tänään siis oli helppo olla ja nauttia ja nähdä. Siksi haluan sanoa teillekin, että päästäkää irti paineista ja vaativista ajatuksista, jos tunnette nyt riittämättömyyttä. Juuri nyt ei tarvitse kuin olla. Joskus se on parasta, mitä sillä hetkellä voi tehdä. Parasta, mihin sillä hetkellä pystyy.

Photos/ Arttu Mustonen (edit by me)
dress / Ted Baker (*borrowed)

Leave a comment

4 kommenttia

  • Ihana postaus!<3 Mukavaa päivää sinulle!

  • Martsa

    Ihanat kuvat ja teksti! <3 Juuri itselläkin todella kiireiset päivät/viikot meneillään ja mietityttää, miten ehdin ja jaksan. Kunhan pääsen kotiin aion ottaa pienen jooga-/meditointihetken, joka nyt kiireen keskellä jäänyt liian vähälle, vaikka yleensä teen kumpaakin säännöllisesti. Maailma ei kaadu vaikka ei ihan kaikkeen pysty niin hyvin kuin haluaisi, ja sen vaan täytyy riittää. <3

    • Vilma Peltonen

      Kiitos Martsa paljon kun kommentoit! <3 Kiva, kun otit aikaa palautteen jättämiselle. Vaikka mulla kestikin tähän vastata, niin kaikki kommentit merkkaa mulle tosi paljon. :) Kaikkea hyvää sun kevääseen ja tsemppiä kiireisiin päiviin! :)