Rohkeudesta

09.03.2018 / ,

Nuorena mielsin rohkeuden uhkarohkeudeksi. Ajattelin, etten ole alkuunkaan rohkea. Sittemmin olen ymmärtänyt, että olen tavallani sittenkin. Sillä mielestäni oikeasti rohkeus on sitä, että uskaltaa olla aidosti oma itsensä ja elää oman näköistä elämää. Sitä, että uskaltaa sanoa mielipiteensä ääneen, puolustaa niitä, joita syrjitään, pukeutua kuten haluaa ja myöntää virheensä. Rohkeus on sydämen valintoja, päätöksiä, jotka tekee pelosta huolimatta. Rohkeus voi olla ennakkoluulottomuutta, suvaitsevaisuutta ja tunteiden näyttämistä. Itse koen olevani rohkea, koska olen rohkeasti tavoitellut unelmiani ja tehnyt vaikeitakin valintoja niiden eteen. Olen tehnyt asioita, joista minulle on sanottu päin naamaa, että ei kannatta, tuo ei tule olemaan hyvä juttu.

Toisille voi olla rohkea teko antaa anteeksi, toisille taas päästää irti. Toisille sanoa kyllä, toisille sanoa ei. Jokaisella meillä on erilaiset asiat, mitä jännitämme ja pelkäämme. Yhteistä on se, että varmasti jokaisella on asioita, jotka vaativat rohkeutta omassa elämässä. Mistä sitä sitten löytää, kun sitä tarvitaan? Itse löydän optimistisesta ja positiivisesta elämänasenteesta: luotan hyvään, olen varma, että asiat jotenkin järjestyvät. Olen varma, että en kadu asioita, joita teen – vaan asioita, joita en tee.

Olemme täällä reissulla puhuneet siitä, kuinka usein tarvitsee vain tehdä luja päätös ja hypätä. Oli se sitten ulkomaille muutto, irtisanoutuminen tai ero. Et voi tietää, mitä tulevaisuus tuo, on vain uskallettava astua ja katsoa, jos siltä tuntuu. Rohkeus on valinta. Ja tuo valinta on mielestäni pakollinen, jos haluaa elää täyttä elämää, joka tuntuu omalta, jossa viihtyy.

Rohkeus mielestäni joko kasvaa tai vähenee ajan kuluessa. Riippuu siitä, kumman tien on päättänyt valita. Jos tottuu tuttuun, turvalliseen ja mukavaan on aika joustamaton pohja, josta ponnistaa. Jos taas systemaattisesti elää sellaista elämää, että epämukavuusalueelle joutuu usein, tulee itsensä ylittämisestä normaalia. Kun on kerran tehnyt jotain pelottavaa ja saanut sitä kautta hyvän kokemuksen, itseluottamus kasvaa. Uskoo pärjäävänsä aina. On helpompi tehdä seuraava rohkea päätös.

Nämä kuvat otimme eilen Artun kanssa. Olin eilisellä instagram-postauksellani mukana Lumenen naistenpäivänä julkaistussa #Lighttheway -kampanjassa. Valitsin t-paidoista juuri tämän, jossa oli tämä teksti. Siitä miksi, voi lukea instagrammistani. :) Mutta tähän postauksen aiheeseen liittyen haluan sanoa, että vatii rohkeutta tehdä eri lailla kuin massat, vaatii uskallusta olla ylpeästi erilainen. Mutta usein tämä juuri voi johtaa menestykseen. Jokainen meistä on uniikki, joten miksi omia persoonallisia piirteitä ei korostaisi – ne ovat plussa, voimavara, ei jotain mitä pitäisi muuttaa. ♥

t-shirt/ Lumene (campaign)
shorts/ Zara
earings/& Others Stories
camera / Canon G7 X
lipstick/ Lumene ( sävy 5/ Aamukaste)

LUE MYÖS:
Mukavuudenhalu – vihollinen?

Leave a comment

6 kommenttia

 • Irene

  Kasvu tapahtuu epämukavuusalueella. Rohkeus on mennä sinne.

 • Loistava postaus, kiitos! Laitan ihan kirjanmerkin niin voi käydä lukemassa uudestaan ❤️

 • Sanna

  Hei Vilma! Lueskelin sinun Meksiko-postauksiasi ja ajattelin, jos voisin hiukan kysyä tarkemmin…Olemme suunnittelemassa 2 lapsemme kanssa reissua kesäkuun alkuun. Luuletko, että tuo ajankohta olisi sään puolesta ihan ok? Tulum lähinnä ajatuksissa :) Sadekausi ilmeisesti alkaa kesäkuulla. Oliko sinulla turvallinen olo Meksikossa? Lähinnä sitä miettiin, että uskaltaako lapsia sinne viedä… Voitko suositella tuota Elements Tulum boutique hotellia ja tosiaan lasten kanssa?
  Puhuit myös jossain tekstissä uudesta huoneistohotellista..en löytänyt nimeä tälle hotellille?
  Kiitos etukäteen!