Venetsian Karnevaalit

27.02.2018 / ,

Saavuin eilen Suomeen ja kävin lentojen jälkeen katsomassa uutta kotiani, joka on juuri yhtä ihana kuin kuvittelinkin. Lastasimme sinne isäni kanssa muuttokuromani (joka ei onneksi ole kovin suuri) ja ajoimme Pohjanmaalle. Olen täällä Seinäjoella nyt pari päivää, ennen kuin virallisesti muutan Helsinkiin. Minulla on heti ensi viikon alussa lähtö jo viikon työmatkalle, joten nyt kädet ovat aivan täynnä hommaa. Juuri tulin pankista ja kohta alkaa viimeinen englannin tuntini. Pitää saada asuntojutut tehtyä, kämpän laittaminen tiettyyn pisteeseen ja kaikki työt, tapaamiset ja tapahtumat hoidettua ennen tiistaiaamua. Mutta ei se mitään, vaikka kiirettä pitääkin, kun kalenteri on täynnä kivoja juttuja! Tänään vielä viimeiset kuvat Italiasta tältä erää… :)

Kävimme tosiaan yksi sunnuntai Venetsian karnevaaleilla. Karnevaalilla on hyvin pitkät perinteen ja ensimmäinen kirjallinen merkintä on vuodelta 1094. Carnevale di Venezia onkin ehkä tunnetuin ja suosituin tapahtuma Venetsiassa. Tämän aikana kaupunki täyttyy upeilla viimeisen päälle mietityillä asuilla, katuesityksillä ja… no turisteilla. Varsinkin San Marcon tori oli täynnä karnevaaleihin osallistuja, mutta itseäni tämä ei juurikaan häirinnyt. Minusta oli ihana osallistua karnevaaleihin ja ihailla kaikkia pukeutujia. Tunnelma oli mahtava kokea. Tänä vuonna karnevaali oli 27.1-13.2, joten kyse on joka vuosi pidemmästä jaksosta kuin yhdestä päivästä. :)

Leave a comment

4 kommenttia

  • Ah, Sveitsissä oli myös samoihin aikoihin vuosi sitten karnevaalihumu ylimmillään. Alkoipa kovin tehdä mieli Ticinoon! Venetsia on varmaan tähän aikaan vuodesta (ihmismassojen ja ilman puolesta) vielä kesääkin mukavampi matkakohde? :)

    • Vilma Peltonen

      Joo voisin kyllä kuvitella, että on mukavampi ajankohta tai ainakin rauhallisempi… paitsi tuona karnevaalisunnuntaina kun me oltiin, oli enemmän turisteja kuin kesällä. Mutta muuten.😊 Toisaalta, jos on kaupungissa yltä, niin kesällä illat ja aamut on rauhallisia ja supertunnelmallisia!

  • -

    Voisitko joskus tehdä samanlaisen postauksen kuin ”helppo venyttelyrutiini”, jossa olisi toisenlaisia jooga liikkeitä? :) vaikka joku joogatreeni mitä itse oot tehny. Tykkäsin tosta edellisestä, tosi hyvät ja selkeät ohjeet. Vasta aloittelen joogaamista ja yritän saada liikkuvuutta lisää, niin olisi kiva vaihdella liikkeitä ja saada vähän ohjeistusta niihin :)