7 x Suosikki

23.01.2018 / , ,

Mietin tässä yksi päivä, että voisin tehdä postauksen tämän hetken suosikkijutuistani. Kun löydän yhden hyvän jutun hurahdan ja pitäydyn siinä päivästä toiseen. Tässä tämän hetken listani, nämä ovat juuri nyt niitä lempijuttujani, jotka ovat jollain tapaa päivittäin elämässäni. Osa jutuista saatu testiin blogin kautta.

1. Klementiinit – Tänä vuonna omenat, banaanit, melonit ja ananakset ovat vaihtuneet sitrushedelmiin. Olen ensimmäistä kertaa elämässäni himonnut mandariineja, tai tarkemmin sanottuna juuri klementtiinejä. C-vitamiinia on ainakin tullut tankattua päivittäin.

2. Lakritsijauheella kuorrutetut taatelit – Taatelit ovat ikiherkkuni. Mutta tuoreiden medjool-taateleiden (joiden kiven tilalle olen laittanut mantelivoita) olen löytänyt uuden rakkauskombon. Nyt Suomessa olen syönyt hävettävän paljon lakritsijauheella kuorrutettuja taateleita. Näitä löytyy marketeista joko HeVi-osastolta tai sitten sieltä, missä on pähkinät ja kuivatut hedelmät.

3. Goodion raakasuklaat Wild Blueberry ja Licorice & Sea Buckthorn – Kolmaskin viime aikojen ruokahimotus on raakaruokaa, vaikka kerroin ayurveda jutuissa, että olen onnistunut hyvin vaihtamaan tallaisen kylmän/kuivan ruuan lämpöiseen ”kunnon” ruokaan. Olenkin petrannut tässä paljon, mutta silti, minkä sitä luonnolleen mahtaa: makeat napostelvat vetävät puoleensa minua. ;) Onneksi Goodion raakasuklaissa ei ole mitään ylimääräistä ja herkutellessa tulee tuettua suomalaista hyvillä arvoilla varustettua yritystä. Lakritsi-tyrnimaun lisäksi villimustikasta on tullut toinen suosikkimakuni.

4. Bullet Journal & pistevihko – Hurahdin viime syksynä seurailemaan Bullet Journal – juttuja youtubesta ja vaikka ajatus tästä itse tehdystä luovasta kalenteri-päiväkirja-muistikirja yhdistelmästä on viehättänyt minua jo paljon kauemmin, en ole tarttunut tuumasta toimeen. ”BuJo” on tuntunut liian työläältä, koska tiedän, että haluaisin joka sivun olevan siisti, kaunis ja koristeltu. Todennäköisesti tässä kävisi niin, että käyttäisin enemmän aikaa piirtelyyn ja käsialan hiomiseen (kuten koulumuistiinpanoissa), kuin itse päätavoitteiseen eli elämän hallintaan. No tavallaan olin väärässä. Testasin viime syksynä yksinkertaisinta mahdollista taktiikkaa ja tämä toimi minulla loistavasti. Nyt löysin vuoden alussa täydellisen pistevihon Suomalaisesta kirjakaupasta (tällainen toimii parhaiten monen mielestä juuri Bullet Journal -vihoksi) ja päätin taas aloittaa. Tällähetkellä pidänkin kuukausikalenteria tietokoneella, mutta viikko- ja päivätasolla käytän yksinkertaista tapaa tehdä Bullet Journalia. Jos Bullet Journal on vielä vieras, niin näillä edellä mainituilla sanoilla googlesta ja instagrammista löytää vaikka millä mitalla sivuja, blogeja, tilejä ja videoita (myös suomeksi).

5. Lumenen uudet luomivärikynät (etenkin sävy 1) – En ole varmaan koskaan saanut mistään yksittäisestä meikistä näin paljoa kyselyitä kuin tästä. Sain tällaisen kynän juuri ennen Meksikoa testiin ja se on syrjäyttänyt käytöstä kaikki muut luomivärit. Niin helppo, nopea ja pysyvä silmämeikki!

6. ”Sukalliset” juoksukengät / Adidas by Stella McCartney ULTRABOOST X Mid Shoes – Näiden kenkien todellisen hienouden olen tajunnut vasta Suomen pakkasissa. Kengät saa vedettyä nopeasti jalkaan kuin sukka, paljaat nilkat eivät vilku, vaikka olisi vähän lyhyemmätkin trikoot ja muutenkin kengät tuntuvat astetta lämpimämmiltä. Mukavimmat juoksukengät talvella!

7. LuinSpa merkin Bring me the SUNSHINE -tuoksukynttilä – Rakastan kynttilöitä, mutta etenkin laadukkaita tuoksukynttilöitä. Tämä suomalaisen LuinSpa -merkin ihanan raikas vesimelonilta ja omenalta tuoksuva kynttilä on ilahduttanut viime päivinä kovasti. Sytytän tämän aina kämpillä ollessani. ♥

Leave a comment

13 kommenttia

 • Ihania suosikkeja! Bujoilu on munkin lempparipuuhaa, ja ens kerralla aion ehdottomasti ostaa pistevihon (tällä hetkellä käytössä on perusvalkoisilla sivuilla varustettu vihko). Ei tarvitsisi viivottimen kanssa mittailla ihan niin paljon kuin nyt. Ja lakritsijauheella kuorrutettuja taateleita oon suurkuluttanut itsekin, ne on vaan niiin hyviä :D

  • Vilma Peltonen

   Hauska kuulla,että säkin tykkäät noista! ☺️ Kiitos paljon Linda, kun kommentoit ❤️❤️

 • soi

  Kivoja suosikkeja! Taatelit nams!!
  Sun instastoryssa vilahti viittaus uuteen puhelimeen. Minkä puhelimen hankit, kamera vaikutti ainakin hyvältä :)?

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Soi! :) Ostin uuden iPhone X:n, kirjoitan tästä vähän lisää ensi viikolla postauksessa. :)

 • LLL

  MOi! Voisitko kertoa lisää tuosta buller journalista? Olen pitkään halunnut tehdä sen, mutta juuri se tunne,että on monimutkainen eli miten olet saanut BJ yksinkertaiseksi?

  Kiitos <3

 • Mukava postaus. Sinun blogia on aina kiva lukea!

 • Lora

  Ihania lempparijuttuja olet löytänyt. Lakritsitaatelit ovat herkkuja, itse olen testannut tuota Earth Controlin ja sitten yhden toisen merkin (nimeä en muista mutta löytyy ainakin Citymarketeista..Green way tmv.) ja tuon jälkimmäisen merkin taatelit vievät niukasti voiton. :)

  Mikä on muuten kynsilakkasi joka tässäkin postauksessa vilahtelee, todella kauniin sävyinen näin talven keskellä.

  Luin toisesta postauksesta, että aiot kouluttautua joogaopettajaksi tämän vuoden aikana, kuulostaa mahtavalta! Säteilet positiivisuutta ja uskoisin, että sinulla olisi paljon hyviä vinkkejä annettavana hyvinvoinnin ja joogan osalta. Toivottavasti jonain päivänä rupeaisit tarjoamaan hyvintointi-/joogakursseja tai workshoppeja. :)

  Ihanaa viikonlopun jatkoa!

  • Lora

   Yksi vinkki hyvästä herkusta, oma lempparini tällä hetkellä: tummallasuklaalla päällystetyt kookos lastut (https://www.amazon.com/Maui-Sons-Chocolate-Coated-Coconut/dp/B00VT8S9RS).
   Pikkusiskoni toi Teneriffan reissulta tuliaisena pienen pussin ja olivat niiiiin hyviä. Harmillisesti ( tai ehkä ihan hyvä, heh) Suomesta en ole näitä löytänyt, joten täytynee itse joskus tehdä.

   • Vilma Peltonen

    Wau, kuulostaapa hyvältä noi suklaa-kookoslastut, luulen, että pitäisin näistä (liiankin) paljon! :) Kiitos Lora, kun kommentoit! <3

  • Vilma Peltonen

   Kiitos aivan ihanasta ja kannustavasta kommentista Lora! <3 :) Ja hei joo tiedän noi Greenjotain? taatelit ja oon samaa mieltä, että ne on jopa ehkä vähän parempia. ;) Kynsilakka on Lumenen uutuuksia, kyseessä on sävy 3 "Rantaniitty", tämän hetken ehdoton lemppari. :)