Salitreenit & Matkustaminen – 3 vinkkiä

14.01.2018 / ,

*yhteistyössä Fitness24Seven

Olen taas tosi innostunut käymään kuntosalilla ja samalla olen tajunnut, että ei se lihaskuntotreeni kotona tai puistossa ainakaan itselläni täysin korvaa kunnon salitreenejä. Yksittäisinä kertoina ehdottomasti, mutta jos salitreenit vaihtaa kokonaan kehonpainotreeneihin, niin tarvitaan ainakin hyvää suunnitelmaa ja itsekuria, että saa samanlaisia tuloksia kuin kuntosalilla. Olen aina tykännyt tosi paljon treenata salilla, mutta viimeiseen puoleentoista vuoteen en ole priorisoinut salitreenaamista tarpeeksi. Jokainen joskus matkustanut varmasti tietää, että rutiinien ylläpito reissussa on haastavampaa. Täällä Suomessa olen käynyt nyt vähintään pari kertaa viikossa salilla ja olen päättänyt, etten enää aio pitää yhtä pitkiä taukoja salitreeneistä. Mietinkin, että mitkä keinot helpottaisivat sitä, että salilla tulee käytyä paikkakunnasta tai jopa maasta riippumatta…

Tässä ainakin 3 hyväksi havaittua keinoa, jotka auttavat matkustelun ja salitreenin yhdistämisessa:

1. Fitness24Seven –kuntosaliketju. Ilman jäsenyyttä tänne, olisin tuskin treenannut näin paljoa kuntosalilla aina Suomessa ollessani. Tämän vuoden aikana olen treenannut neljällä eri Fitness24Seven –salilla. Aluksi halusin tänne kortin, jotta pääsen samalla salikortilla treenaamaan sekä Helsingissä, että Seinäjoella. Nyt kuitenkin, kun vuokrasin elokuun Helsingistä kämppää Etu-Töölöstä ja tällä kertaa toiselta puolelta kaupunkia, on jälleen jäsenyys Fitness24Seven ollut huippu. Tuntuu, että missä vain olen, on aina ketjun sali lähellä.

Fitness24Seven kuntokeskuksia onkin yhteensä yli 240 Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Puolassa. Ja koko ajan tulee lisää. Esimerkiksi loppuvuonna ketju avasi ensimmäisen salinsa Kolumbiaan ja keväällä uusi sali nousee Thaimaan Bangkokiin. Samalla kortilla voi treenata missä vain, esimerkiksi Tukholmassa käydessä. Salijäsenyys on myös edullinen, vain 19,90€/kk ja aukioloajat tietysti parhaat mahdolliset: salille pääsee ympäri vuorokauden kortilla + sormenjälki tunnisteella. Itse tykkään myös, kun jokaisesta keskuksesta löytyy naisten sali tai treenitila. Varsinkin ruuhka-aikoina treenaan yleensä vain naisille tarkoitetulla puolella. Osissa kuntokeskuksista on myös ohjattuja tunteja. Tässä postauksessa kirjoitin testaamastani joogatunnista Käpylän PLUS-salilla.

2. Toinen vinkkini on suunnitelma/treeniohjelma! Olen aina ollut aika fiilispohjainen kuntosalikävijä, mutta syksyllä Belgradissa laadin itselleni saliohjelman ja noudatin sitä siihen asti, kunnes muutimme pois. Eli ehdin peräti vajaa kuukauden, mutta niin pitkään, että tajusin, että se todella kannattaa! Nyt tammikuussa aloitin nettivalmennuksen ja olen superinnoissani (kirjoitan myöhemmin lisää tästä). Pointti: vaikka olisi saliohjelma, se ei tarkoita, että sitä täytyy noudattaa, vaikka läpi harmaan kiven. Itsekin olen jo joustanut ja vaihtanut joitain treenejä keskenään. Mutta se, että on suunnitelma ja tieto mitä tekee salilla, helpottaa 100 prosenttisesti salille lähtemistä. Sekä sitä, että tietää mitä tekee (=tehokkaampaa), vaikka olisikin ihan vieraalla salilla.

3. En tiedä, onko tämä kolmas vinkki tai muistutus kuinka korrekti, mutta menköön. Itselläni ongelma reissatessa on aina se, että minulla on niin paljon tavaraa, että ne eivät meinaa mahtua mitenkään päin mukaan. Viime vuonnakin tein monta kuukauden matkaa ja kun mukaan pitää ottaa aina kaikki kamerakalustot yms. on aina aika iso sumpliminen, mitä ottaa mukaan. Olenkin ratkaissut treenivaatteisiin liittyvän asian niin, etten kuljeta erikseen salikenkiä. Otan yhdet siistit juoksulenkkarit mukaan, jotka toimivat kävelykenkinä kaupungilla, juoksulenkillä, mutta myös salilla. Otan vain juoksukengät pois jalasta eteisessä ja putsaan pohjat vessassa huolellisesti ennen kuin laitan ne jalkaan. Toppi ja trikoot (tai jopa shortsit) eivät nyt vie paljoa tilaa. Eli varusteet kannattaa ihan aina pakata mukaan, muuten saa helpon tekosyyn olla treenaamatta.

Ja toki jos matkustaa harvoin, voi hyvin päättää ottaa treeneistäkin lomaa eikä se vaikuta kokonaiskuvaan. Nykyään monet kuitenkin matkustavat paljon esimerkiksi työn puolesta, joko ihan ulkomaille tai vain Suomen sisällä. Viikonkin totaalinen treenitauko voi tehdä sen, että kynnys seuraavaan treenin kasvaa ja treenitauko voi helposti venyä ja venyä. Sitä paitsi, kun pääsee hyvään treenivauhtiin, niin eihän sitä edes halua pitää mitään taukoa jonkun matkan takia!! ;)

Millaisia kokemuksia teillä on matkustamisen ja treenin yhdistämisestä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *