4 vuotta Adidas Ambassadorina

11.01.2018 /

Saan aina välillä kysymyksiä yhteistöihin liittyen ja tänään ajattelin vähän kirjoittaa aiheesta. Adidas on pitkäaikaisin yhteistyökumppanini ja tänä vuonna alkaa neljäs vuoteni Adidas lähettiläänä. Adidaksen kanssa yhteistyön aloittaminen vuonna 2014 oli unelmieni täyttymys ja olen hyvin iloinen ja onnellinen, että saan jatkaa tämänkin vuoden yhteistyötä yrityksen kanssa, josta on tullut itselleni niin tuttu ja tärkeäkin. Käytin Adidaksen vaatteita jo ennen bloggaamista, mutta viimeisten vuosien aikana Adidaksesta on tullut aidosti lempivaatemerkkini. Osittain myös siitä syystä, että mielestäni Adidas kehittää mallistojaan jatkuvasti todella paljon. Melkein aina minulla on jotain Adidasta ylläni, oli ne sitten kengät, takki tai treenikassi. ”Adidas-perheeseen” kuuluminen on myös tuonut kivoja muistoja, kuten juoksutaphatumat, ensimmäinen New Yorkin matkani Ultra Boost –kengän lanseeraukseen ja viime syksynä Milanossa Wanderlust-tapahtumaan osallistuminen.

Adidaksen lisäksi näillä näkymin teen myös yhden toisen (täysin eri kategoriaan kuuluvan) yrityksen kanssa koko vuoden ajan tiivistä yhteistyötä, mutta tästä myöhemmin lisää. :)

Yksi Q&A –kysymys liittyi yhteistöihin, joten vastaan tähän myös tämän postauksen yhteydessä:

Miten valitset kaupallisen yhteistyön kumppanit sun blogiin? Monesti blogeissa kaupallisen yhteistyön jutut tuntuu jotenkin päälle liimatulta, mutta sulla se toimii musta paremmin kuin monilla muilla.

-Kiitos ihana kuulla, tähän olen viimeiset vuodet kovasti pyrkinyt, että kaupalliset yhteistyöt olisivat positiivinen ja blogia tukeva lisä – ei pakollinen paha, jotta voi elää blogilla ja tuottaa ilmaista sisältöä lukijoille. Olen kiitollinen kaikista yhteistyöehdotuksista, joita saan. Olen kuitenkin valinnut hyvin huolella ne brändit, keiden kanssa teen yhteistyötä ja sanon yhteistyökyselyihin paljon enemmän ei:tä kuin juu:ta. Toki joskus menee toisinkin päin, ettei toivomani yritys lähde yhteistyöhön, mutta olen kokonaistilanteeseen itse erittäin tyytyväinen ja se varmasti näkyy siinä, että minun on kiva tehdä yhteistöitä. Voin käsi sydämellä sanoa, että jokainen suosittelemani tuote tai asia on sellainen, josta itse aidosti tykkään ja jota itse käytän.

Blogin alkuaikoina en taloudellisista syistä pystynyt olemaan ihan näin tarkka kuin tällä hetkellä siitä, kenen kanssa yhteistyötä teen, mutta en tee mitään vain rahan takia. Yhteistyön täytyy olla win-win-win, asiakkaalle, minulle, mutta ehdottomasti myös teille. Hyvä merkki on ainakin itselleni se, että kaupalliset yhteistyöpostaukset ovat aivan yhtä luettuja kuin tavallisetkin postaukset. Itse koen, että sisällöllisesti ne ovat usein myös parempia, koska kun sisällöstä on maksettu, on resursseja ja motivaatiota käyttää ekstrapanostusta vaikkapa kuviin.

Pyrin myös solmimaan yritysten kanssa pidempiaikaisia diilejä. Miellän esimerkiksi tämän Adidaksen kanssa jatkuvan pitkäaikaisen yhteistyön niin, että olen kuin urheilija, jolla on sponsori. Kun solmin asiakkaiden kanssa esimerkiksi puolen vuoden tai vuoden yhteistyöstä, sisältää tämä lähes aina muutakin kuin vain näkyvyyttä somekanavissani. Blogipostaus on vain pala isompaa kokonaisuutta. Sopimus voi sisältää esimerkiksi oikeudet käyttää kuviani, tapahtumaan osallistumista, mallina toimimista, kuva/sisällöntuotantoa yritykselle tms… Tämä mahdollistaa myös sen, ettei blogini täyty yhteistyöpostauksilla.

Lisäksi tietysti se vaikuttaa, että olen täysin itsenäinen bloggaaja, välikäsiä ei ole, koska hoidan yhteistyöt alusta loppuun (suunnittelu, ideointi, palaverit, raportit…) ilman blogiportaalin tms. apua. Tällöin voin tehdä vähemmän yhteistöitä, koska niissä on minulle enemmän työtä kokonaisuudessaan ja se tietysti näkyy laskutuksessa. Lähestyn myös aina mielessäni yhteistöitä ideointivaiheessa siten, että miten voisin yhdistää yhteistyön aiheeseen, josta muutenkin tekisin postauksen. :)

toppaliivi & kengät / Adidas Orginals
treenikassi / Adidas by Stella McCartney
paita, trikoot, säärystimet / Adidas Performance

*Vaatteet saatu

Leave a comment

6 kommenttia

 • Katss

  Olisi kiinnostavaa tietää kuinka paljon saat (suurinpiirtein) palkkaa Adidaksen lähettiläänä toimimisesta? Tai edes minkä kokoisen murto-osan se muodostaa kuukauden tuloistasi? :) Vaikuttaa siltä, että todella pidät Adidaksesta kun yhteistyönne on kestänyt niin pitkään! Ihania lumisia kuvia! ❤

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Katss! :) Seinäjoella, missä kuvat otettiin, oli kyllä poikkeuksellisen paljon lunta! <3

   Ymmärrän, että palkkajutut aina kiinnostavat ja varsinkin tällaisella alalla, jolla ei ole mitään standardihintoja. :) En kuitenkaan usko, että tulen koskaan julkisesti kirjoittamaan edes mitenkään suuntaa antavasti näistä asioista. Itse pidän raha-asioita aika yksityisasioina.:)

   • Petra

    Mä ymmärrän, että palkasta puhuminen on vaikeaa -se on niin suomalaisille opetettu tapa. ”Se jolla onni on, se onnen kätkeköön”. Palkka-asioista puhuminen pitäisi tehdä avoimemmaksi, koska tutkimusten mukaan puhumattomuudesta kärsii eniten hiljaiset, vastavalmisuneet tytöt, ja tämä jatkuu koko uran ajan. Palkoista puhuminen lisää tasa-arvoa ja uramahdollisuudet ja -kehitykset ovat helpompia ja niitä uskallaetaan vaatia. Uskon myös, että läpinäkyvyys poistaa kyttäilyä ja kyräilyä. Mutta tosiaan, helppoahan se ei ole, millään alalla. Varsinkin blogialalla kommentit ovat varmasti pelottavia, eikä aroista asioista välttämättä halua puhua. Mua itseä kiinnostaa yleensä palkka/raha-asiat siksi, että haluan oppia niistä ja ihmisten tavoista. Mutta varmasti niitä kateellisiakin riittää :)

 • Johanna L.

  Oon tykännyt tosi paljon näistä postauksista, joissa vastaat lukijoiden kysymyksiin melko pitkästi. Jotenkin pääsee vähän syvämmälle kuin tavallisesssa Q&A-postauksessa, jossa olisi vain parin rivin vastaus joka kysymykseen :)

 • Ensku

  No ihania etuja kyllä saat!😍 noi kengät, onko ne ns. talvilenkkarit?

 • Love the pics! Suomalainen talvi! <3