Taltuta makeanhimo (+arvonta)

04.01.2018 / ,

Moni pidempään blogiani lukenut varmastikin tietää, että olin vielä lukioaikana todellinen sokerihiiri. Söin joka ikinen päivä jäätelöä, lounaani oli usein pussi karkkia tai kokonainen keksipaketti. Makeanhimo oli niin valtava, että käänsin kaikki kaapit kotona, kunnes löysin herkkuja. Isoin hyvinvointitekoni ikinä on ollut se, että opettelin korvaamaan sokeriherkut paremmilla vaihtoehdoilla. Nyt samanlaista tai oikeastaan minkäänlaista pysyvää makeanhimoa ei enää ole ollut vuosiin.

Viime elokuussa tutustuin ravinto- ja hyvinvointivalmentaja Leeni Viioon. Olin jo aikaisemmin seuraillut Leeniä somessa, mutta tavatessamme kävelylenkin merkeissä huomasin, että puhuttavaa riittää vielä enemmän kuin ajattelinkaan. Meillä oli myös hyvin samanlaiset taustat ja kokemukset sokerin kanssa ja tutustuttuani Leenin Taltuta makeanhimo -verkkokurssiin ajattelin, että olisi kiva kertoa tästä vaihtoehdosta teillekin. En tiedä voiko muualta saada parempaa tukea sokerin kanssa kamppailuun!

Silmäilin tosiaan kurssin läpi ja pidin paitsi sen sisällöstä, myös toteutustavasta, perusteellisuudesta ja selkeydestä. Kurssilla käsitellään ja korjataan makeanhimon syyt sen sijaan, että keskityttäisiin vain “oireiden minimoimiseen”. Oman kokemukseni mukaan sokeri aiheuttaa vahvaa riippuvuutta, joten minusta on hyvä, että makeanhimon tekijöitä käsitellään laajemmin kuin vain ruokavalion osalta. Tiedän, että makeanhimosta eroon pääsy voi vaatia paljonkin työtä, joten olen iloinen, että voin arpoa yhdelle teille lukijoista tällaisen kattavan verkkokurssin tueksi. Ohjeet osallistumiseen löytyy postauksen lopussa. :)

Yksi parhaista asioista, mitä itse olen saanut sokerin pois jättämisen seurauksena, on ollut energisempi olo. Jos syö paljon sokeria, ei ongelma ole vain sokerin negatiiviset vaikutukset, vaan aika usein myös se, että sokerilla korvataan ravinnetiheää ruokaa. Toisin sanoen tulee syötyä vitamiinien ja muiden ravintoaineden sijaan höttöä. Kirjoitin pari vuotta sitten postaukseen näin:

Kun aikoinaan aloin miettiä mahdollisimman rasvattoman ruokavalion sijaan ravintoarvoja ja ravitsevuutta, oivalsin jotain oikeasti hyvin itsestään selvää: syön ravitakseni itseäni. Tarvitsen rasvaa. Tarvitsen vitamiineja. En tarvitse mahdollisimman kevyttä light juomaa tai rasvatonta jugurttia.

Me syömme, jotta saamme energiaa, jotta toimintakykymme pysyy yllä. Eikä ole se ja sama, syönkö saman verran kaloreita lisäainepitoisesta roskaruuasta vai syönkö ravintotiheää ruokaa. Näillä on valtava ero siihen edesauttaako ravinto kroppaani toimimaan optimaalisesti vai tulehduttaako ja happamoittaako se sitä. Itse ruoka ja ruokailuhetki ovat minulle paljon muutakin kuin polttoainetta ja tankkausta, mutta jos en saa tarvittavia ravintoaineita ruuasta, niin mistä? Miten soluni saavat tarvittavat rakennusaineet pitääkseni kehoni toiminnot ja vastustuskykyni kunnossa?!

Aloin hoksata yhä enemmän, että se mitä olen syönyt, vaikuttaa todella paljon siihen, jaksanko keskittyä, kuinka hyvin treenini kulkee ja millainen mielentilani on. Ymmärsin, että ravinnolla voin optimoida myös muita hyvinvoinnin osa-alueita, koska hyvä vireystaso auttaa liikkumaan, lisää kunnianhimoani ja toimeliaisuuttani, sekä saa minut iloisemmaksi kumppaniksi. Hyvä lisää hyvää.

Jos kiinnostaa enemmän, miten mm. itse pääsin sokerikoukusta lopullisesti eroon ja millä korvaan sokeriherkut, niin kaikki löytyy tästä postauksestani: Makeanhimo, sokeri & terveelliset herkut

ARVONTA

Arvon yhdelle teistä Leenin Taltuta makeanhimo -verkkokurssin. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tätä postausta. Osallistumisaikaa on ensi maanantaihin asti eli 8.1.2018 asti. :)

Leave a comment

154 kommenttia

 • Anna

  Itsekin olen päässyt sokerikoukusta eroon jo useampi vuosi sitten. Nykyään herkuttelen juurikin muutamalla palalla raakasuklaata, taateleilla, raakaherkuilla tai muilla sokeria paremmilla vaihtoehdoilla. Täytyy kyllä sanoa, että olossa ja jaksamisesssa on valtava ero! Pyrin myös välttämään mahdollisimman paljon kaikkia makeutusaineita, ettei sokeria tulisi korvattua niillä.

  Toivoisin voittavani arvonnan sen takia, että voisin antaa sen äidilleni joka vuodesta ja päivästä toiseen taistelee sokerikoukun kanssa. Tuntuu ikävältä katso vierestä kun toinen ponnistelee ja yrittää kovasti, mutta kerta toisensa jälkeen ratkeaa. Monet vuodet olen häntä tsempannut ja kannustanut sokerittomuuteen ja halu häneltä kyllä löytyy. Olisi ihana saada auttaa häntä tällä valmennuksella!

 • Heta

  Näin joulun ja lomien jälkeen makeanhimo on taas pahempi ja luulen että tuollainen verkkokoulutus voisi tuoda lisämotivaatiota herkkujen pois jättämiseen :)

 • Anni

  Voi ei, tää kurssi olis tosi tarpeen :D Oon koittanut vähentää sokerin syöntiä nyt jo pitkään, mutta suklaa on mulle se pahin koukuttaja ja vaikka oonkin vaihtanut sen raakasuklaaseen, sokeriton elämä on vielä kaukana :D

 • Iida

  Kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Mukana:)

 • Laura

  Oi tarvisin niin tämän kurssin!!

 • J

  Tulisi tarpeeseen, varsinkin keksit ovat paheeni ja jäätelö kesäisin!

 • sari

  Mukana arvonnassa !

 • klaara

  Mukana arvonnassa.

 • K

  Mukana arvonnassa.

 • Nelliina

  Tää kurssi olis niinku just mulle. Mukana. Hyvää alkanutta vuotta!

 • Teija

  Mukaan!

 • Minna

  Tää tulis ehdottomasti tarpeeseen! :D

 • Marika

  Kiva arvonta, ehdottomasti mukana :)

 • Lilyyy

  Olen vihdoinkin saanut liikunnan osaksi arkea ja oppinut kuuntelemaan kehoani paremmin. Työtä on vielä paljon ja tämä verkkokurssi olisi varmasti taas yksi askel kohti parempaa oloa <3

 • jep sama ongelma minulla, varsinkin nyt joulun jälkeen tuntuu, että on ihan koukussa…

 • Sann

  Täällä yksi sokerihiiri ilmoittautuu..! Kurssi olisi varsinkin näin joulun jälkeen ehdottoman jees.

 • Henna

  Mukana arvonnassa! Kurssi tulisi tarpeeseen etenkin nyt jouluherkuttelujen jälkeen :D

 • Pupuu

  Haluan Vilma, osallistua tuohon arvontaan.

  haluan taltuttaa makeanhimon.🌺🌺🌺

 • Ansku

  Tästä olisi valtavasti apua: pyrin parhaillaan parantamaan ruokailutottumuksiani ja kaiken makean poistaminen on osoittautunut haastavaksi.

 • Eliisa

  Hyvä postaus! Itsekin sokerihimon kanssa taistellut, mutta onneksi viime vuosina se on ollut vähän terveellisempään suuntaan..Raakasuklaa ja taatelit on mun herkkuja :)

 • Emmi

  Tälle sokerihiirelle tulisi kyllä tarpeeseen! :)

 • Paula

  Kuullostaa kiinnostavalta, ja minulle ajankohtaiselta :) Olen pyristellyt pari kertaa irti sokerikoukusta, ja tiedän, että makeanhimo hellittää, kun sokerista vain määrätietoisesti kieltäytyy. Olen kuitenkin syystä tai toisesta aina (ennemmin tai myöhemmin) palannut sokerin käyttäjäksi. Ehkä tuolta kurssilta voisi löytyä työkalut pysyvään vierotukseen.

 • Mia

  Oi tämä olisi juuri se mitä nyt tarvitsen! Olen listannut tälle vuodelle itselleni tavoitteita ja yksi on sokerin vähentäminen. Joulukuu teki minusta taas oikean sokerihiiren ja huomaan sen olossani, sokeri aiheuttaa itselläni myös vatsaongelmia ja kipuja. Kaikki vinkit sokerista vieroittumiseen ovat siis tervetulleita :)

 • Mira

  Tää tulisi niin tarpeeseen. Ehdottomasti mukana! :D

 • Tia

  Sokerinhimo on tuttu tunne! Itse olen musta-valkoinen ihminen, joko syon kaiken kaapista tai sitten olen sokerilakossa useita kuukausia. En osaa ottaa ”vain yhden palan suklaata”.

  Viime vuonna olin usean kuukauden taysin sokerittomana ja se ei ollut niin vaikeaa kuin luulin, mutta sitten lipsahdin (aidin pullaan ja Suomen pehmikseen :)) ja sen jalkeen on ollut hankala lopettaa.

  Lakon aikana huomasin miten helpottavaa on ettei tarvitse ajatella mita ottaa jalkiruuaksi tai makeaksi valipalaksi – kun ei ota mitaan!! Tahan haluan pyrkia tanakin vuonna, luopua sokerista ja oppia korvaamaan sen terveellisilla herkuilla.

 • Appelsiini

  Mukana arvonnassa 😊

 • Sonja

  Mukana arvonnassa!:)

 • Sanna

  Osallistun ehdottomasti! Tämä olisi hyvä lahja yhdelle sokerikoukussa olevalle perheenjäsenelle…

 • Taija

  Olen pitkään seurannut blogiasi ja saanut sieltä hyviä vinkkejä omaan hyvinvointiin ja terveellisempään syömiseen. Kuitenkin olen edelleen todella koukussa sokeriin. Välillä pystyn olemaan vaikka viikon syömättä sokeria ja herkkuja, mutta sitten taas kaikki lähtee lapasesta ja ”putki” jää päälle. Tämä verkkokurssi olisi varmasti todella hyvä apu makeanhimon katkaisemiseksi.

 • Heidi

  Joo! tätä voisin kokeilla!

 • TiinaT

  Mukana! Paljon olen jo sokerin syöntiä vähentänyt aikaisempaan verrattuna, mutta välillä iskee aivan jäätävä pakko saada-himo 😄 Väsyneenä pikkulapsiarjen keskellä tulee tällöin usein repsahdettua.

 • Sarkku

  Tosi kiinnostavaa ja ujona ihmisenä tykkään verkkokurssi-ideasta.

 • SannaP

  Mukana arvonnassa!

 • Petra

  Mukana ehdottomasti! :)

 • Elina

  Sokeririippuvuus täälläkin… Se on ihmeellistä, miten kovasti sitä voikin koukuttua tiettyihin ravintoaineisiin, vaikka niistä tulee huono ja väsynyt olo. Varmasti sokerista eroon pääseminen tai sen jyrkkä vähentäminen kohentaisi jaksamista ja liikunnastakin saisi iloa ja energiaa uudella tavalla. Kurssi tulisi siis tarpeeseen. Paljonko sillä on hintaa normaalisti?

 • Senni

  Olen lapsesta asti kamppaillut sokerin kanssa ja edelleen puute pysyvässä muutoksessa, olen kyllästynyt jatkuviin parin viikon ”kuureihin”. Tämä kurssi tarjoaisi siis keinoja siihen. 🙂

 • Heini

  Minulle tulisi tosiaan tarpeeseen tuo verkkokurssi. Olen syönyt sokeria yli kaikkien mittareiden varmaankin puolet elämästäni – sehän siis tarkoittaa yli 15 vuotta.

 • Emilia

  Makeanhimo hiipii jotenkin aina arkeen, joten ehdottomasti mukana arvonnassa!

 • AnnaH

  Tämä tulisi kyllä tarpeeseen!

 • Makeanhimo on aina valtava ja kun sairastan kakkostyypin diabetestä niin makeasta pitäisi päästä eroon. Verkkokurssi tulisi tarpeeseen.

 • Emma

  Hei!
  Aika samanlainen ajattelutapa minullakin on ravitsevan ruuan merkityksestä mutta toki verkkokurssi voisi näin lomien jälkeen antaa konkreettisia vinkkejä päästä takaisin terveellisemmille raiteille lomaruokien ja herkkujen jälkeen. :)

 • Laura

  Mielenkiintoisen kuuloinen kurssi! 😊

  • Asta

   Sokerihiiri asustaa täälläkin! Ainoa millä kontrollointi sitä on, että en osta herkkuja kotiin ;) ehkä kurssista voisi olla hyötyä

 • MR

  Mukana arvonnassa! Joka päivä tulee syötyä jotain sokerista, joten vieroittautua pitää ja äkkiä..

 • Tuuli

  Mahtava arvonta! Itse olen taas ajautunut hirveään makeanhimon kierteeseen, joten tämä tulisi sopivaan saumaan:)

 • Jenni

  Mukana! Vielä olisi viilausta tämän suhteen. Pitäisi korvata sokeria jollain täsmällisemmällä vaihtoehdolla, koska heposti iskee väsymys ja sokeri tuo nopean avun.

 • Johanna

  Luin juuri tuosta kurssista ja olis kyllä tarpeen. Syön kyllä terveellisesti, mutta silti karkkia menee liikaa. Tarttis jotain ulkopuolista apua herkuista eroon pääsemiseksi. Ei taida auttaa vähentäminen vaan totaalikieltäytyminen.

 • Susan

  Sokerihiiri ilmoittautuu! 👀

 • Päivi

  Mukana! Itse olen analysoinut itseäni ja tullut tulokseen, että sokerinhimo on minulle myös paljolti henkinen juttu. Sokeria haluaa syödä tunteisiin: kun on kauheaa, surullista, tylsää tai hauskaa!

 • Muro

  Olen viime päivinä lukenut kaunista blogiasi pitkästä aikaa ja nauttinut siitä.
  Ajattelin joka tapauksessa kommentoida ja kiittää sinua tästä blogista, mutta osallistunpa nyt samalla arvontaan!
  Itse välttelen sokeria, mutta silloin tällöin syön sokerisia herkkuja jos niitä on tarjolla… varsinkin jätskit on vaikeita jättää väliin.
  Kurssi olisi hyvä, että pääsisi lopullisesti koukusta irti!

 • Saara

  Tämä tulisi mulle niin tarpeeseen!

 • MarjaKoo

  Joulun viimeinen suklaarasia avattu ja sokeri niin hellii väsynyttä mieltä työpäivän jälkeen.
  Tämä olisi kyllä varmaan tosi tarpeen…

 • LeenaT

  Tää tulis juuri nyt niin tarpeeseen!

 • Suvi

  Olen itsekin melkoinen sokerihiiri ja koen vahvasti, että sokerinhimo pahenee aina stressin lisääntyessä. Kirjoitit blogissasi, että kurssilla pureudutaan sokerinhimon juurisyihin, minkä itse uskon olevan koko homman ydin. Muuten sortuu helposti uudestaan ja uudestaan – been there, done that :) Ehkä tämän kurssin avulla oppisin löytämään muita keinoja lieventää stressiä kuin makean lappaminen suuhun :)

 • CAMILLA

  Mukana arvonnassa! t. myös yksi sokerihiiri

 • Tää ois ihan selvästi kun mulle tehty, valitettavasti..! Ja juuri olin aihetta muutenkin miettinyt.

 • Rebekka

  Kuulostaa mielenkiintoiselta! Olen mukana :)

 • Tiina

  Oi, tää olisi kuin mulle tehty. Ehdottomasti mukana siis!

 • emmi

  Kuulostaa mielenkiintoiselta kurssilta! Se on uskomatonta miten nopeasti sokerikoukkuun voi jäädä. Itselläkin taas näin uuden vuoden kunniaksi karkki/herkkulakko ja ruokavalion puhdistaminen menossa, tästä voisi olla apua! :)

 • Fanni

  Mukana arvonnassa!

 • Marika

  Täällä kirjoittelee aikamoinen sokerihiiri ja kaikki omat yritykset taltuttaa kierrettä ovat epäonnistuneet. Olisikin kiva saada hyvä startti vuodelle ja vähän apuja kurssilta :)

 • Liisa

  Olen koki ikäni ollut sokeririippuvainen! Pääsisikö siitä oikeasti eroon?

 • Mira

  Kuulostaa mielenkiintoiselta ja myös erittäin tarpeelliselta! Mukana :)

 • henna

  Mukana arvonnassa 😊

 • Riikka

  Tätä mä kyllä tarviisin! Vaikka kuinka tolkutetaan, että sokerinhimon iskiessä odota vartti/juo lasi vettä/lähde lenkille tms. en ole onnistunut taltuttamaan omaa sokerikoukkuani. Olisi hedelmällistä päästä syvemmin tutkailemaan sokerihimon syitä ja selättää ne 💪

 • Seve

  Matalat mielialat on syksyn mittaan ajaneet rapisuttamaan karkkipussia vähän turhankin usein. Tämä kurssi tulisi kyllä tällä hetkellä tarpeeseen.

 • Annika.J

  Mukana arvonnassa :)

 • Janita

  Treenaaminen sekä säännöllisesti ja terveellisesti syöminen kyllä sujuu täällä, mutta suklaata voisin syödä joka päivä isojakin määriä ongelmitta. Haluaisin kuitenkin päästä sokerikoukusta irti vaikkei suklaan syöminen vartalossa näykään kovan treenaamisen ansiosta. :)

 • Mariem

  Kivan kuuloinen kurssi. Joskus oon huomannu et jos pehmeät rasvat jää vähälle on makean himo isompi.

 • Mintsu

  Tämä kurssi olis kuin tehty mulle, elän sokerilla! Olen jatkuvasti väsynyt ja voimaton, kuitenkin normaalipainoinen ja hoikkakin. Enemmänkin siis korvaan aterioita makeilla välipaloilla. Minulla ei ole sairauksia mutta olen miettinyt kuinka kauan kroppa kestää sokeria siinä määrin kun syön mutta olen itse liian rutinoitunut herkkuihin muuttaakseni tilanteen. Apua!

 • Hanna

  Mukana arvonnassa!

 • Emiliaa

  Oispa tarpeellinen tuollainen kurssi! Toivon arpaonnea.:) Juuri tuskailin tänään, että on sellainen makeakoukku päällä, että ei ole tosikaan..

 • Eveliina

  Täällä taistellaan juuri päänsäryn kanssa kun ei ole kolmeen päivään tullut syötyä mitään herkkuja, help needed!

 • Johanna

  Mukana 😊

 • Martsa

  Tämä tulisi niin tarpeeseen! Oon jo pitkään yrittänyt vähentää sokerin syöntiä ja välillä onnistunut siinä paremmin, mutta sitten taas jään koukkuun ja suklaata ja mitä vain makeaa menee enemmän kuin olisi hyväksi.

 • Maija

  Osallistun arvontaan :)

 • Karoliina

  Koittanu monesti päästä eroon ja onnistunukki, pysyny kauan iliman sokeria. Sitte josaki vaiheesa repsahtaa, pahasti, vettää överit ja on ihan hirviä olo. Olis niin ihana saada ammattiliasen ohjeet ja opastukset!!

 • NannaS

  Tulisi nyt tarpeeseen :)

 • Elise H.

  Ehdottomasti mukana arvonnassa! :)

 • Mia

  Tämä tulisi tarpeeseen. Olen monia kertoja yrittänyt katkaista sokerikierteeni mutta tuloksetta.

 • Annika

  Tuo kurssi olisikin tarpeen näin joulun jälkeen, vaikka koenkin että kohtuullinen herkuttelu on ok. Mutta että pääsisi entiseen rytmiin ja pois sokerikoukusta.

 • Hannnna

  Voi, toimisikohan kohdallani. :)

 • Katri

  Olen jo itse pystynyt vähentämään sokerin syöntiä, mutta kaipaisin vielä tukea viimeiseen ”loppurutistukseen”.

 • Sirpar

  Mukana :)

 • Paula

  Mukana!

 • EE

  Tätä tarvitaan! Syön jo työnkin puolesta terveellisesti ja superfoodit, mehustus, raakaravinto on ollut pidempään matkassani mukana mutta tunnesyöminen jaksaa yllättää ja juurikin se makeanhimo.. Auttaisikohan tämä?

 • Tia

  Tää tulisi oikeasti tarpeeseen, viime aikoina sokerin himo on karannut täysin käsistä. Sokerin himo iskee mulla selkeästi sykleissä, stressaavissa elämäntilanteissa erityisesti huomaan kontrollin katoamisen. Ruokavalioni ja treenini on muuten kunnossa, mutta sokerin himoa en ole vielä saanut lopullisesti hallintaan. Olen yrittänyt poistaa sokeria ruokavaliosta kokonaan, mutta huomaan popsivani jatkuvasti liikaa hedelmiä tai muuta vastaavaa, koska aivot huutavat sokeria.

 • Iida

  Mukana arvonnassa! Tarvetta kurssille todellakin olisi 😄

 • liinail

  Täten joulun jälkeen se makeanhimo on ihan hirveää, ei ole itsekuria…

 • Reetta

  Mulle!

 • Mila

  Mukaan!:)

 • LindaInkeri

  Superkiinnostavaa! Mukana!

 • mmerise

  täällä ilmottautuu sokerihiiri, jota ärsyttää tunne kun ahmit himoon herkkuja ja sen jälkeen on huono olo ja paha mieli!

 • Aino

  Mukana! Sokerikoukussa olen :D

 • Tiina

  Tämä kurssi tulisi niiiin tarpeeseen! Koko viime vuosi meni järkyttävässä sokerikoukussa, josta en millään tunnu pääsevän eroon…

 • Annika

  Ehdottomasti mukana! Yliopisto-opinnot ja arki yksin kahden pienen lapsen kanssa on välillä raskasta, mutta haluan energiani takaisin edes sokerin osalta.

 • Pauliina.K

  Mukana :)

 • Päivi

  Olen silmäillyt tätä kurssia aina välillä mutta en ole vielä hankkinut joten tässä olis hyvä sysäys aloittamaan

 • Eve

  Oi tää olis niin tarpeellinen, ehdottomasti mukana!

 • Riina

  Todellakin tulisi tarpeeseen! Lauseesta ”Makeanhimo oli niin valtava, että käänsin kaikki kaapit kotona, kunnes löysin herkkuja” tunnistin heti itseni. Sokerin syönnin karsiminen, ja sitä kautta hyvinvoinnin lisääminen, on ollut to do -listalla jo pitkään.

  Ihanaa alkanutta vuotta sulle Vilma <3

 • Ida

  Oih, miten osuikin niin sopivasti tämä! Itselläni ongelma sokerin kanssa, iltapäivän karkki/suklaahimot on arkipäivää ja olen lukenut viimeisen vuoden aikana paljon sokeririippuvuudesta ja -haitoista. Välillä saanut vähennettyä ja sitten taas stressaavampien ja kiireisten jaksojen aikana unohtunut/lähtenyt taas ”käsistä”. Eli tuki tämän asian kanssa olisi enemmän kuin tarpeen, ja kovin haluaisin saada itseni tästä koukusta eroon!

 • Stina

  Raakasuklaa, marjat ja taaletit yms kokeiltu, mutta mikään ei tunnu tyydyttävän tarpeeksi tätä sokerihiirtä. Kaikki mahdollinen apu on siis tarpeen ennenkuin muutun sokeripalaksi.

 • Sini

  Mä niin tarvitsen tätä. Olen tällä hetkellä raskaana ja aiemmassa raskaudessa minulla todettiin raskausdiabetes, joten riski taas on suuri. Makeanhimo myös valtava, joten voitto olisi 👌

 • Teija Vastola

  Oispa mahtava voittaa tämä! Välillä pystyy olemaan pari viikkoa ilman karkkia, mutta jostain se karkkihimo aina tulee takaisin ja sitä huomaa olevansa taas karkkikierteessä.

 • Sokeririippuvuus on ollut pitkään ongelma, josta todella haluaisin eroon. Olenkin asettanut itselleni tavoitteen, että tämän vuoden aikana pääsen eroon koukusta. Kurssista voisi saada uusia ajatuksia ja toimintatapoja tähän suohon.

 • Anu

  Tulis enemmän ku tarpeeseen 😊, nimim sokerikoukussa🙈. Väsymykseen ja mielialan vaihteluihin tulee napattua suklaata ja namuja liian usein😣 ja olohan usein vain pahenee tästä..

 • Jenni

  Kiitos postuksestasi! Se sisälsi paljon hyviä ja informatiivisia ajatuksia ja huomioita sisäisistä tuntemuksista kuin itse sokeristakin ruoka-aineena.

  Olen itsekin pidemmän aikaa toivonut että tätä aihetta, ja etenkin sokerin haitallisia vaikutuksia, nostettaisiin enemmän arkipäiväiseen keskusteluun. Ei ole mitään ihmeellistä tiedehuuruista toimintaa vaihtaa valkoisen sokerin tilalle korvaavia – parempilaatuisia, mutta energiapitoisia – tuotteita. Mutta me tarvitsemme mutkatonta suhtautumista asiaan, jota edesauttaa mm. tämän tyyppiset blogipostaukset. Cheers!
  Olen seurannut Leeniä sosiaalisessa mediassa, mutta ikäväkseni todennut etteivät opiskelijan varantoni ole vielä tähän päivään mennessä riittäneet hänen kursseilleen. Kiitos siis myös tästä arvonnasta!

 • Juulia

  Oi oispa mahtavaa päästä tämän verkkokurssin avulla oman makeanhimon kimppuun!

 • Uuva

  Sokeri on ongelmani. Itsekseni en ole pystynyt irti päästämään. Sokeri vaikuttaa jaksamiseeni ja uskon sen haittaavan myös korkeaa verenpainetta. Kurssi olisi avuksi.

 • Katri

  Mukana arvonnassa!:)

 • Suvi

  Makeanhimo..mistä aloittaisin. Pienenä meillä oli karkkipäivä eikä karkkia saanut syödä joka päivä. Yläasteella tuli käytyä kiskalla ostamassa karkkia melkein päivittäin. Nykyään makeaa tekee mieli melkein joka päivä. Mielitekoja on todella vaikea vastustaa. Olisi mahtavaa jos makeanhimosta saisi jonkin sormikoukun tapaisen otteen ja nujertaa sitä..

 • Ella

  Olen huomannut että stressaantuneena, väsyneenä ja päivinä jolloin on ollut kiire eikä ole kerennyt syödä kunnolla, on makenahimoni korkealla enkä pysty välttmääm himoani. Kurssi olisi oiva aloitus vuodelle ja uskon että sen avulla oppisin välttämään makeanhimoni varsinkin nyt kun gradun tekeminen alkaa!

 • Kaisu

  Tämä olisi mahtava apu itselle. Olen aina syönyt terveellisesti, mutta viime vuosina, kun elämä on sisältänyt paljon muutoksia ja haasteita, on nämä asiat päässeet repsahtamaan. Nyt on haastava kevät edessä töiden ja pääsykoelukemisten merkeissä. Aion elää mahdollisimman terveesti, jotta jaksan paremmin vaativammat ajat. Sokerista, ainakin suuremmissa määrin, haluan eroon, ja tämä olisi mahtava apu siihen! Kiitos, että tarjoat jollekin lukijallesi tämän mahdollisuuden! :)

 • Nina

  Oi, nyt ei voi muuta sanoa kuin että osui suoraan sydämeen.

 • Jonna

  Melkein entinen (mutta edelleen asian kanssa taisteleva) sokerihiiri täällä moi! Kurssi tulisi enemmän kuin tarpeeseen, olen päässyt yli pahimmasta sokerihiiren elämästä, mutta edeleen joudun kamppailemaan asian kanssa. Pahinta minulle ovat irtokarkit. Olen saanut suurimman osan ”turhasta” sokerista karsittua, mutta irtokarkkien ja muiden makeisten kanssa lähtee mopo käsistä.

 • Syksytyttö

  Oi tää ois kun mulle tehty! Makeanhimon oon taltuttanut välillä jopa kuukaudeksi ja paremmat herkut on tullut tutuksi mut edelleen sokerihimo nostaa päätään ja jään koukkuun kertalaakista.

 • ninni

  Mukana!

 • Iipu

  Olen ollut lähes koko elämäni ajan toivoton herkkuhiiri ja viimeinkin olen alkanut hakemaan itselleni apua asiaan. Huisit 4 päivää ilman sokeria! Pelkään että repsahdan ja palaan takaisin vanhoihin huonoihin tapoihini. Tarvitsen apua ! SOS!

 • Suivi

  Leenin kurssille olisi ihana päästä ottamaan osaa!:) varmasti olisi hyödyllistä opittavaa.

 • Riina

  Ehdottomasti mukana arvonnassa <3

 • Milja

  Mukana arvonnassa!

 • Eeva

  Mukana arvonnassa koska sokerikoukussa ja pahasti! Yrittänyt monesti yksin mutta muutamien viikkojen jälkeen lipsunut ja yhden kerran jälkeen ei voi taas lopettaa :/

 • Tiina

  Sokerista olis päästävä todellakin eroon. Ryhti liike on vaan ollut reilun 2v aikana aivan ylitse pääsemättömän vaikeaa. N.7v sitten olin puolivuotta hiivasyndrooma valiolla, mut siitä on vaan muistot jäljellä.

 • Inka

  Mukana!

 • Tanja

  Todellakin tarvitsin kaiken avun mitä tarjotaan tämän vaikean addiktioni kanssa. Pahenee vaan elämän käydessä hektisemmäksi. Luulen, että ihonikin voisi paremmin ilman jatkuvaa turhien sokereiden tankkausta.

 • Heidi

  Just nyt on niin kova hinku mennä ryöstämään kaapista vikat joulusuklaat, että ehkä mun on myönnettävä että tämä olisi just se mitä nyt tarvitsen.

 • Janina

  Tuo kurssi tulisi tarpeeseen! Olen ollut tyttären syntymän jälkeen kotona kohta puolitoista vuotta. Kunnon päivärytmiä meillä ei ole ja ainainen makeanhimo vaivaa niin, että ole onnistunut kerryttämään itselleni puolessa vuodessa jo melkoisen määrän vararavintoa. Herkuista pitäisi päästä eroon, mutta jokainen yritys on tähän mennessä päättynyt suklaalevylle

 • Heidi

  Mukana arvonnassa

 • Ulla

  Kuvauksesi lukioaikojesi syömisistä täsmää 19 v. tyttäreeni, jonka karkkimääristä olen suorastaan huolissani, ja antaisinkin kurssin hänelle.

 • M

  Olisi ihana syntymäpäivälahja itselleni. Taidan antaa sen itselleni joka tapauksessa. Tunnen olevani todella pahasti koukussa sokeriin ja haluan kovasti päästä siitä eroon.

 • Tiia

  Mukana!!!

 • Julia

  Tämä tulisi tällaiselle sokerihiirelle tarpeeseen!

 • Saara

  Ah kurssi olis just mulle taydellinen!!

 • ninna

  olethuippu jahyväesikuva

 • milla

  Tää sopis mulle niin hyvin. Herkuttelen joka päivä, enkä pääse tästä eroon sitten millään. Olo on nuutunut ja väsynyt. Tarvitsen muutoksen.

 • Kaisa

  Voi kuinka kiva arvonta, ja erittäin ajankohtainen näin joulun jälkeen ja pimeään aikaan muutenkin. Olisi mielenkiintoista pureutua nimenomaan niihin makeanhimon syihin ja löytää valmentajan avulla keinoja käsitellä niitä. Se kun ei riitä, että päättää olla syömättä karkkia/mehuja/herkkuja. Kiitos Vilma. Olen siis mukana arvonnassa :)

 • Salla

  Sokerihimon kanssa taistelen jatkuvasti, se on vaan niin valtava. Tätä todellakin tarvitsisin.

 • Eppu

  Mukana ehdottomasti! Niin sokerikoukussa ollaan että huh!

 • ViiviK

  Mukana :)

 • Sanna L

  Voi tämä tulisi nyt niin tarpeeseen! T. Väsynyt sokerihiiri

 • Reija

  Mukana arvonnassa :).

 • Enna

  Tätä tarvisin todella, joten toiveikkaana mukana ollaan.

 • J

  Mukana! :)

 • Tiia

  Kuulostaa ihanalta! Kurssi olisi mahtava aloitus tähän vuoteen! <3

 • Neti

  Mukana arvonnassa!

 • Leila

  Olisi hienoa voittaa tämä arvonta. Ei itselleni vaan äidilleni! Hän on toivoton sokerihiiri. Autosta, käsilaukusta ja kodin kaappien kätköistä löytyy aina avattuja karkkipusseja. Hän on yrittänyt lopettaa karkin napostelun monta kertaa mutta turhaan. Täytyy vinkata kurssista hänelle vaikkei arpaonni suosisikaan!

 • Minttu

  Joulun pahentamasta sokerikoukusta olisi todellakin hyvä päästä eroon, joten olen mukana arvonnassa :)

 • Maiju

  Sokerihiiri on mukana!

 • Luna

  Mukana arvonnassa! Tulisi kyllä tarpeeseen, jotta pääsisi eroon sokerikoukusta . :)

 • Ona

  Tulisi kyllä tarpeeseen tää kurssi! sokerikoukku on mulle kyllä yksi iso murheenkryyni..

 • A

  Tää ois ihan huippu startti, muuten vähän huonosti alkaneelle vuodelle!
  Mukana!

 • Eltsii11

  Ehdottomasti mukana! Jäänyt joulun jälkeen kunnon sokerihimotus päälle.