Paras joogaopettajakoulutus Helsingissä?!

03.12.2017 / ,

Täällä Meksikossa olen tullut siihen tulokseen, että haluan käydä joogaopettajakoulutuksen. En 40-vuotiaana, vaan mahdollisimman pian. Mikään uusi haave tämä ei ole, mutta nyt olen istunut alas ja googlettanut tässä mahdollisia vaihtoehtoja, joita voisin aloittaa jo tammikuussa. En siis ole suunnitellut ryhtyväni millään tasolla joogatunteja päivätyökseni pitäväksi, mutta haluaisin pätevyyden pitää silloin tällöin tietyissä tilaisuuksissa tunteja, sekä ennen kaikkea haluaisin kaiken sen tiedon ja varmuuden itseäni varten, mitä koulutuksesta saa.

Haluaisin viedä bloginikin enemmän joogasuuntaan. Oikeastaan en halua puhua konditionaalissa, koska aion sen tehdä. Tiedän, että kaikkia lukijoitani ei jooga ehkä samalla tavalla innosta. Mutta mietin, että ehkä minulla olisi enemmän silti annettavaa bloggaajana, jos muuttaisin aavistuksen sisältöäni. Kun aloitin bloggaamaan, ei ollut monia valokuviin panostavia hyvinvointiblogeja, mutta ala on muuttunut. Suomessa ei ole kuitenkaan kovin monia aktiivisesti päivittyviä joogablogeja/instagramtilejä. Huomaan tämän siitä, että itse kaipaisin niitä (saa vinkata tai linkata omansa!). Olisi kiva lukea suomenkielisiä joogajuttua enemmän.

Blogini ei siis muutu täysin, mutta pudotan tiettyjä aiheita pois ja tuon lisää joogaa, ayurvedaa, meditaatiota, joogafilosofiaa, asanainspiraatiota jne…. Joogasta on tullut minulle hyvin rakasta, joten tuntuu erittäin luonnolliselta ja järkeenkäyvältä, muuttaa suuntaa siihen päin. :)

Tästä päästään siihen, että koen että minulla pitäisi tai ainakin olisi hyvä olla paperilla pätevyys näihin liittyen. Jooga kuuluu jollain tapaa jokaiseen päivääni ja haluaisin oppia siitä paljon lisää!

Haluaisinkin kysyä teiltä lukijoilta, onko siellä joogaopettajia tai joogaopettajakoulutuksessa olevia? Missä te kävitte koulutuksen ja millainen kokemus se oli? Tunnen/tiedän useampiakin joogaopettajia, mutta koska Suomessa on jo yö kun kirjoitan tätä, ja sain tästä nyt päähän pinttymän, niin ajattelin kysyä teiltä. Varmasti montaa muutakin kiinnostaisi kokemukset joogaopettajakoulutuksesta, joten toivottavasti moni jakaa vinkkinsä! :) ♥

Toki jokaiselle sopii erilainen ja koulutus riippuu paljon siitä, mitä haluaa. Koska itse en asu Suomessa, mutta haluaisin käydä koulutukseni suomeksi kysyn myös, tietääkö kukaan Suomessa järjestetyistä intensiivikoulutuksista? Haluaisin käydä esimerkiksi RYT200 -koulutuksen mahdollisimman nopeassa tahdissa. Entä mahdollisesta yksityisopetuksesta? Tiedän, että ulkomailla (varsinkin Aasiassa) näitä olisi tarjolla, mutta onko Suomessa?

Kiitos jo etukäteen, jos jaatte ajatuksianne ja ihanaa sunnuntaita! Me siirrymme tänään yhteen eniten odottamaani paikkaan reissullamme: täydelliseen ekoresorttiin, jossa ei ole edes suihkua tai kunnon sähköä huoneissa. Katsotaan, miten mielenkiintoinen kokemus tulee. Pitää ainakin varautua huonoon nettiin. ;)

Leave a comment

24 kommenttia

 • Moikka Vilma,

  Kaipailit vinkkejä päivittyvistä joogainspiraatiota jakavista Instagram-tileistä eli päätin siksi linkata omani :-) https://www.instagram.com/lammijo/

  Samoin kun sinullekin, joogasta on tullut itselleni tärkeä ja rakas asia, elämäntapa, johon kuuluu paitsi asanaharjoitus, niin myös ruokavalio, meditaatio ja tietynlainen elämänkatsomus. Voisin tuijottaa joogavideoita ja katsoa joogakuvia aamusta iltaan sekä jakaa enemmänkin joogainspiraatiota, jos vain aikaa olisi :-)

  Nykyisistä joogaopettajakoulutuksista Suomessa en valitettavasti osaa sanoa varmuudella, mutta mm. Villa Mandalasta olen lukenut ja kuullut paljon hyvää. Erityisesti on vaikutelma, että liikkeiden turvallisuuteen, oikeaan tekniikkaan/anatomiseen tietoon sekä joogafilosofiaan on panostettu.

  Ihanaa reissailua ja joogahetkiä!

  – Johanna

 • Aija

  Ihanaa Vilma! Blogisi on ollut jo monta vuotta suosikkini ja yksi harvoja joita luen säännöllisesti. Kiitos siis siitä <3 Opiskelen psykologiaa ja päätin toteuttaa unelmani joogaopettajan pätevyydestä viime talvena, enkä lykätä sitä yhtään enempää. Se oli paras päätökseni! Kävin koulutuksen Rishikeshissä Intiassa, joten Suomesta ei ole valitettavasti omakohtaisia vinkkejä antaa. Tosin Helsingin Purna Yoga koulutuksesta olen kuullut paljon hyvää. Kuvaamasi tuleva sisältö on enemmän kuin tervetullutta! Nauti valitsemallasi tiellä <3

  • Hanna

   Hei Aija! Voisitko kertoa lisää kokemuksistasi Intian Rishikeshin joogaopekoulutuksesta? Harkitsen itse samaa :) Missä kävit koulutuksen ja millainen oli kokemuksesi? Opetuksen laatua aina kovasti kehutaan siellä :) Ja koska Intiasta puhutaan, niin säilyitkö itse tai kukaan muu kurssillasi terveenä? Itse suolistovaivoista kärsiväni pelkään pahoin, ettei vatsani Intian reissua kestä, olen kuullut siellä porukkaa kaatuvan petiin opekoulutusten aikana paljon…

 • En osaa vastata kysymyksiisi, mutta haluan kuitenkin jättää aiheeseen liittyvän kommentin: ihan mahtavaa, että blogiisi tulee enemmän joogaan liittyviä postauksia. Minä ainakin jään odottamaan niitä suurella innolla ❤️

 • Annu

  Kävin itse Shaktan joogaopekoulutuksen, mua kun kiinnostaa etenkin joogafilosofia. Tsekkaa maailmanpuu -podcast & shaktan nettisivut.

 • Netta

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1959572984283146&id=1859780147595764
  Katsopa tämä linkki vinkiksi vähän intensiivisemmästä ryt200 -joogaopettajakoulutuksesta!

 • Laura

  Kuulostaa erittäin hyvältä! Mikäli pieni matkustaminen ei haittaa suosittelen ehdottomasti Lahdessa olevaa Yoga Rocks studiota, koulutuksesta saat lisätietoja http://www.yogarocks.fi/jooga-fitness/jooga/joogaopettajakoulutus.html

 • Anne

  Ihan mahtavaa! Itsellä muhii tuo sama ajatus joogaopettajakoulutuksesta ja odotan innolla ja suurella mielenkiinnolla päästä lukemaan uudistuvaa blogiasi ja kokemuksiasi koulutuksesta. Onnea matkaan, namaste 🙏🏻

 • Hanna

  Hei Vilma,

  Aivan huippua, että blogisi muuttuu enemmän joogablogiksi! Näin olen ounastellutkin :)
  Suomessa ei todellakaan liikaa joogablogeja ole. Ehdotan kuitenkin vielä, että ala kirjoittamaan myös englanniksi- blogissasi on potentiaalia mihin tahansa!
  Minäkin haaveilen joogaopekoulutuksesta, vaikka olenkin vasta aika alkuvaiheessa joogin taipaleellani. Itsekin haluaisin käydä sen nimenomaan intensiivisenä, juuri se intensiivinen kokemus, että keskittyy kuukauden vain ja ainoastaan joogaan ja meditaatioon, kiehtoo ja tunnen tarvitsevani sitä nyt. Ilmoittele, jos keksit jotain Suomessa- itse olen miettinyt vaihtoehdoksi vain Aasian suuntaa, koska en ole löytänyt täältä mitään.

 • Lisa-Ann

  Alkoipa hymyilyttää :). Juuri tänään oli viimeinen päivä itsellä joogaohjaajakoulutuksessa :D Arvelinkin jotain tämän suuntaista kun vihjailit uusista tuulista! En osaa neuvoa, en ole pk-seudulta, mutta olen tosi innostunut jos blogisi tulee enemmän joogablogimaiseksi!! <3 ps. Toivon, että löydät "oman" tyylisi tehdä joogaa etkä sokeana usko kaikkea, mitä joogakentällä opetetaan:)

 • Hei Vilma!

  Kävinkin juuri kommentoimassa Instagramin puolella omia mietteitä joogaopettajakoulutuksesta, mutta ajattelin vielä kommentoida täälläkin. Itse olen olen ulkosuomalaisena vähän samassa tilanteessa kuin sinä. (Tosin nyt olen Pariisin-muuton jälkeen hetken Helsingissä.) Olin miettinyt joogaopettajakoulutukseen osallistumista lapseni syntymän jälkeen. Kesällä koin vahvan tunteen, että nyt asialle on tehtävä jotain. Halusin myös, että käyn koulutuksen suomen kielellä. Monet joogakoulut tarjoavat vuoden mittaisia koulutuksia, joissa kerran kuukaudessa on viikonloppukurssi. Tuumin, että tämä on vähän liikaa ja kallista, jos joka kuukausi täytyy lentää Suomeen. Niinpä sitten itselleni parhaaksi mahdolliseksi ratkaisuksi osoittautui Yoga Nordicin järjestämät koulutukset. Heillä koulutuksen voi tehdä nopeaan tai hitaampaan tahtiin oman mieltymyksen mukaan. Kurssit saa valita itse, ja ne ovat yleensä neljän päivän intensiivikursseja. Nyt syksyllä kävin hathajooga I ja II -kurssit ja keväällä jatkan Vinyasa I ja II -kursseilla ja avustamisella. Yoga Nordicilla tutkintoon tähtäävään koulutukseen tehdään myös kirjallinen lopputyö. Olen ollut opetukseen tosi tyytyväinen ja oppinut ihan älyttömästi. Haastetta on ollut erityisesti suomenkielisen sanaston omaksumisessa. Olen käynyt aiemmin lähinnä englanninkielisillä joogatunneilla ja tämä asetti haasteita, kun yhtäkkiä asanoita piti opetta suomeksi. Varmasti joogakoulujen välillä on paljon eroja, mutta mielestäni tosi paljon on kiinni itse oppilaasta, hänen motivaatiosta, kyvystä oppia ja omasta joogataustasta. Yllättävää on ollut huomata, että kuinka paljon joogaopettajalta itse asiassa vaaditaan. Joogaopettajia kouluttautuu nykyisin niin paljon, mutta harva oikeasti ryhtyy opettamaan. Ensimmäisellä lyhyellä näytetunnilla jännitin ihan hirveästi, mutta samalla koin vahvan tunteen, että tälle tielle haluan lähteä.

  Itselläni oli heti ajatuksena, että opetan vain muutaman tunnin viikossa. Näin joogasta ei tule suorittamista, enkä pilaa suhdetta rakkaaseen harrastukseeni.

  Minulla on muuten myös ajatuksena viedä blogiani enemmän joogapainoitteiseksi ensi vuoden alusta alkaen ja avata juuri omaa joogapolkuani. Olen juuri työstämässä ensimmäistä postausta aiheesta ”Minusta tulee joogaopettaja”. Voin laittaa sulle linkkiä, kun juttu on ulkona.

  Olemme muuten muuttamassa helmikuun alusta Barcelonan lähelle, ja minun on tarkoitus tehdä oma joogasali talon alakertaan, tervetuloa sinne ohjaamaan ja harjoittelemaan:)

  Mielenkiinnolla seuraan, että millaisen joogaopettajapolun sinä valitset:) Joka tapauksessa varmasti sinun kohdalla oikea päätös kouluttautua joogaopettajaksi.

 • Ansku

  Mahtavaa, lisää joogaa! 😁

 • Susanna

  Hienoa, että aiot alkaa painottamaan blogia joogan suuntaan. Innolla olen lukenut sinun jooga-aiheisia postauksia ja toivonut, että niitä olisi enemmänkin.

 • Annaunelma

  Aivan mahtavaa! Tervetuloa joogapostaukset :)

  Mä itse kävin joogaohjaajakoulutuksen ulkomailla, mut olen myös miettinyt sitä suomenkielistä versiota. Riippuu varmasti paljon, haluaako sen Yoga Alliance -pätevyyden. Shantissa vaikuttais myös olevan hyvä ohjaajakoulutus eikä esim. yhtä tyyris kuin Villa Mandala (joka ilmeisesti on aika huippu :)).

 • Moi! Jos et ole vielä aloittanut kurssia ja edelleen etsit intensiivikoulutusta, niin meiltä löytyy kuuden viikon RYT 200 intensiivi-koulutus Helsingissä alkaen kesäkuussa. Katso lisätiedot: http://www.ishtayoga.fi. Koulutus on englanniksi New Yorkista saapuvien opettajien ja kansainvälisten oppilaiden takia. :)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos paljon Mikaela vinkistä, kuulostaa hyvältä. 😊 ❤️ Näillä näkymin kuitenkin lähden tekemään kurssin Thaimaaseen. Mutta pidän tän mielessä, jos suunnitelmat muuttuu!

   • Wow kuulostaa upealta! Meillä on kesällä myös pop up -studio koulutuksen aikaan Merimiehenkadulla, jos haluat tulla kokeilemaan tunteja :) Iloa uuteen vuoteen!

 • Samuli

  Hei,

  Kiva kuulla että jooga kutsuu sinuakin. Samaa koen itsekin. Alkusysäyksen minulle antoi kommenteissakin jo mainittu maailmanpuu.com -podcast, jonka välittämä maailmankuva resonoi kyllä voimakkaasti. Tuo erittäin korkeatasoinen podcast on antanut paljon ajattelun aihetta ja inspiroinut minua ja olen suositellut sitä lukuisille ihmisille. Shakta joogakoulun filosofiaan kuuluu, että joogassa ei hikoilla vaan vapaudutaan, päästetään irti ja rentoudutaan. Heidän opettajakoulutuksensa kiinnostaa minua.

 • Gracy

  Wonderful pose of Yoga, I really impressed. One of my friend also learn yoga from https://sriyogapeeth.com/ and that Yoga school is very friendly & easily anyone can learn Yoga in professional manner.