MONDAY INSPIRATION #6

06.11.2017 /

Aina välillä sitä on tilanteissa, kun kysytään lempiväriä. En ole koskaan osannut vastata tähän oikein kunnolla. Tiedän vain, että ruskea, keltainen tai oranssi ei lempivärini ainakaan ole. Maailmassa on niin paljon värien vivahteita, että myös punainen, vihreä tai sininen ovat aina tuntuneet liian ylimalkaisilta vastauksilta. Kun kokosin ”Ei vielä käytetty”-kansioistani valokuvia tähän Monday Inspiration -postaukseen, huomasin, että teemaksi nousi lempivärini. Näiden kuvien värejä rakastan. Tässä ovat kaikki lempivärini, ei mitään ylimääräistä ja vielä määriltään oikeissa mittasuhteissa. Merensinistä, minttua, pistaasin- ja salvianvihreää. Pilven sinistä, kookoksen vaaleaa. Ripaus magentaa, korallia, sitruunaa ja ruusukultaa. Ja tietysti ihan mustaa ja valkoista.

Loppujen lopuksi hauska tehtävä: askarrella oma värikartta. Tämän kuvakollaasin pidän mielessä, kun ensi kerralla sisustan tai teen muita väreihin liittyviä valintoja… Toisaalta tuntuu, että värivalinnat ovat tiedostamattomia ja tulevat selkärangasta. Onko teistä joku perehtynyt väripsykologiaan?! Sen vähän, mitä asiasta olen lukenut, tuntuu, että omat värivalintani istuvat siihen, millainen ihminen myös olen.

On myös mielenkiintoista ajatella, että kaikki lempivärit löytyvät luonnosta. Mieleeni nousee yksi ehdoton lempisitaattini:

”There is no better designer than nature.”
Alexander McQueen

 

Mikä/mitkä ovat teidän lempivärejä? :)


Monday Inspiration #5 ”And if I asked to name all of the things that you love, how long would it take you to name yourself?”
Monday Inspiration #4 ”I’ve always loved butterflies, because they remind us that it’s never too late to transform ourselves.”
Monday Inspiration #3 ”Happiness is letting go of what you think your life supposed to look like, and celebrating it for everything that it is.”
Moday Inspiration #2 ”Life is all about balance.”
Monday Inspiration #1  ”Do what you love and you´ll never have a problem with Monday.”

Leave a comment

9 kommenttia

 • Ihana kollaasi, Vilma! Kuvat todella sointuvat tosi hyvin yhteen. Omia lempivärejäni ovat violetti ja havumetsän vihreä. ♥

 • Upeita värejä (sekä niiden kuvailuja) ja valokuvia! Oli pakko scrollata takaisin tekstin luettua ja katsoa kuvat läpi vielä värien näkökulmasta. Tällä hetkellä viehättävät tumma metsänvihreä ja vahva vaaleanpunainen.

 • Melike_

  Olen huomannut, että lempivärit liittyvät usein horoskooppiin tai kuumerkkiin. Leijonat ja kaksoset tykkää usein keltaisesta, oinaat, skorpionit ja jousimiehet punaisesta, ravut vihreästä ja valkeasta, vaa’at vaaleanpunaisesta ja -sinisestä, kauriit mustasta, neitsyet vihreästä jne.. Kaloista en nyt osaa sanoa, kun ne on muutenkin vähän kuin kokoelma kaikista merkeistä;) En tiedä kuumerkkiäsi, voisko vaikuttaa tuohon magentan valintaan..

  • Vilma Peltonen

   Onpa mielenkiintoista! Itsekään en kyllä kuumerkkiäni tiedä… :) Kiitos Melike_ kun kommentoit! <3 :)

 • Tiinatuulia

  Väripsykologiaan olisi kiva perehtyä tarkemmin! Omia kestosuosikkejani ovat nudet ja voimakkaan murretut sävyt: puuteri, oliivin vihreä, yön sininen, mudan sävyt ja tumma, lähes jopa musta metsänvihreä…

  Yllättävää on että näiden rinnalle on noussut jo monena vuotena aika-ajoin ripaus auringon keltaista jossain muodossa, vaikka olen jotenkin aina ajatellut ettei keltainen oikein sovi minulle- ehkä se on sitten oma ”voimaväri” kuitenkin :)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Tiinatuulia, kun kommentoit. Ihania noi sun lempivärit myös! <3 :)