Vastuullisuutta ja vaikuttavia naisia

18.10.2017 / ,

Mitkä valinnan kuormittavat ympäristöä vähiten? Tätä kysymystä täällä blogissakin on välillä pohdittu ainakin ruuan, kosmetiikan ja vaatteiden osalta. Kestävä kulutus kiinnostaa itseäni yhä enemmän ja uskon, että meitä on monia. Pakkohan se on. Muutos on kuitenkin usein hankalaa tai hidasta ja itse koen tarvitsevani myös lisää tietoa aiheesta. Vaikka ruuan suhteen olisin jo varsin tietoinen ja elintapani hyvällä mallilla, en esimerkiksi ole perehtynyt vastuullisemman kodin rakentamiseen ollenkaan.

Nyt moneen kysymykseen löytyy onneksi vastaus yksistä kirjan kansista… Kuten siihen, että mitkä brändit ainakin huolehtivat yhteiskuntavastuusta. Ja miten eettisyyden voisi huomioida luopumatta omasta elämäntyylistään. Karita Sainion Hyvin eletty -kirja yllätti minut iloisesti, koska en ajatellut, että vastuullisuus aiheena voisi olla näin innoittavaa, inspiroivaa ja ihanaa. Kirja ei syyllistä tai paasaa ollenkaan, vaan tuo esiin vain niin houkuttelevia vaihtoehtoja, että vastuullisempi elämä tuntuu kaikista hauskimmalta vaihtoehdolta. Kirjan kauniista kuvista vastaa superihana kollegani Ida, joka on teille monille tuttu varmasti 365 days with Ida -blogista.

Karitan ja Idan lisäksi kirjassa on muitakin upeita edelläkävijöitä ja heidän inspiraatiotarinoita. Ajattelin wau, kun katsoin sisällysluetteloa: Anne Kukkohovi, Virpi Mikkonen, Minna Hepburn, Katja Kokko, Mia Jokiniva… Juuri näiden kaikkien työtä olen seurannut ihaillen useampia vuosia! Muutama uusi tuttavuus mahtui toki myös mukaan. Niin mielenkiintoista lukea tällaisten upeiden ja vahvojen suomalaisnaisten tarinoita. Jos siis vastuullisempi koti, ruoka, kauneus ja muoti kiinnostavat – vahva suositus Hyvin eletty -kirjalle! :)

*kirja saatu blogin kautta

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

3 kommenttia