On my plate – Inspiraatiota lihattomaan ja maidottomaan ruokavalioon

12.10.2017 /

Sain toiveen, että kirjoittaisin taas ruokavaliostani ja hyväksi havaituista jutuista ruuan suhteen. Erityisesti toivottiin inspiraatiota lihattomaan ja maidottomaan ruokavalioon. Teen vielä lähipäivinä toisenkin tähän liittyvän postauksen, mutta tässä alkuun kuvia annoksista, joita en ole aikaisemmin blogissa julkaissut.

Pannukakut -niitä rakastan! Mutta suosin aina gluteenittomia pannukakkuja, itse yleensä teen perus banaanipannukakkuja. Lisään kananmunien ja banaanin sekaan mantelijauhoja tai chian simeniä, jotta rakenne pysyy kasassa. Ja kanelia ja kardemummaa! Yllä olevassa kuvassa on vegaaniset kikherne pannukakut kookoskermalla. Voi…Balin pannukakkutaivasta on ikävä! :D

Pyrin juomaan vihersmoothien päivässä. Helpoin tapa saada paljon ravintorikasta vihreää syötyä! :)

Kananmunia syön lähes päivittäin. Ne ovat eläinkunnan tuotteista yleisimmin käytössäni ja ehkä tärkein proteiininlähteeni.  Kuvassa uppomuna-aamiainen.

Tässä tekemäni aamiainen siskolla: Vegaanisia punajuuri- ja kurpitsansiemen levitteitä (Urtekram) siemennäkkäreiden päällä. Marjasmoothieta, jossa mm. kaurajugurttia ja banaania. Kaura-suklaatuorepuuroa riisimaitoon tehtynä sekä kananmunia ja hedelmiä.

Kuvassa paras vegaanihamppari ikinä (tämäkin Balilta)! Nämä meillä kotona tehdyt kvinoa-munakoisoburgerit olivat kyllä myös superhyviä.

Aasialainen ruoka on suosikkiani, sillä rakastan mausteista ruokaa. Yleensä se on lisäksi paitsi maidotonta, myös gluteenitonta. Lisäksi meksikolainen ruoka toimii minulle myös hyvin. Maissitacoja tai tortilloita, papuja, avokadoa, tahnoja ja kasviksia.

Serbia on lihansyöjän maa. Myös Italiassa on välillä haastavaa ravintoloissa löytää suoraan listalta hyvää kasvisruokaa, saati vegaaniruokaa. Risotot ovatkin aika vakkareitani, sillä niitä näissä kahdessa maassa lähes poikkeuksetta ruokalistalla löytyy. :)

Vähän vastaava postaus löytyy täältä: Ruokainspiraatiota New Yorkista

 

Tallenna

Leave a comment

11 kommenttia

 • Ihanan inspiroivia ja herkullisia ruokakuvia! Juuri kirjoitin (häpeillen) omaan blogiini siitä, kuinka omalta osaltani lihaton lokakuu ei ole mennyt ihan suunnitellusti. Ja nyt kun kävin lukemassa sun blogia, niin tuli mieleen, että sähän olet kirjoittanut monesti Ayurveda-ruokavaliosta ja siitä, että ruokien lämpötila on tärkeä juttu eri tyypeille. Tästä juuri kirjoitin; mun täytyy saada lounaalla joku kylmä ruoka ja lihattomien, riittävän tuhtien kylmien lounaiden tuottaminen on ollut haastavaa. Löytyisiköhän siihen selitys tuosta Ayurvedasta…? Pitääkin tutustua asiaan tarkemmin, vai osaatko sä sanoa tähän jotain. Että lounaan pitää olla kylmä, mutta iltaruoka mulle maistuu parhaiten lämpimänä. Onko tyypillistä jollekin tietylle tyypille?

  Tulipa vähän sekava kirjoitus näin aamutuimaan, en ihan vielä taida olla kunnolla hereillä :)

  Kiitos Vilma sun ihanasta blogista, en ole pitkään aikaan käynyt taas käynyt kommentoimassa!

  • Vilma Peltonen

   Kiitos paljon Emma ihanasta kommentista! :) Pitta kehotyyppi on se, jolle sopii viileä ja raikas ruoka. Pitan ruuansulatus on myös voimakasta, joten välipalat ovat eniten ehkä juuri Pitalle suositeltavia. Eli toi, että pelkkä kasvisruoka ei pidä nälkää riittävän hyvin ja, että kaipaat kylmää ruokaa lounaalla voisi viitata siihen, että sun dosha on Pitta. Mikään ammattilainen/asiantuntija en itse ole kuitenkaan ollenkaan, mutta suosittelen tutustumaan Ayurvedaan! :)

 • Tää oli ihanan inspiroiva postaus ♥ Pitääkin kokeilla lisätä banaanilettuihin chiansiemeniä! Ostin just pussillisen niitä (siemeniä siis) kokeiluun, ja oon nyt yrittänyt löytää mahdollisimman paljon eri juttuja joihin niitä vois lisätä. Tästä postauksesta löyty muutenkin kivoja ideoita, joita vois toteuttaa omalla aamupalalla tai ruoallakin.

  • Vilma Peltonen

   Kiva kuulla! :) <3 Joo chian siemenet on kyllä mun suosikkeja! Niitä ei kannata laittaa paljoa lettuihin, kun ne imee itseensä 9 kertaisen määrän nestettä, ja pannukakuista saattaa tulla kuivia muuten. Mutta juuri chia-vanukkaan, smoothieiden, puurojen yms. lisäksi mä käytän chian siemeniä banaanipannukakuissa välillä sekä muutenkin leivonnassa. :)

 • -

  Moikka! Syöt siis pääosin vegaaniruokaa, mutta kananmunia kuitenkin. Onko taustalla siis vain oma hyvinvointi, ei ollenkaan eettisiä syitä?

  Tämä on siis ihan kysymys, ei syyllistämistä. Painin itse eettisten syiden ja oman hyvinvoinnin kanssa ja muutan vähitellen ruokavaliota vegaaniseen. Vaikea vain päästä omista ruokarutiineista ja kiinnostaa muiden ajattelu :)