Autumn Phone Photo Diary

08.10.2017 /

Yleensä olen hyvin tarkka, että kameran akut on ladattu ja muistikortit mukana… Olen kantapään kautta oppinut olemaan myös järjestelmällisempi varmuuskopioiden, kuvakansioiden järjestämisen yms. suhteen. En muista, koska olisi viimeksi käynyt näin, mutta Italiassa kun olimme päässeet vuorta alas ”kuvauspaikalle” huomasin, että muistikortti jäi tietokoneeseen kiinni. Onneksi kyseessä ei ollut mitkään sen ihmeellisemmät kuvaukset ja puhelimilla saa nykyään kivoja kuvia myös… Olen itse asiassa huomannut, että näitä puhelinkuvapostauksia on kiva kirjoittaa, koska nämä mahdollistavat vähän erilaisia ja arkisempia kulmia ja vinkkejä. Tässä kuvia puhelimesta parin viikon ajalta. :)

Belgradin ja Italian lempinäkymät. Samsoniten matkalaukut, joiden jälkeen en enää koskaan suostu tällä matkustusmäärällä palata sellaisiin halpoihin kertakäyttö matkalaukkuihin. Uudet hiukset. Olen niin tyytyväinen, että uskaltauduin täällä kampaajalle leikkaamaan ja värjäämään hiukset. Nopein tapa raikastaa ulkoinen ilme, on tehdä hiuksille jotain! Syksyn lempihousuni COS:ilta. Mielessä on ollut tehdä asupostaus, jossa näkyisi kaikki tämän syksyn luottovaatteni… yritän kuvata tämän pian. :)

Italiassa Eevskun kanssa pohdittiin, että mitä laitettaisiin smoothiehen ja sinne päätyi jääkaapista fenkolia. Fenkolia olen juonut tuorepuristetuissa mehuissa, mutta ai että se oli hyvää myös smoothiessa. Tästä tuli ehdottomasti uusi raaka-ainesuosikki vihersmoothieden sekaan. Esimerkiksi ananas-fenkoli-varsiselleri-sitruuna-pinaatti kombo oli tosi hyvää. Kuvissa näkyy myös raakasuklaamoussea, josta löytyy blogistani useampikin resepti. Nyt sekoitin meille iltaisin blenderillä pariinkiin otteeseen jälkkäriksi medjool-taateleita, kookosöljyä, Puhdistamon suklaa smoothie mixiä, riisimaitoa (ja banaania) terveelliseksi suklaamousseksi. Vegaaninen bataatti-salaatti on täältä Belgradista. Löysin Bemata nimisen ravintolakahvilan, josta saa kaikkia ihania raaka- ja luomuruokia. Harmi, että se on vähän kauempana, niin olen käynyt siellä tähän mennessä vain kerran.

Sain hirveästi inspistä Italian reissulla treenailuun. Eilen ensimmäistä kertaa ehkä koskaan tein itselleni saliohjelman/suunnitelman. Toisaalta olen kärsinyt nyt pari viikkoa vähän alaselän kivuista (iskias), mikä on saanut kiinnittämään huomiota enemmän tekniikkaani käsilläseisonnoissa ja joogatessa. Eevskulta sain tähän hyviä vinkkejä myös. Nyt syksy on mielestäni melkein parasta aikaa ulkoiluun (jos ei sada ;)). Rakastan raikasta ja vähän kirpeää ilmaa. Hyötyliikuntaa tulee nykyään harrastettua hyvin, kun kävelen melkein joka paikkaan. Kuuntelen samalla usein äänikirjaa. Viimeisimpänä kuuntelin viidennen Harry Potterin englannin kielisenä. Pottereista tulee aina niin kotoinen olo ja miellän ne jotenkin juuri syksyyn. :D

Rentoa sunnuntaita kaikille! ♥

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

4 kommenttia

 • Julia

  Heippa Vilma! Minun on jo pitkään ollut tarkoitus kysyä, että miten selkäsi kestää voimakkaita taivutuksia vielä näinkin ”vanhana”? Itse harrastin nuorena joukkuevoimistelua, jolloin selän taivutuksissa ja venytyksissä ei ollut mitään ongelmaa. Vuosi sitten sain kuitenkin alaselkääni välilevyn pullistuman, minkä jälkeen en ole uskaltanut tehdä juuri mitään selän taivutuksia.

  Kuulisin siis mielläni siitä, miten olet tullut toimeen alaselkäongelmian kanssa, ja onko sinulla jotain tiettyjä liikeitä mitä vältät? Ja toisaalta, mitkä harjoitukset olet kokenut parhaaksi selän kunnossa pitämisen kannalta?

  • Vilma Peltonen

   Moikka Julia ja kiitos hyvästä kysymyksestä! Oikeastaan tätä iskias kipua aikaisemmin ei selkäkivut ole minua vaivanneet. Olen kyllä suht tarkka siitä, etten enää nykyään tee mitään isoja ja haastavia liikkeitä ennen kunnon lämmittelyä.

   Mutta olen kyllä myös varovaisempi ja joitan liikkeitä (kuten rintaseisonnasta ympärimenoa) en ole uskaltanut kokeilla vuosiin. Nyt pariin päivään tämä iskias ei ole onneksi vaivannut ollenkaan. Olen kiinnittänyt erityisen paljon keskivartalon kannatteluun huomioita. Esim, etten päästä enää käsillä seisonnassa selkää löysästi notkolle. Olen ihan kävellessäkin pyrkinyt tietoisesti tuomaan lantiota eteenpäin ja supistamaan sisäisiä vatsalihaksia. Ylipäätään luulen, että iso apu on lihaskunnossa. Olen aina treenannut aika paljon juuri keskivartalon lihaksia – selkiä, kylkiä ja vatsoja. Toki tämä on yksilöllistä ja juuri välilevyn pullistuma voi tulla hyvästä lihaskunnosta huolimatta, mutta tosiaan en osaa tähän tarkemmin nyt vastata. :)

 • -

  voisikkohan kirjoittaa jotakin sun ruokavaliosta? tai muuten ravitsemuksesta, mitkä jutut oot ite havainnu hyväksi :) itse koko ajan pyrin luonnonmukaisempaan suuntaan syömisissä, kun on ollut jo pidemmän aikaa ongelmia mahan toiminnan kanssa. päähän on iskostunu kaikki pt:n tekemät ruokavaliot, perus kanaa riisiä, rahkaa, heraa.. kaipailisin vähän vinkkejä lihattomaan ja maidottomaan ruokavalioon, voit myös linkittää vanhoja tekstejä, jos olet aikaisemmin noista aiheista kirjottanut :)

  • Vilma Peltonen

   Hei kiitos postaustoiveesta! <3 Toteutan tämän vielä tällä viikolla, on ollut itselläkin mielessä tehdä postaus taas jostain vastaavasta. :)