Lempivihersmoothie -7 vuoden ajan

29.09.2017 /

Tämä smoothie tuli elämääni vuonna 2010. Tällä ohjeella tein ensimmäisen vihersmoothieni koskaan. Viime viikkoina olen yrittänyt lisätä vihrää ruokavaliooni, ja otin sitä myötä kyseisen smoothien taas osaksi arkeani. Julkaisin tämän reseptin blogissa ensimmäisen kerran 2013 vuoden alussa, mutta tuo postaus ei ole enää näkyvillä, kuten ei muutkaan ensimmäisen vuoden postaukseni. Olen kyllä maininnut kyseisestä smoothiesta vuosien varrella pariin otteeseen, mutta ajattelin, että on aika jakaa tämä ohje tänne uudestaan.

Tämä on oma The Vihersmoothieni, mutta miksi? Miksi tämä on niin ylivoimainen, ainut smoothie, jota teen vuosi vuoden jälkeen?  

• Smoothie on yksinkertainen ja nopea valmistaa: raaka-aineita on vain neljä, joista kurkun ja persilijan voi heittää blenderiin lähes sellaisenaan. Greipin ja limen kuorii nopeasti veitsellä.

• Maku on todella raikas, kirpeä ja hapan. Itse rakastan kirpeitä makuja, mutta tiedän myös, että osalle smoothie on liian voimakas maultaan. Silloin suosittelen lisäämään kurkkua ja laittamaan vähemmän persiljaa.

• Greipistä sanotaan, että se hillitsee mielihaluja ja se on varmaan yksi syy, miksi sitä pidetään laihduttajien hedelmänä. Kokemuksen perusteella voisin allekirjoittaa väitteen, mutta mahdollisista tutkimustuloksista en tiedä. Mutta mitä todennäköisemmin auttaa painonhallintaa, jos ottaa tämän smoothien osaksi elämää.

• Smoothie puhdistaa kehoa ja poistaa turvotusta, kuten lehtivihreää runsaasti sisältävät vihersmoothiet säännöllisesti nautittuna usein tekevät.

• Persiljaa tituleerataan välillä lääkinnälliseksi yrtiksi, koska sillä on sairauksia ehkäiseviä ominaisuuksia. Yksi liittyy juuri ruuansulatukseen ja itse olen kyllä huomannut, että nyt kun olen juonut smoothieta useampina päivinä, suolistoni on voinut tavallista paremmin.

• Smoothie sisältää runsaasti kuituja, mutta vähän energiaa. Raskaammat vihersmoothiet, jotka sisältävät esimerkiksi avokadoa ovat enemmän aterian korvikkeita, mutta vaikka olisi jo syönyt päivän energiatarpeet täyteen muilla ruuilla, voi tällä lisätä päivään helposti hyviä ravintoaineita.

• Kurkun ansioista (n. 97% vettä) smoothie on loistava nesteyttäjä, vaikka tähän ei vettä erikseen tulekaan.

• Greipin ja limen takia smoothie sisältää runsaasti C-vitamiinia, kurkun kuoresta smoothiehen tulee mm. piitä ja k-vitamiinia. Smoothie on hyvä vitamiinien ja antioksidanttien lähde.

• Harvemmin sitä tulee syötyä kokonainen kurkku tai nippu persiljaa muuten huomaamatta, mutta tämän smoothien juodessa näin käy.

• Smoothiessa ei ole mitään ylimääräistä. Se sopii suunnilleen kaikille. Itse juon tämän yleensä osana aamupalaa, kuten tänään tai pyöräytän smoothien välipalaksi. Halutessaan joukkoon voi lisätä muita aineksia.

Neljän aineksen vihersmoothie
1 greippi (itse tykkään verigreipistä)
1 lime
1 kurkku (pienehkö)
nippu persiljaa ( tai maun mukaan vähemmän)

Kuori greippi ja lime veitsellä, pese ja pilko kurkkua vähän pienemmäksi. Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita kunnes ihan tasaista. Nauti heti! ♥

 

Leave a comment

5 kommenttia

 • Tiinatuulia

  Onpa kiva ohje, varmasti menee näin simppelinä kokeiluun! Persilja smoothiessa on itselleni ihan uusi tuttavuus, joten kiinnostaa senkin puolesta :)

 • Oih, muistan tehneeni tätä ensimmäisen kerran varmaan juuri silloin vuonna 2013 kun sun blogista bongasin tän ohjeen, ja siitä tuli omakin lempparini koska rakastan myös kirpeitä makuja! Tein itseasiassa tätä tosi pitkään aika säännöllisesti, mutta sitten se vain jotenkin jäi ja unohtui, en tiedä miksi. Joten ihanaa, kun muistutit tästä taas, huomenna ei muuta kuin greippiostoksille! :)

  P.S. Tajusin juuri miten pitkään olen seurannut blogiasi, huh, kylläpäs aika rientää. Ja edelleen välität niin paljon positiivisia fiiliksiä ja mieletöntä inspiraatiota tänne, KIITOS <3

  • Vilma Peltonen

   Ihana kommentti Susanna, ja ihana kun oot ollut mukana seurailemassa niin pitkään! <3 Blogiystävä! :)

 • Sanna

  Miten hallitseva maku greippi tässä on? En oikein pidä greipistä, joten mietin että toimiiko se tässä hyvin vai kannattaisiko se korvata jollain muulla..? Vaikka appelsiinilla tai veriappelsiinilla.