Mitä Magnesia Festivaali opetti & jätti mieleen OSA 2

…Tässä jatkoa eiliseen postaukseen

9. Jaakko Halmetojaa olen ennenkin käynyt kuuntelemassa ja muutenkin Biohakkerin käsikirjan ravinto-osuudet lukeneena tiesin vähän, mitä odottaa. Jaakko Halmetoja oli aikoinaan Olli Postin lisäksi, ensimmäisiä joiden ravintojuttuja aloin noin seitsemän vuotta sitten lukea ja joiden kautta kiinnostuin ylipäätään niin paljon ravinnosta ja sen vaikutuksesta suorituskykyymme sekä ennen kaikkea mielialaan, hyvinvointiimme ja ulkonäköönkin. Mutta Jaakolla, jos jollain on näistä niin paljon tietoa ja kokemusta, että aina saa uutta pureskeltavaa ja uusia vinkkejä.

Näin syksyn lähestyessä on esimerkiksi hyvä muistuttaa, että marjat ovat niitä, joiden terveellisyydestä jokainen eri koulukunta tuntuu olevan samaa mieltä. Itse pyrin syömään sen 150-200g marjoja päivässä, mistä Jaakkokin mainitsee. Moni syö marjoja sen pari ruokalusikallista päivässä vaikka puuron päällä, mutta kannattaa huomata, että terapeuttinen annos on paljon suurempi. Luennon inspiroimana kävin taas itse pitkästä aikaa hakemassa purkin hapankaalia, joka sisältää vatsalle erinomaisia maitohappobakteereja. Marjojen ja kaalien lisäksi Jaakko nosti esiin mm. sienet, mehiläistuotteet, mausteet ja yrtit. Näitä siis paljon ruokavalioon! ;)

Uutena minulle tuli mm. kuinka paljon ruokia todella on jalostettu. En esimerkiksi tiennyt, että omena on ollut ennen jalostamista marjamainen ja, että banaanissa on ollut kauttaaltaan rasvahappoja sisältäviä siemeniä. Tiesin, että monet ruuat ovat jalostettuja ja täysin erilaisia nykypäivänä kuin joskus aikaisemmin luonnostaan, mutta Jaakon luento avasi tälle kyllä silmät vielä ihan eri lailla. Mitä vahvemmat väripigmentit kasviksissa tai hedelmissä on, sitä enemmän yleensä on ravintoaineitakin. Kannattaa aina pyrkiä mahdollisimman alkuperäiseen ja luonnolliseen tämänkin takia… Tuttu esimerkki, mutta kun alkuperäistä tumman vihreää luonnon villiyrttiä (josta salaatti on jalostettu), verrataan jäävuorisalaatiin, ymmärtää, että jälkimmäisessä ei ole enää juuri mitään ravintoaineita jäljellä.

Luennolta mieleen jäi myös kytemään niinkin yksinkertainen käytännönasia, että miksi en kuljettaisi matkablenderiä mukana?! Sivumennen Jaakko totesi itse tekevänsä näin ja nyt aion minäkin yrittää jatkossa. Vitamix painaa liikaa, mutta jos kuljettaisin pientä matkablenderiä aina paikasta toiseen, olisi yksi matkustamisen tuoma stressitekijä vähemmän. Saisin tehtyä helposti reissussa ravitsevaa ruokaa, johon olen tottunut. Kotonahan käytän aina blenderiä monesti päivässä ja ilman sitä tuntuu, että olen pulassa kokkaustaitoineni. Olen myös tottunut sekoittamaan kaikki ravintorikkaat lehtivihreät ja muut superfoodit smoothieisiin, joten blenderin mukana kuljettaminen, helpottaisi matkalaukkuelämän mukana tulemaa epätasapainoista oloa varmasti.

10. Jooga on myös hauskaa ja luovaa. Tämän oikeastaan jo tiesin, mutta Katti Meun räppijooga oli taas yksi osoitus tästä. Joogasta mielestäni voi ja pitääkin tehdä oman näköistä.

11. Olen seurannut Matilda Mannströmiä jonkun aikaa somessa ja nyt hänen tunnilleen osallistuneena voin vain todeta, miten karismaattinen joku voi noin nuorena olla! Matilda on monitaituri, jonka tekemisiä kannattaa seurata, jos haluaa inspiroitua omien unelmien toteuttamisessa.

12. Joskus vahingoilla on tarkoitus. Sateessa ja aamupöpperössä en kaivanut festarikarttaa esille, vaan menin Makasiini 2:seen, jossa luulin etukäteen varaamani Yin-jooga tunnin olevan. (Osa syy, miksi jaksoin perjantaina aamulla ylös, oli ajatus, että voin jatkaa rentoutumalla – sillä aamulla on vain Yin-joogaa.) No kun tunti alkoi, tajusin olevani väärässä paikassa – fyysisellä Astanga-tunnilla. Viime vuodet olen vältellyt Astangaa tyylilajeista ehkä ainoana. Ajatellut, että ei se ole juttuni, vaikka samoja asanoita paljon teenkin. Nyt tuo tunti kolahti sydämeen. Loistava opettaja, Lana Lavonen, korjasi joitain linjauksiani ja tällaiselle kotijoogille oli kullanarvoista saada henkilökohtaista opastusta, jota hyvin harvoin olen saanut tunneilla, joissa olen käynyt (saati onlinetunneilla, joita eniten teen). Aion suorittaa vielä alkeiskurssit läpi ja syventyä juuri astangan maailmaan heti kun siihen löytyy sopiva ajankohta. Nyt googlettelun perusteella ei enää satu Helsinki päivilleni sopivaa ajankohtaa, mutta tämän varmasti teen vielä.

13. Magnesia Festivaleilla oli niin paljon kaikkea mielenkiintoista (oikeastaan olisin halunnut joka tunnille ja workshoppiin), että väkisinkin joutui tehdä valintaa. Myös tuntejen ja workshoppejen ulkopuolella tuli opittua asioita ihmisten kanssa keskustellessa. Esimerkiksi Matti Pääahon Happy Hips Flow joogatunnille toivottavasti joskus pääsen, koska jo nyt opin häneltä hyvän keinon saada venytys juuri lonkankoukistajaa, kun tätä häneltä kysyin jutellessamme. En varmaan ole ainut istumatyöläinen, jonka lonkankoukistajat jumittavat. ;)
Katja Frangen ja Sanni Nevalaisen Intuitio-kortit yllättivät ja lumosivat niin, että päädyin hankkimaan ne itselleni. Ostin korttien lisäksi Viisas Elämä –pisteestä pari kirjaa, joista olen hyvin innoissani. Mutta jotta tämä postaus ei venyisi liikaa, esittelen nämä vaikka toisella kertaa.

14. Greenstreetin raakakakut ovat parhaita. Huomio Flow festareille menevät, niitä saa myös sieltä.

15. Tässä megapostauksessakaan ei tullut varmasti sanottua läheskään kaikkea, mutta tältä vuodelta aidosti ainut tekijä mikä jäi vähän harmittamaan, oli etten ehtinyt luovan tanssin tunneille. Kuulin kaikista tanssi-workshopeista niin paljon hyvää… Mutta ensi vuonna sitten. :)

Kiitos ja halaus järjestäjille, että teitte Suomeen näin mahtavan tapahtuman. ♥

Lisää kuvia: Magnesia Festival Day 1

Kuvat, joissa itse näyn/ Matti Keski-Kohtamäki

*Toimin Magnesia Festival ambassadorina enkä itse kustantanut osallistumistani tapahtumaan

Tallenna

Leave a comment

10 kommenttia

 • Noi raakakakut tosiaan oli ihan taivaallisia <3

 • Martsa

  Jo eilisen postauksen luettuani halusin sanoa, että nää festarit kuulostaa niin ihanilta! Kuinka paljon voikin päivästä tai parista saada irti ajatuksia ja se yleinen fiilis tuolla täytyy varmasti vain itse kokea! Harmittaa paljon, että en päässyt osallistumaan töiden takia :( Ensi vuonna on ihan pakko järjestää asiat niin, että pääsee <3 Odotan innolla tulevia postauksia, jos avaat vielä enemmän esim. ayurveda-juttuja ja mua kiinnostaa mitkä kirjat päädyit ostamaan! Niin ja nyt on varmaan pakko mennä maistamaan noita Greenstreetin raakakakkuja Flow:ssa… Kiitos näistä inspiroivista postauksista <3

 • Katja

  Hei muuten, olet joissakin hiuksiin liittyvissä postauksissa maininnut hiusvitamiinin, niin mikähän tuote on kyseessä? Mun hiukset on alkaneet lähteä ja ainakin mun mielestä ohentuneet (en ole mitään ruokavaliomuutosta tehnyt), niin ajattelin oman mielenrauhani vuoksi aloittaa jonkun ravintolisän syönnin.

  Aloitin myös OptiMSM:n, mutta saisinko paremman hyödyn siitä, jossa on myös C-vitamiinia vai onko sama asia jos otan erikseen C-vitamiinia vielä?

  • Vilma Peltonen

   Moikka Katja! Biotiini on se, mistä olen kirjoittanut. Kannattaa kokeilla! :) Myös kollageeni voi auttaa. Ja mielestäni riittää, kun optimsm:n kanssa ottaa jotain C-vitamiinipitoista imeytymisen tehostamiseen. Tosin Puhdistamolla hyviä yhdistelmiä, jossa C-vitamiini jo mukana. Niitä itse suosin. :)

 • mjau

  Heips ja kiitos näistä Magnesia-fiilistelyistä. Oli ihan mahtavat festarit, aivan kuten viime vuonnakin. Aktiviteetit mitä kivoimpia, mutta aivan erityisesti se fiilis ja tunnelma.
  Näin sut siellä muutamaan otteeseen ja olit kyllä just niin ihanan oloinen kun täällä blogissa/videoilla! Sanon nyt moi ja kiitos tätä kautta 😊