Sevilla – Yksi kauneimmista kaupungeista

02.08.2017 /

Meidän ei ollut edes tarkoitus mennä Sevillaan… Junassa matkalla rannikolta sisämaahan googlettelin vähän tätä kaupunkia. Kaupunkia, jota kuvattiin eteläisen Espanjan kulttuurin, taiteen ja liike-elämän keskukseksi. Kuten instan puolella jo kerroin, koko matka Espanjaan oli ehkä spontaanein koskaan tekemäni vapaa-ajan matka. Minulla ei ollut mitään ennakko-odotuksia tai käsityksiä. Olen ollut Espanjassa vain Gran Canarialla, Teneriffalla ja Manner-Espanjassa kuvausmatkalla keskellä marraskuista aromaisemaa. En koskaan ajatellut, että haluaisin kovasti Espanjaan. Ostin vuorokaudessa liput, koska poikaystäväni oli nyt maassa.

Mutta ehkä se, etten suunnitellut tai kuvitellut mitään, oli syy, miksi reissusta tuli yksi parhaista. Jotenkin nautittiin viidestä päivästä Sevillassa ihan älyttömän paljon. Ehkä sillä oli myös tekemistä, että Sevilla oli täydellinen. Hurmaannuimme kaupungista täysin ja yllätyimme positiivisesti, kun käveleskellessämme ympäriinsä huomasimme, että kaupungin kauneus vain jatkuu. Se ei ole yksi tietty kohta, vaan koko yleisilme. Puhdasta ja siistiä, historiallisia ja majasteetillisia rakennuksia, Unescon maailmanperintökohteita, tosi kauniita puistoaluieta, kukkapuita ja mukulakivikatuja. Ei kovin turistista, vaan aitoa espanjalaista menoa. Totesimme, että yksi kauneimmista kaupungeista, ellei kaunein, jossa olemme käyneet (Venetsiaa ei lasketa ;)). Nyt äsken luin, että Sevillaa pidetäänkin yhtenä Espanjan kauneimpana kaupunkina. Myös sekä flamenco, että härkätaistelut ovat tästä kaupungista kotoisin!

En koskaan matkusta niin, etten selvittäisi kohteesta etukäteen edes joitain tärppejä ja ravintolavinkkejä. Jos esimerkiksi tulisin Helsinkiin turistina ilman mitään ennakkoselvittelyjä, skippaisin taatusti vahingossa kaikki parhaat paikat. No nyt matkustin paikkaan, josta en tiennyt yhtään mitään, mutta onneksi poikaystäväni tuttu on Sevillasta kotoisin, joten hän laittoi meille vinkkejä. Toisaalta minusta oli vain kiva kävellä ja katsella ympärille, nauttia taitavista katuesityksistä ja poiketa syömään jäätelöä kivan näköiseen kahvilaan, kun sellainen tuli vastaan… Oikeastaan aion jatkossa vaalia tätä enemmän: en suunnittele matkoja niin paljoa etukäteen vaan jätän tilaa vain olla, fiilistellä ja mennä sen mukaan, mitä kaikista eniten huvittaa.

Tässä kuitenkin pari ravintolatärppiä, jos päädytte Sevillaan:

1. Ignacio Vidal Tapas-Restaurant
-Viihtyisä ja rento tapas-ravintola, jossa kiva viettää iltaa. Toki ruoka ja viinikin olivat erittäin hyvää!

2. Mercado Lonja del Barranco
-Tykkään ulkomailla aina etsiä tallaisia kauppahallin/ruokatorin tyyppisiä paikkoja, joissa saa hyvän kattauksen maan ruokatarjonnasta, kun tiskejä on joka makuun. Täällä oli kiva tunnelma, melko edullista syödä ja niin herkkuja, tapaksia, lämpimiä annoksia, vegeä, espanjalaisesta japanilaiseen ruokaan jne… Suositelen menemään La Pulpería tiskille ja tilaamaan mustekalaa. :) Tässä ihan vieressä on kaunis silta, josta upeat jokinäkymät!

Onko teistä joku käynyt Sevillassa? :)

Ps. Valitettavasti nämä kuvat eivät anna kaupungin kauneudelle mielestäni yhtään oikeutta…  Osan syystä vieritän sille, ettei minulla ollut luottokamerakalustoani mukana, kuten tässä postauksessa selitin. ;)

Leave a comment

14 kommenttia

 • Johanna

  Sevilla on i h a n a! Tykkään paljon. Kiva lukea, että sinäkin ihastuit.

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Johanna, kiva kun kommentoit! :) <3 Toivon, että pääsen joskus kaupunkiin uudestaan!

 • Karo

  Voi, Sevilla on kaunis kaupunki! Itse olen käynyt siellä vain kerran, tammi-helmikuussa, kun katujen puut olivat täynnä appelsiineja, joka puolella. Ihastuin kyllä.

  • Vilma Peltonen

   Oi appelsiinipuut! <3 Kiva jos tammi-helmikuussakin kaupunki ollut ihastuttava. :)

 • Charlotta

  Itse olen ollut muutaman päivän Sevillassa joitain vuosia sitten ja kyllä minusta nämä kuvat ovat hienoja ja tekevät kaupungin kauneudelle oikeutta:) Ehkä kun olet valokuvaukseen enemmän perehtynyt ja ammattilainenkin siinä, niin tulee helposti oltua turhan kriittinen, etenkin jos omaa luottokamerakalustoa ei ole mukana.

  Aiemmin olin itse samanlainen, että suunnittelin jokaisen matkan pilkuntarkasti etukäteen (mitä nähtävyyksiä nähdä minäkin päivänä, missä syödä jne.), mutta nykyään olen opetellut tuosta eroon ja tuntuu, että matkoista saa enemmän irti ja olo on rentoutuneempi, kun ei juokse paikasta toiseen kellon kanssa, vaan menee sinne ja tekee sitä mitä kulloinkin huvittaa, vaikka se sitten olisi vain päämäärätöntä haahuilua ympäriinsä, kahviloissa istuskelua ja ihmisten katselua.

 • Jaanika

  oivoi, oon asunut siellä – ihana paikka! Pitäisi mennä pitkästä aikaa käymään!

  • Vilma Peltonen

   Voii, mietin monesti reissun aikana, että tuolla voisin viihtyä pidempään ja vaikka asuakin. :) <3

 • Anko

  Hei! Olen asunut Sevillassa pari kuukautta ja kaupungista tuli tosi rakas koti, johon on aina pakko palata. Toivon, että kaupunki pysyy samanlaisena, espanjalaisena, ja suuret turistijoukot osaavat pysyä poissa ;)

  Olen matkustanut monissa kaupungeissa, mutta ei ole tullut vastaan mitään kauniimpaa kaupunkia (ja kulttuuria) kuin Sevilla. Se Venetsia on vielä tosin näkemättä ;)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Anko, kun kommentoit! Ihana kuulla, että olet saanut asua Sevillassa ja, että tykkäsit siitä <3 Vaikka Venetsiassa on niin ainutlaatuinen arkkitehtuuri ja ulkoisesti se on superkaunis kaupunki, niin Sevillassa juuri viehätti enemmän se, että siellä näkyi aito espanjalaisuus. Venetsiassa välillä unohdan, että olen Italiassa. ;)

 • Kauniita kuvia ja varmasti myös kaunis kaupunki! Välillä on tosiaan kiva matkustaa ilman suunnitelmia ja välillä suunnitella tarkemmin. Usein isommista kaupungeista etsii enemmän tietoa, mutta pienempien kohdalla on helppo kierrellä ympäriinsä ja löytää kivoja paikkoja ihan vahingossa.

  • Vilma Peltonen

   Kiitos paljon Elina Marjaana! <3 Toi on totta, mitä kirjoitat kaupunkien koosta! :)

 • Tiina

  Sain asua kaksi kuukautta tässä ihanassa kaupungissa kolme vuotta sitten. Olin työharjoittelussa pienen Hotel Amadeus La Músican vastaanotossa vanhassakaupungissa. Muistan vieläkin kaupungin kujat, joita kuljimme joka päivä, kauniit talot, palatsit ja puistot, suitsukkeiden tuoksun, lämpimän auringon, ravintolat ja pitihän reissussa toki myös rakastua, sekä kulttuuriin että mieheen. Se oli ensikosketukseni Espanjaan ja siitä asti olen kaivannut takaisin. Koko Andalucian alue on upea! Ronda, Cadíz, Granada, Cordoba… auton vuokraus on myös helppoa ja tiet hyvässä kunnossa! Voih, niin paljon ihania muistoja!