Kasvisburgereita ja maidotonta tsatsikia

06.07.2017 /

Kuvailin pari päivää sitten IG My Story:n puolelle videoita kokkailuistamme. Sain useita kysymyksiä reseptien perään, joten tässä olisi linkkejä. Illallismenu koostui kasvishampurilaisista, bataattiranskalaisista, tsatsikista ja mansikka-raparperipiiraasta. Perheessämme on jonkun verran rajoituksia (kasvis, maidoton, gluteeniton), joten tuli kokeiltua vähän uudenlaisia reseptejä tutuista perusohjeista.

Maidottoman eli vegaanitsatsikin reseptin jaoin tänään instagrammin puolella (suosittelen kokeilemaan).

Hampurilaisiin löytyi ohje Helsingin Sanomista, netistä ohje löytyy nimellä munakoiso-kvinoaburgerit. Ohje oli kyllä todella onnistunut. Itse en pihvien tai viskisipulien tekoon osallistunut, mutta katsoin vierestä: munakoisoa, sieniä, kvinoaa, sipulia jne… ja aika monta vaihetta. Vähän työläs ohje, mutta lopputulos oli sen arvoinen. Koostumus, maku ja ulkonäkö täydellisesti burgeriin sopivia ja näitä on varmasti helppo pakastaakin, jos tekee kerralla ison satsin. Sitä paitsi pihvi näyttää jauhelihapihviltä, joten jos jotain lihansyöjää pitää taivutella kasvisruokaan, on tämä takuuvarma resepti! :)

Bataattiranskikset tein tähän tuttuun tyyliin, mutta maustamiseen en nyt käyttänyt kuivattuja yrttejä.

Raparperipiirakka jäätelön kera (onneksi nykyään on superhyviä vegaanijäätelöitäkin) on oma kesäsuosikkini. Ohje on vanha suvussa kulkenut klassikko, mutta muokkasimme pohjaa gluteenittomaksi. Jos joku haluaa reseptin, huikatkaa, niin voin kysyä pääkokilta tarkan ohjeen. ;)

Mikä on teidän lemppari kesäruokaa? ♥

Leave a comment

8 kommenttia

 • K

  Parasta kesäruokaa ovat savustettu kala & uudet perunat voilla, mansikka-vuohenjuustosalaatti, tuoreet herneet ja mansikat :)

 • Janika

  Raparperipiirakan ohje olisi kyllä kiva! Itselläni juuri pulma mitä teen kaikille raparpereille..:)

  • Vilma Peltonen

   Kysyin ohjeen, palaan tähän asap! :)

   • Vilma Peltonen

    Tässä ohje helppoon gluteenittomaan raparperipiirakkaan. Vaikka tää ei oo mikään terveysherkku (yleensä en käytä sokeria tai lehmänmaitoa), niin tää perinneresepti on vaan niin hyvää, että syön tätä aina, kun on saatavilla. Uunituoreena ihanaa vaniljajätskin kanssa. ;)

    2 munaa
    2 dl sokeria
    2 dl maitoa tai kermaa
    1 dl sulaa voita
    2dl gluteenittomia Provena kaura-leivontajauhoja
    2dl Semperin Fin mix jauheseosta
    3tl leivinjauhetta
    (1tl vaniljasokeria)

    Sekoitetaan kaikki keskenään, mutta sekoitetaan mahdollisimman vähän. Ei tarvi siis vatkainta. Me tehtiin tupla-annos, jolloin tulee pellillinen. Kaadetaan leivinpaperin päälle ja päälle kuorittua ja viipaloitua raparperia sekä mansikoita. Päälle muruseosta, johon tulee gluteenittomia kaurahiutaleita, voita ja sokeria. :)

 • Muro

  Tää on niin ihana, kaunis blogi! Kiitos, että jaksat tehdä tätä.
  Mun kesän grilliherkku on halloumijuusto salaatin kanssa.

  • Vilma Peltonen

   Voi kiitos Muro ihanasta kommentista! :) <3 Grillattu halloumjuusto on kyllä ihanaa! :)