19+1 x Nämä pakkaan aina mukaan

27.05.2017 / , , ,

Minulle on muodostunut aika selkeät pakkausrutiinit. Vaikka minimalistinen pakkaus viehättää ideana minua suuresti ja tavallaan siihen pyrinkin, pakkaan kevyitä asioita mukaan myös varmuuden vuoksi (kantapään kautta opittuja juttuja, joiden puuttuminen harmittaa tietyssä tilanteessa ja vaikuttaa matkustusmukavuuteen). Tässä postauksessa jaan ne asiat, jotka kulkevat ainakin yleensä mukana käsimatkatavaroissani. Näiden lisäksi tietysti puhelin, tietokone, kamera ja laturit, sekä kaikki henkilökohtaiset arvotavarat, lääkkeet sekä usein mukana on myös vihko + kynä tai kirja.

1. Yleispuhdistusliinoja minulla on aina käsilaukussa. Puhdistan niillä esimerkiksi vaatteille tai muille tekstiileille tulleita tahroja. Olen hirveä sotkemaan ja nämä vuosien luottotuotteeni, Amwayn L.O.C-liinat, ovat pelastaneet minut (ja monet muut, kenelle näitä olen lainannut) usein.

2. Pitkillä lennoilla varsinkin kasvoni kuivuvat korpuksi ja siihen auttaa kosteuttava kasvosuihke, joka saa muutenkin olon heti fressimmän näköiseksi.

3. Teippirulla kulkee laukussani usein talvisin putsaamassa villakangastakkiani ja aina Suomessa matkustaessani käsilaukussani, koska yövyn paikoissa, joissa on koiria. Muotoilustaan palkittu Flint:in tarrakela on muutenkin kun designiltaan ihan paras!

4. Misellivesi tai kasvojenpuhdistusliinat ovat meikinpoistokeinoni mannerten välisillä yölennoilla (poistan aina meikit yöksi, lennoillakin), koska niihin ei tarvitse vettä ja ne saa helposti käsimatkatavaroihin ylittämättä 100ml sääntöä.

5. Vaikka lentäisin vain Venetsiasta Suomeen, kertyy matkustustunteja (matkoineen lentokentälle) yleensä lähemmäs kymmenen Helsinkiin. Tosin kesäkuukausina Finnair lentää suoria reittejä, mutta puhumattakaan pidemmistä reiteistä hiukseni näyttävät matkustuksen jälkeen usein siltä, että ne kaipaisivat hiusten pesua. Pidän yleensä matkakokoisen kuivashampoon laukussa, koska suihkaus sitä juureen auttaa heti, varsinkin jos lennon jälkeen on suoraan esim. tapaaminen. Suosikkini on Balmainin.

6. Pieni käsirasva kulkee AINA laukussani. Samoin puuteri peilillä.

7. Ostan AINA vettä lentokoneeseen.

8. BeautyBlender on suosikkini meikkivoiteen levitykseen, mutta myös matkustaessa se on erityisen kätevä meikin korjailuun/siistimiseen. En halua laittaa sormiani meikkipurkkeihin saati iholleni, jos en ole päässyt pesemään juuri käsiäni, joten näillä ihmesienillä levitän peitevoiteet, voidemaiset korostukset, varjostukset, poskipunat jne. matkustaessa… Hmm… teen meikin yllättävän usein autossa, lentokoneessa tai junassa. :D

9. Vaihdan paikkaa niin paljon, että olen jo parin vuoden ajan ostanut hajuveteni viiden hajuveden matkapakkauksissa, mikä on ollut loistava valinta. On helppo pakata hajuvesi tai kaksi erilaista mukaan, kun ne ovat minejä. Armanilla ja Diorilla ovat suosikkikomboni.

10. Aina, kun lehden välissä on hyvä näyte otan sen talteen. Täällä Italiassa annetaan myös kosmetiikkakaupoissa näytteitä ostosten yhteydessä ja usein viikonloppureissuilla pärjään lähes pelkillä näytteillä. Ei vie tilaa ja saa käsimatkatavaroihin.

11. Huulirasva kulkee aina jokaisessa laukussani mukana jo valmiiksi. Kotona käytän purkkeja, joista otetaan sormella voidetta, mutta matkustaessa (samasta syystä kuin 8. kohdassa), kuljetan mukanani tuubeja, joista saa helposti voiteen suoraan huulille.

12. Lennolla on aina pakko saada hiukset kiinni! Invisibobble on hellävarainen hiuslenkki hiuksille ja ei jätä rajoja, joten lennon jälkeen voi hyvin taas avata hiukset.

13. Mukanani on aina jotain omaa evästä. Yleensä pari hedelmää ja luomu manteleita. Jos laukut ovat täynnä, pähkinät ja mantelit ovat parhaita, koska ne eivät vie tilaa ja ovat energiatiheitä.

14. Hammaslankaa. Usein myös matkahammastahna ja harja. Mannertenvälisillä lennoilla pesen aina hampaat kerran tai kaksi, mutta lyhyemmilläkin lennoilla hammaslanka on jees. Muutama sellainen pakattuna rasiaan ei paina mitään, mutta heti kun suuhygienia on kunnossa koko olo on puhtaampi.

15. Rakkolaastari on aina lompakossani. Kerran laitoin uudet kengät lennolle ja voi sitä tuskaa, kun kiireellä juoksin vaihtolennolle Frankfurtin terminaalista toiseen kauheat rakot kantapäissä. Lentokentillä saattaa joutua kävellä yllättävän paljon, joten nykyään matkustan aina mukavissa kengissä.

16. Purkkaa. En ole ollenkaan mikään purkanjauhaja, mutta olen huomannut, että aina kun sitä ei ole laukussa, sitä kaipaisi.

17. Korvatulpat. Erittäin hyödyllinen, jos istuu pitkällä päivälennolla esimerkiksi kahden älyttömän kovaäänisen naisen kanssa samalla rivillä, jotka tilaavat alkoholia liukuhihnalta ylitsesi ja yrittävät koko ajan jutella kanssasi – ja itse haluaisit nukkua. Kokemusta on. Tosin korvatulppia saa varmaan lentohenkilökunnalta, mutta junassakin korvatulpat ovat välillä avuksi.

18. Hiusharja kulkee aina laukussani. Tangle teezerillä on matkaharjoja, jotka ovat sopivan pieniä ja niissä saa suojakotelon harjaosan päälle.

19. Kuulokkeet kulkevat myös aina mukanani lähinnä äänikirjojen takia. Sudio Swedenin pienet, langattomat kuulokkeet ovat kätevät matkoilla.

leather jacket / Jofama
top / MarcCain
pants / Swildens
bag / Michael Kors
shoes / Adidas Stan Smith
sunnies / Tiffany & Co.
luggages /Samsonite Cosmolite*

+1. Nelipyöräiset matkalaukut!! Muutenkin matkalaukkuihin kannattaa satsata, se vaikuttaa matkustusmukavuuteen paljon. Itse olen aina vähän pihistellyt matkalaukuissa, mutta joutunut uusimaan ne sen takia jopa useasti vuodessa. Kuvissa näkyvät Samsoniten matkalaukut ovat uudet ja ihan parhaat! Jos pakkausvinkit kiinnostaa enemmänkin, voisin tehdä jossain vaiheessa myös vastaavan vaatteista/kengistä, joita pakkaan mukaan ja kertoa enemmän vinkkejäni myös matkalaukun hankintaan?! :)

*osa tuotteista saatu blogin kautta

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

12 kommenttia

 • Minna

  Tää on jännä kun joka blogissa aina puhutaan kuinka iho kuivaa lennolla. Oon varmaan sitten maailman ainut ihminen, jolla erityisesti kasvot rasvoittuvat ihan älyttömästi lennon aikana, eikä tarvitse olla edes pitkä lento vaan heti kiiltää!

  • Anko

   Et ole! Mä myös ihmettelen tota että kasvot kuivuu. Itsellä rasvoittuu kahta kauheammin kasvot lennoilla ja tuntuu että pitäisi päästä kokoajan pesemään naamaa.. :/

 • Kiva postaus! Tee ihmeessä postaus myös vaatteiden pakkaamisesta, se on ainakin mulla ikuisuusongelma, että mitä oikeasti kannattaa ottaa mukaan ja mitä ei :D

 • Sara

  Kiinnostaa nuo postausideat! Mielenkiintoinen postaus tämä! :)

 • Milja

  En tiedä miks, mutta musta on aina jotenkin tosi kiva lukea just tällaisia postauksia mitä ihmiset pakkaa mukaan, mikä kelläkin on mukana käsilaukussa jne. Ja oon huomannu ton saman että heti jos ei oo purkkaa, niin sitä tekis mieli :D

  • Vilma Peltonen

   Haha mäkin tykkään lukea tällaisia! ;) Kiitos Milja, kun kommentoit! <3

 • Sari

  Pakkausvinkit todentotta kiinnostaisi!
  Olen itse matkustanut ympäri maailmaa paljonkin aiemmin ja taas reissua edessä.Tämä listauksesi tuli sopivaan saumaan ja toimiikin loistavasti ”muistilappuna” kohta pakatessani. Melkein aina matkustaessani jotain pientä ja sinänsä tärkeää tahtoo unohtua,nyt ei sitä pelkoa ole,kun kertaan listasi.Kiitos!

  • Vilma Peltonen

   Voi kiva kuulla, jos tästä on iloa! Kiitos Sari kommentista ja hyvää reissua! :) <3

 • Henna

  Hyviä vinkkejä! Seuraavalle reissulle lähtevät mukaan ainakin puhdistus liinat. Tosin baby wipesien muodossa, kun meitä onkin ekaa kertaa lähdössä reissuun kolme. 😊Ja mua ainakin kiinnostaisivat muutkin pakkausvinkit! Matkustan aika paljon ja pyrin minimalistiseen pakkaamiseen, kuitenkin niin ettei mitään puuttuisi. Lisä vinkit olisivat kuitenkin tervetulleita. Myös se täydellinen vaate varasto, josta jossain kohtaa kirjoittelit kiinnostaisi!

 • Kenita

  Aika paljon sä otat tavaraa messiin matkalle. Mä oon pääosin pärjänny paljon vähemmällä määrällä kaikkea. No mutta toisaalta sun listasta ei kyllä löytynyt myöskään sellaista, mitä itse en voisi mukaan ottaa. Ehkä kuitenkin hammaslanka on sellainen, mitä en pidä tärkeänä matkavarusteena. Korvatulpillekaan en itse koe tarvetta, sillä yleensä lentomatkustajat on aika hiljaisia ja itse toisaalta mielelläni heitän välillä läpyskää, jos tilaisuus tulee.

  Matkalaukkuasiasta en voisi olla enempää samaa mieltä. Hyvään laukkuun kun panostaa, niin kestää aikaa ja matkoja. Huonoja saa olla uusimassa jatkuvasti, koska ei niitä laukkuja juuri kunnioiteta lentoasemilla.

  • Vilma Peltonen

   Mullakin tää listaus on enemmän tehty pitkiä lentomatkoja ajatellen, kuten nyt kun keväällä matkustettiin Balille noin 20 tuntia ja Nyciin 9 tuntia. Mä oon myös aika tarkka siitä, että oma olo on puhdas ja siitä tulikin mieleen, että unohdin käsidesin listasta… Varsinkin raikas suu on mulle niin tärkeä juttu, et huomaan kantavani noita kuvissa näkyviä kyseisiä hammaslankoja melkein aina mukana. Toisaalta hammastikku ajaa melkein saman. ;) Mutta joo, vähemmälläkin taatusti pärjää ja mun käsilaukut ei varmaan ikinä kestä siksi niin pitkään, kun ne on aina niin täynnä. :D